Doç. Dr.
Gülşen BAYAT
Eğitim
-
D
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
2013 - 2017
DoktoraSOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK (DR)/
Tez Adı: Kişilik özellikleri ile tükenmişlik ve iş doyumu arasındaki ilişkiler: TRA2 bölgesindeki otel işletmeleri çalışanları üzerine bir uygulama
-
Y
KAFKAS ÜNİVERSİTESİ
2007 - 2010
Yüksek LisansSOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/İŞLETME (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Turizmin yerel halk tarafından algılanması: Iğdır halkı üzerine bir araştırma
-
L
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ
1995 - 2000
LisansTURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU PR./
Tez Adı:
22222
Yıl: | Makale Başlığı | Kapsam | Yazar(lar): | Dergi Adı: | Cilt: | Sayı: | Link: |
---|---|---|---|---|---|---|---|
2019 | Otel İşletmelerinde Sunulan Hizmet KalitesininServqual Yöntemi İle Ölçülmesi | Uluslararası | BAYAT GÜLŞEN,POLAT MEHMET | Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi | 20 | http://sosbilder.igdir.edu.tr/SonSayi.aspx | |
2018 | Otel Çalışanlarının Demografik Özellikleri ileTükenmişlik Durumları Arasındaki İlişki: Iğdır,Kars, Ağrı, Ardahan İlleri Örneği | Ulusal | BAYAT GÜLŞEN,SELÇUK GÖKALP NURİ | Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi | 16 | http://sosbilder.igdir.edu.tr/Defaultx.Aspx?ID=13 | |
2020 | Öğretmenlerin Kırsal Turizm Algısı: Iğdır Örneği | Ulusal | BAYAT GÜLŞEN | Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi | 21 | http://sosbilder.igdir.edu.tr/Makaleler/1823065118_23_Bayat_(493-512).pdf | |
2018 | Gastronomi Turizmi Kapsamında Yiyecek İçecek Menülerinde Yöresel Mutfağın Kullanımı : Iğdır İli Örneği | Ulusal | BAYAT GÜLŞEN | TURAN-SAM | 10 | 40 | http://www.turansam.org/TURAN-SAM_40.pdf |
2020 | The Effects of COVID-19 on the Tourism Sectorand Hotel Businesses: The Case of Marmaris | Ulusal | BAYAT GÜLŞEN | Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi | 23 | http://sosbilder.igdir.edu.tr/Makaleler/1060072754_25_Bayat_(617-634).pdf | |
2020 | Kars’ın Yerel Yemekleri ve Yerel Ürünlerin Kars’taki Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kullanımının Sürdürülebilir Gıda Kapsamında Değerlendirilmesi | Ulusal | BAYAT GÜLŞEN | Türk Turizm Araştırmaları Dergisi | 4 | 3 | https://www.tutad.org/2020/vol4_issue3_article58_fulltext.pdf |
2020 | The Oldest Fermented Turkish Beverage in Traditional Turkish Cuisine: Koumiss(Kımız) | Ulusal | BAYAT GÜLŞEN | JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES | 8 | 2 | https://www.jotags.org/ |
2019 | Beş Faktör Kişilik Özellikleri ve Konaklama İşletmeleri Çalışanları KişilikÖzelliklerinin İş Doyumu Düzeyleri Üzerindeki Etkisi | Ulusal | BAYAT GÜLŞEN | İşletme Araştırmaları dergisi | 11 | 3 | http://isarder.org/2019/vol.11_issue.3_article19_full_text.pd |
2021 | Turistik Doğu Ekspres Tren Yolculuğunun Değerlendirilmesi | Ulusal | BAYAT GÜLŞEN | Türk Turizm Araştırmaları Dergisi | 5 | 2 | https://www.tutad.org |
2019 | Impact of Social Media in Choosing Tourism Destination, Case Study: Tabriz City | Ulusal | Gharamaleki Mohammad Reza Eyvazi,BAYAT GÜLŞEN | Avrasya Eğitim ve Literatür Dergisi | https://utkm.kongresi.org/Belgeler/29/29/ULUSLARARASI20TURC4B0ZM20VE20KC39CLTC39CREL20MC4B0RAS20KONGRESC4B020BC4B0LDC4B0RC4B020KC4B0TABI202019(2).pdf | ||
2019 | The Special Fermented Turkish Drink: Boza | Ulusal | BAYAT GÜLŞEN,YILDIZ GÜLÇİN | Journal of Tourism and Gastronomy Studies | 7 | 4 | http://jotags.org/2019/vol7_issue4_article4.pdf |
2018 | Ağrı Dağı’nın Kırsal Turizm Potansiyeli ve Iğdır Halkı’nın Ağrı Dağı İle İlgili Algıları | Ulusal | BAYAT GÜLŞEN | TURAN-SAM | 10 | 39 | file:///C:/Users/gülşen20bayat/Desktop/Yeni20klasör20(3)/TURAN-SAM_39.pdf |
2019 | Türk Mutfağı Kapsamında Yöresel Mutfağının Yöre Halkı Tarafından Durumunun Tespit Edilmesi : Iğdır İli Örneği | Ulusal | BAYAT GÜLŞEN,İŞLEK ERHAN | Avrasya Eğitim ve Literatür Dergisi | https://utkm.kongresi.org/Belgeler/29/29/ULUSLARARASI20TURC4B0ZM20VE20KC39CLTC39CREL20MC4B0RAS20KONGRESC4B020BC4B0LDC4B0RC4B020KC4B0TABI202019(2).pdf | ||
2022 | THE EFFECT OF DIFFERENT DRYING METHODS ON THE PRODUCTION AND QUALITY CHARACTERISTICS OF HOME-MADE KURUT, A TRADITIONAL DRIED DAIRY PRODUCT | Uluslararası | YILDIZ GÜLÇİN, BAYAT GÜLŞEN | Latin American Applied Research - An international journal | 52 | 4 | http://dx.doi.org/10.52292/j.laar.2022.942 |
2022 | Turist Profili: Gürbülak Sınır Kapısından Giriş Yapan İranlı Turistler Örneği | Ulusal | BAYAT GÜLŞEN, AVCIKURT CEVDET | Türk Turizm Araştırmaları Dergisi | 6 | 1 | https://tutad.org/index.php/tutad/article/view/632 |
2024 | Yöresel Gıda Ürünlerinin Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kullanımının Sürdürülebilir Gıda Kapsamında Değerlendirilmesi: Gaziantep Örneği | Ulusal | Akkuş Vakıf,BAYAT GÜLŞEN | Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research | 8 | 1 | https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/3388778 |
22222
Yıl: | Bildiri Başlığı | Kapsam: | Yazar(lar): | Etkinlik Adı: | Link: |
---|---|---|---|---|---|
2023 | PERSONAL HYGIENE IN FOOD PRODUCTION AND SERVICE | Uluslararası | BAYAT GÜLŞEN, CEYLAN MEHMET MURAT, İMECE ARZU, TUNAY FATMA NUR | 1th International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry | |
2023 | EVALUATION OF FOODBORNE MICROORGANISMS IN TERMS OF FOOD SAFETY | Uluslararası | İMECE ARZU, TUNAY FATMA NUR, CEYLAN MEHMET MURAT, BAYAT GÜLŞEN | 1th International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry | |
2023 | FOOD ORIGINAL DISEASES AND RISKS IN FOOD SAFETY | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT, BAYAT GÜLŞEN, İMECE ARZU, TUNAY FATMA NUR | 1th International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry | https://antabstract.com/congre/default.asp?ID=182190698198 |
2022 | Responsible Tourist: How Do They or Should Behave | Uluslararası | DEMİREL İLİ NİLGÜN, BAYAT GÜLŞEN | 3rd The Conference on Managing Tourism Across Continents-MTCON (3. Kıtalararası Turizm Yönetimi Konferansı) | https://mtcon.org/bebuilder-3605/ |
2019 | Dietary Supplement: Issue of Safety and Effectiveness | Uluslararası | YILDIZ GÜLÇİN,BAYAT GÜLŞEN,İZLİ GÖKÇEN | IV. International Scientific and Vocational Studies Congress – Engineering (BILMES EN 2019) | file:///C:/Users/FUJ%C4%B0TSU/Desktop/Bildiri/D%C4%B1etary%20Supplement%20Issue%20Of%20Safety%20And%20Effect%C4%B1veness/D%C4%B1etary%20Supplement%20Issue%20Of%20Safety%20And%20Effect%C4%B1veness.pdf |
2019 | Gençlik Turizmi | Uluslararası | BAYAT GÜLŞEN | IV Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi | https://genclik.kongresi.org/Belgeler/22/22/UGAK20420-20BC4B0LDC4B0RC4B020KC4B0TABI202019.pdf |
2018 | GENÇ OTEL ÇALIŞANLARININ DEMOGRAFİK ÖZELLİKLERİ İLE İŞ DOYUMU DÜZEYLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER: IĞDIR, KARS, AĞRI, ARDAHAN İLLERİ ÖRNEĞİ | Uluslararası | BAYAT GÜLŞEN, AKYILDIZ ARSLANTÜRK | Uluslararası 3. Gençlik Araştırmaları Kongresi | http://genclikkongresi.mu.edu.tr/Belgeler/22/22/Gen%C3%A7lik%20Bildiri%20Kitab%C4%B1%20Kas%C4%B1m%202018(1).pdf |
2018 | ARKEOLOJİK KAZI ALANLARININ TURİZME KAZANDIRILMASINA YÖNELİKDEĞERLENDİRMELER | Uluslararası | GÖKCE BİLCAN,BAYAT GÜLŞEN,Aras Sinan | II Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi | https://utkm.kongresi.org/Belgeler/29/29/TC39CRKBC4B0LC4B0M202420C396ZEL20SAYI.pdf |
2018 | THE EVALUATION OF THE ROLE OF TOURISM POTENTIALS IN THESUSTAINABLE DEVELOPMENT CASE OF STUDY: TABRIZ | Uluslararası | Gharamalekı Mohammad Reza Eycazi,BAYAT GÜLŞEN,Parviz Pourkarimi | II.Turizm ve Kültürel Miras Kongresi | http://utkmkongresi.mu.edu.tr/Belgeler/29/29/MUC49ELA20C396ZEL20SAYI20SON(1).pdf |
2018 | AĞRI İLİ’NDE BULUNAN İSHAK PAŞA SARAYI’NIN KÜLTÜR TURİZMİKAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ | Uluslararası | BAYAT GÜLŞEN,İNCE ERCAN,YILMAZ GÜL | II.Turizm ve Kültürel Miras Kongresi | http://utkmkongresi.mu.edu.tr/Belgeler/29/29/MUC49ELA20C396ZEL20SAYI20SON(1).pdf |
2018 | IĞDIR’A İRAN’DAN GELEN YABANCI VE GENÇ TURİST PROFİLİ | Uluslararası | BAYAT GÜLŞEN | 3.Gençlik Araştırmaları Kongresi | http://genclikkongresi.mu.edu.tr/Belgeler/22/22/GenC3A7lik20Bildiri20KitabC4B120KasC4B1m202018(1).pdf |
2018 | Iğdır İlinde Bulunan Konaklama İşletmelerinin Turizm Teşviklerinin Değerlendirilmesi | Uluslararası | SÖKMEN GÜRÇAM ÖZLEM, BAYAT GÜLŞEN | I. INTERNATIONAL IĞDIR CONGRESS ON MULTIDISCIPLINARY STUDIES | https://docs.wixstatic.com/ugd/614b1f_5201df91da54404b85f5220491e7fe02.pdf |
2018 | Konaklama İşletmelerinde Turizm Teşvikleri: TRA2 BölgesiÖrneği | Uluslararası | BAYAT GÜLŞEN,SÖKMEN GÜRÇAM ÖZLEM | 6th SCF International Conference on “Economic and Social Antalya/TurkeyImpacts of Globalization and Liberalization” | http://scfconferences.com/faq |
2018 | THE ROLE OF HISTORICAL ATTRACTIONS IN THE DEVELOPMENT OFCULTURAL HERITAGE TOURISM AND FACILITATING INTER-CULTURALINTERACTIONS BETWEEN IRAN AND TURKEY | Uluslararası | Gharamalekı Mohammad Reza Eyvazi,BAYAT GÜLŞEN,Pourkarimi Parviz | II.Turizm ve Kültürel Miras Kongresi | http://utkmkongresi.mu.edu.tr/Belgeler/29/29/MUC49ELA20C396ZEL20SAYI20SON(1).pdf |
2018 | IĞDIR İLİNDE BULUNAN KONAKLAMA İŞLETMELERİNİN TURİZM TEŞVİKLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ | Uluslararası | SÖKMEN GÜRÇAM ÖZLEM, BAYAT GÜLŞEN | I. INTERNATIONAL IĞDIR CONGRESS ON MULTIDISCIPLINARY STUDIES | https://www.umteb.com/_files/ugd/614b1f_5201df91da54404b85f5220491e7fe02.pdf |
2017 | TRA2 BÖLGESİNDEKİ OTEL İŞLETMELERİ ÇALIŞANLARININ KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ İLE TÜKENMİŞLİK DURUMLARI ARASINDAKİ İLİŞKİLER | Uluslararası | BAYAT GÜLŞEN, SELÇUK GÖKALP NURİ | Uluslararası Batı Avrasya Turizm Araştırmaları Kongresi | http://www.yyusbedergisi.com/dergilist/-3_1_2017 |
2014 | Turizme Yerel Halkın Bakışı Iğdır İli Örneği | Ulusal | BAYAT GÜLŞEN,ILGAZ YILDIRIM BURCU | 15. Ulusal Turizm Kongresi |
22222
Yıl | Kitap Adı | Bölüm: | Katkı Düzeyi: |
---|---|---|---|
2019 | Geleceğin Dünyasında Bilimsel ve Mesleki Çalışmalar Mühendislik ve Doğa Bilimleri | Geleneksel Fermente Türk İçeceği Boza’nın Üretimi ve Fonksiyonel Özellikleri | Bölüm(ler) |
2021 | Kongre Turizmi | Otellerde Kongre ve Toplantı Turizmi | Bölüm(ler) |
2019 | Bir Yerin Tabaktaki Kimliği | Iğdır: Bozbaş Yemeği | Bölüm(ler) |
2020 | Theory and Research in Social, Human and AdministrativeSciences | KİBRİT OTU: AN EDIBLE HERB GROWN AND CONSUMED INTURKEY | Bölüm(ler) |
2019 | DESTİNASYON YÖNETİMİ VE PAZARLAMASI | DESTİNASYONLARDA PAYDAŞLAR VE YÖNETİŞİM | Bölüm(ler) |
2021 | Sosyal Bilimlerde Güncel Araştırma ve Eğilimler | Türkiye'ye Özgü Bazı Yöresel Peynirler | Bölüm(ler) |
2021 | ADVANCES IN MANAGING TOURISM ACROSS CONTINENTS | A Local Turkish Food: Igdır Taş Köftesi | Bölüm(ler) |
2021 | Traditional Dishes Consumed in The Eastern Anatolian Region of Turkey | Tümü | |
2018 | Selected Studies on Rural Tourism and Development | Rural Tourism Potentıal of Iğdır | Bölüm(ler) |
2021 | Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma ve Teori | Coğrafi İşaret almış Gastronomik Ürünlerin Gastronomi Turizmi Açısından Önemi | Bölüm(ler) |
2021 | SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLER (ARAŞTIRMA VE TEORİ) | COĞRAFİ İŞARET ALMIŞ GASTRONOMİK ÜRÜNLERİN GASTRONOMİ TURİZMİ AÇISINDAN ÖNEMİ | Bölüm(ler) |
2022 | Iğdır Yöresel Mutfağına Özgü Gastronomik Hediyeleşmeler. Doğal ve Beşerî Bilimler Açısından Iğdır | Bölüm(ler) | |
2023 | Beşeri Bilimler Açısından Iğdır | Iğdır'ın Hüzün Turizmi Potansiyeli | Bölüm(ler) |
2022 | DOĞAL VE BEŞERİ BİLİMLER AÇISINDAN IĞDIR – I | IĞDIR YÖRESEL MUTFAĞINA ÖZGÜ GASTRONOMİK HEDİYELEŞMELER | Bölüm(ler) |
2021 | The Fermented Milk Beverage: Kefir | Tümü | |
2021 | Gasronomide Güncel Eğilimler | Gastronomide Bireylerin Gıda Tüketimini Etkileyen Kişilik Özellikleri | Bölüm(ler) |
2022 | Küreselleşen Dünyada Gastrodiplomasinin Ulus Markalamasına Katkısı Mutfak Vatandır | Tümü |
22222
Yıl | Tez Adı | Yazar: | Tür: | Durum: |
---|---|---|---|---|
2023 | Yöresel organik gıda ürünlerinin yiyecek içecekişletmelerinde kullanımının sürdürülebilir gıdakapsamında değerlendirilmesi: Gaziantep örneği | VAKIF AKKUŞ | Yüksek Lisans | Tamamlandı |
2024 | Iğdır'da Turistik Ürün Çeşitlendirilmesi ve Pazarlanması | DENİZ EGE | Yüksek Lisans | Devam Ediyor |
22222
Akademik Yıl | Ders Adı | Eğitim Düzeyi: |
---|---|---|
2017-2018 | TURİZM MEVZUATI | Önlisans |
2014-2015 | YİYECEK -İÇECEK SERVİSİ | Önlisans |
2014-2015 | BARDA SERVİS | Önlisans |
2014-2015 | ODA SERVİSİ | Önlisans |
2014-2015 | DEKORASYON HİZMETLERİ | Önlisans |
2014-2015 | GENEL ALAN KONTROLÜ | Önlisans |
2014-2015 | ÖNBÜRODA ODA İŞLEMLERİ | Önlisans |
2014-2015 | KONUK GİRİŞ ÇIKIŞ İŞLEMLERİ | Önlisans |
2014-2015 | KAT HİZMETLERİNDE TEMİZLİK İŞLEMLERİ | Önlisans |
2014-2015 | GENEL ALAN KONTROLÜ | Önlisans |
2014-2015 | MESLEKİ YABANCI DİL-1 | Önlisans |
2014-2015 | OTEL İŞLETMECİLİĞİ | Önlisans |
2014-2015 | TURİZM MEVZUATI | Önlisans |
2014-2015 | ÖNBÜİRODA VARDİYA İŞLEMLERİ | Önlisans |
2014-2015 | ÖNBÜRODA RAPOR İŞLEMLERİ | Önlisans |
2014-2015 | KAT KONTROLÜ | Önlisans |
2014-2015 | ÖNBÜRO HİZMETLERİ | Önlisans |
2014-2015 | kat hizmetler | Önlisans |
2014-2015 | GENEL TURİZM | Önlisans |
2013-2014 | Önbüroda Rapor İşlemleri | Önlisans |
2013-2014 | Önbüiroda vardiya İşlemleri | Önlisans |
2013-2014 | kat kontrolü | Önlisans |
2013-2014 | Otel İşletmeciliği | Önlisans |
2013-2014 | Önbüro Hizmetleri | Önlisans |
2013-2014 | Genel Turizm | Önlisans |
2021-2022 | Uzmanlık Alan Dersi | Yüksek Lisans |
2021-2022 | Tez | Yüksek Lisans |
2020-2021 | Uzmanlık Alan Dersi | Yüksek Lisans |
2020-2021 | Tez | Yüksek Lisans |
2020-2021 | Seminer Dersi | Yüksek Lisans |
2020-2021 | Tez Önerisi | Yüksek Lisans |
2020-2021 | Uzmanlık Alan Dersi | Yüksek Lisans |
2021-2022 | Dünya Mutfakları -I | Lisans |
2021-2022 | Mutfak Hizmetleri Yönetimi | Lisans |
2021-2022 | Mutfak Planlaması | Lisans |
2021-2022 | Mutfak Terminolojisi | Lisans |
2021-2022 | Servis Teknikleri | Lisans |
2021-2022 | Spor Turizmi Endüstrisi | Lisans |
2020-2021 | Osmanlı Mutfağı | Lisans |
2020-2021 | Mutfak Uygulamaları -II | Lisans |
2021-2022 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrol Yöntemleri | Lisans |
2020-2021 | Türk Mutfak Kültürü | Lisans |
2020-2021 | Genel İşletme | Lisans |
2020-2021 | Mutfak Hizmeti Yönetimi | Lisans |
2020-2021 | Yiyeyecek Tarihi | Lisans |
2020-2021 | Mutfak Terminolojisi | Lisans |
2020-2021 | Servis Teknikleri | Lisans |
2019-2020 | Genel İşletme | Lisans |
2019-2020 | Türk Mutfak Kültürü | Lisans |
2019-2020 | Servis Teknikleri | Lisans |
2019-2020 | Mutfak Terminolojisi | Lisans |
2019-2020 | Mutfak Planlaması | Lisans |
2019-2020 | Genel Turizm | Lisans |
2018-2019 | Yönetim ve Organizasyon | Önlisans |
2018-2019 | Genel İşletme | Önlisans |
2017-2018 | örgütsel Davranış | Lisans |
2017-2018 | Örgütsel Davranış | Lisans |
2017-2018 | Önbüroda Oda İşlemleri | Önlisans |
2017-2018 | KAT KONTROLÜ | Önlisans |
2017-2018 | KAT HİZMETLERİNDE TEMİZLİK İŞLEMLERİ | Önlisans |
2017-2018 | GENEL ALAN KONTROLÜ | Önlisans |
2017-2018 | KAT HİZMETLER | Önlisans |
2017-2018 | KONUK GİRİŞ ÇIKIŞ İŞLEMLERİ | Önlisans |
2017-2018 | Uluslararası Tanıtım | Önlisans |
2017-2018 | Flora ve Fauna | Önlisans |
2017-2018 | menü Planlama | Önlisans |
2017-2018 | YİYECEK -İÇECEK SERVİSİ | Önlisans |
2017-2018 | GENEL TURİZM | Önlisans |
22222
Ders Adı | 1. Hafta: | 2. Hafta: | 3. Hafta: | 4. Hafta: | 5. Hafta: | 6. Hafta: | 7. Hafta: | 8. Hafta: | 9. Hafta: | 10. Hafta: | 11. Hafta: | 12. Hafta: | 13. Hafta: | 14. Hafta: |
---|
22222
Proje Adı | Görev: | Tür: |
---|---|---|
Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi | Araştırmacı | Avrupa Birliği |
Gürbulak Sınır Kapısından Gelen Turistlerin Profillerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma | Yürütücü | Diğer (Ulusal) |
22222
Patent Adı | Buluş Sahipleri: | Kategori: | Kapsam: |
---|
22222
Yıl | Ödül Adı | Kurum: | Tür: | Açıklama: |
---|
22222
Kurum | Durum |
---|
22222
Tarih | Görev | Birim: | Bitiş Tarihi: |
---|---|---|---|
2019 | Bologna Koordinatörü | IĞDIR ÜNİVERSİTESİ | |
2018 | Kalite Kurulu Üyeliği | IĞDIR ÜNİVERSİTESİ | 2020 |
2017 | Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği | IĞDIR ÜNİVERSİTESİ | |
2017 | Dekan Yardımcısı | IĞDIR ÜNİVERSİTESİ | |
2017 | Anabilim Dalı Başkanı | IĞDIR ÜNİVERSİTESİ | 2019 |