E-posta Telefon
0476 223 0040 | 4120
Akademik Linkler Sosyal Linkler
  • D

    VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

    - 2020
    Doktora

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/

    Tez Adı: Kızartma yağlarının oksidatif stabilitesi üzerine farklı doğal antioksidan maddelerin etkisi
  • D

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

    2014 - 2015
    Doktora

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/

    Tez Adı:
  • Y

    MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ

    - 2013
    Yüksek Lisans

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/

    Tez Adı: Badem sütü üretimi ve optimizasyonu
  • L

    HARRAN ÜNİVERSİTESİ

    2006 - 2010
    Lisans

    ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./

    Tez Adı:
Makale Başlığı Kapsam Yazar(lar): Dergi Adı: Cilt: Sayı: Yıl: Link:
DETERMINATION OF ANTIOXIDANT ACTIVITY, MINERAL COMPOSITION, CHEMICAL, BIOCHEMICAL AND TEXTURAL PROPERTIES OF TRADITIONAL MALATYA CHEESE: COMPOSITION OF TRADITIONAL MALATYA CHEESES Uluslararası KÖSE ŞENOL, CEYLAN MEHMET MURAT, ALTUN İBRAHİM, ERİM KÖSE YAĞMUR Food Science and Technology 2021
Effects of some herbal extracts on oxidative stability of corn oil under accelerated oxidation conditions in comparison with some commonly used antioxidants Uluslararası BAŞTÜRK AYHAN,CEYLAN MEHMET MURAT,ÇAVUŞ MUSTAFA,BORAN GÖKHAN,CAVİDOĞLU İSA LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 89 2018 https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0023643817308241
Investigating the addition of enzymes in gluten-free flours e Theeffect on pasting and textural properties Uluslararası PALABIYIK İBRAHİM,Yıldız Önder,TOKER ÖMER SAİD,ÇAVUŞ MUSTAFA,CEYLAN MEHMET MURAT,YURT BAYRAM LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 2016
Pasting, Textural and Sensory Characteristics of the Kofter, A Fruit-Based Dessert: Effect of Molasses and Water Concentration Uluslararası YURT BAYRAM,TOKER ÖMER SAİD,CEYLAN MEHMET MURAT,YILMAZ MUSTAFA TAHSİN,BAŞTÜRK AYHAN International Journal of Food Engineering 11 3 2015
Almond Milk: Preparation, Chemical, Fatty Acids, Mineral, Total Phenolic Compositions and Antioxidant Activity Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT,ÖZER EMİR AYŞE International Journal of Scientific and Technological Research 6 8 2020 https://iiste.org/Journals/index.php/JSTR/article/view/52933
Optimisation of Almond Milk Producing Using Response Surface Method Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT,ÖZER EMİR AYŞE Journal of Agriculture 3 1 2020 https://dergipark.org.tr/tr/doi/10.46876/ja.739278
Impact of sodium chloride and ascorbic acid on pasting and textural parameters of corn starch-water and milk systems Uluslararası KÖSE ŞENOL,ERİM KÖSE YAĞMUR,CEYLAN MEHMET MURAT International Journal of Agriculture and Biological Sciences 3 5 2019 http://www.ijoabs.com/publications-of-ijoabs/article/201/
Ultrason Ön İşleminin Kurutulmuş Iğdır Kayısısının Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi Ulusal YILDIZ GÜLÇİN, İZLİ GÖKÇEN, ÇAVUŞ MUSTAFA, CEYLAN MEHMET MURAT Journal of the Institute of Science and Technology 2021 dergipark.org.tr/tr/pub/jist/issue/59993
Improvement of Pasting and Textural Properties of Sunn-damaged Wheat Flour Using Tea Waste Extracts Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT, BULUT MENEKŞE, ALWAZEER DURIED JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION 2021
Pasting properties of buckwheat, rice and maize flours and textural properties of their gels: effect of ascorbic acid concentration Uluslararası YÜKSEL FERHAT,TOKER ÖMER SAİD,ÇAVUŞ MUSTAFA,CEYLAN MEHMET MURAT,YURT BAYRAM Quality Assurance and Safety of Crops Foods 9 3 2017 http://www.wageningenacademic.com/doi/10.3920/QAS2015.0817
Bildiri Başlığı Kapsam: Yazar(lar): Etkinlik Adı: Yıl: Link:
EFFECT OF FRYING ON VISCOSITY OF HAZELNUT OIL Uluslararası BAŞTÜRK AYHAN,CEYLAN MEHMET MURAT 1st International / 11th National Food Engineering Congress 07.11.2019
Fonksiyonel Gıdalar ve Önemi. Ulusal CEYLAN MEHMET MURAT,BAŞTÜRK AYHAN Türkiye 11. Gıda Kongresi 10.10.2012
SOME CHEMICAL PROPERTIES OF RHEUM RIBES L. (UŞKUN)AND BENEFICAL EFFECTS ON HEALTH Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT,BULUT MENEKŞE I.International Congress on Medicınal and Aromatic Plants Natural and Healty Life 09.05.2017 http://www.tabkon.org/international-congress-medicinal-aromatic-plants-natural-healthy-life-book-abstracts/
The Antioxidant Compounds of Some Plants-Spices and using on Food Industry Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT,BULUT MENEKŞE II.Uluslararası Iğdır Sempozyumu 09.10.2017
3-MCPD Formation in Refined Vegetable Oils. Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT,BAŞTÜRK AYHAN 2. International symposium of Igdir. 09.10.2017
Hatay Bölgesi Geleneksel Yemeği: Humus. Ulusal CEYLAN MEHMET MURAT,YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu 10.05.2012
Iğdır yöresi geleneksel tatlısı: Omaç Helvası Ulusal YURT BAYRAM,CEYLAN MEHMET MURAT,BAŞTÜRK AYHAN III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu 10.05.2012
Natural Food Colorants: Extraction Methods and Enhancement of Stability for Food Applications Uluslararası ÇAVUŞ MUSTAFA,DEMİRCİ MEHMET,CEYLAN MEHMET MURAT,BULUT MENEKŞE 1ST INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE AND LIVESTOCK CONGRESS 24.04.2018
Effect of Strach Type on Pasting and Textural Properties of Model Pudding Systems. Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT,YURT BAYRAM,TOKER ÖMER SAİD,YILMAZ MUSTAFA TAHSİN,BAŞTÜRK AYHAN The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” 24.10.2013
EFFCET OF DEEP FRIYING PROCECESS ON QUALITY OF VEGETABLE OILS Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT,BAŞTÜRK AYHAN UGAP 25.04.2018
Environmental Impact Assessment of Dairy Process in Turkey Uluslararası BULUT MENEKŞE,CEYLAN MEHMET MURAT,ÇAVUŞ MUSTAFA UGAP 25.04.2018
OLIVE OIL AND HEALTH Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE UGAP 25.04.2018
The Vegetarian Athlete Diet Uluslararası BULUT MENEKŞE,DİNÇ AHMET,ÇAVUŞ MUSTAFA,CEYLAN MEHMET MURAT UGAP 25.04.2018
Derin kızartma yağlarında meydana gelen değişiklikler Ulusal CEYLAN MEHMET MURAT,BAŞTÜRK AYHAN 3. YABİTED KONGRESİ 13.04.2017
Effect of deep friying procecess on quality of vegetable oils Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT,BAŞTÜRK AYHAN UGAP 25.04.2018
3-MCPD and it’srelationship with some vegetable oils. Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT,BAŞTÜRK AYHAN,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE UGAP 25.04.2018
A Novel Drying Technique: Electro hydrodynamic Drying (EHD), Working Principle and Food-BasedApplications Uluslararası ÇAVUŞ MUSTAFA,DEMİRCİ MEHMET,BULUT MENEKŞE,CEYLAN MEHMET MURAT 1ST INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE AND LIVESTOCK CONGRESS 25.04.2018
Textural and Sensory Characteristics of the Kars Kashar Cheese Ripened et Different Periods. Uluslararası BAŞTÜRK AYHAN,YURT BAYRAM,CEYLAN MEHMET MURAT,TOKER ÖMER SAİD The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” 24.10.2013
Textural and Sensory Properties of the Sun Dried Sulphur Treated Dried Appricot. Uluslararası YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN,CEYLAN MEHMET MURAT,TOKER ÖMER SAİD The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” 24.10.2013
Pasting, Textural and Sensory Characteritics of Köfter: Effect of Molasses and Water Concentration Uluslararası YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN,CEYLAN MEHMET MURAT,TOKER ÖMER SAİD,YILMAZ MUSTAFA TAHSİN The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” 24.10.2013
3-MCPD AND IT’S RELATIONSHIP WITH SOME VEGETABLE OILS. Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT,BAŞTÜRK AYHAN,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE UGAP 25.04.2018
Yıl Kitap Adı Bölüm: Katkı Düzeyi:
Yıl Tez Adı Yazar: Tür: Durum:
Akademik Yıl Ders Adı Eğitim Düzeyi:
2021-2022 Soğuk Mutfak Lisans
2021-2022 Mesleki Yabancı Dil 3 Lisans
2021-2022 Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi Lisans
2021-2022 Gıda Hijyeni ve Güvenliği Lisans
2021-2022 Yiyecek Tarihi Lisans
2021-2022 Mikrobiyoloji Lisans
2020-2021 Beslenme İlkeleri Lisans
2020-2021 Gıda Teknolojileri Lisans
2020-2021 Zeytinyağı ve Sağlık Yüksek Lisans
2020-2021 Gıda Mevzuatı Lisans
2020-2021 Lipid Kimyası Yüksek Lisans
2020-2021 Bitkisel Yağ Teknolojisi Hazırlık
2020-2021 Temel Bilişim Teknolojileri Lisans
2020-2021 İş sağlığı ve güvenliği I Lisans
Ders Adı 1. Hafta: 2. Hafta: 3. Hafta: 4. Hafta: 5. Hafta: 6. Hafta: 7. Hafta: 8. Hafta: 9. Hafta: 10. Hafta: 11. Hafta: 12. Hafta: 13. Hafta: 14. Hafta:
Proje Adı Görev: Tür:
Ultrason ön işleminin kurutulmuş Iğdır kayısının kalite özellikleri üzerine etkisi Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Kızartma yağlarının oksidatif stabilitesi üzerine farklı doğal antioksidan maddelerin etkisi Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
HİDROJENLİ YIKAMA SUYU UYGULAMASININ (HSU) SOĞUK KOŞULLARDA MUHAFAZA EDİLEN TEREYAĞININ KALİTESİ VE OKSİDASYONU ÜZERİNE ETKİSİ Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Patent Adı Buluş Sahipleri: Kategori: Kapsam:
Yıl Ödül Adı Kurum: Tür: Açıklama:
Kurum Durum
YAĞ BİLİMİ TEKNOLOJİSİ DERNEĞİ Üye
Tarih Görev Birim: Bitiş Tarihi:
2020 IĞDIR ÜNİVERSİTESİ
2020 Arş. Uyg. Merkezi Müdür Yardımcısı IĞDIR ÜNİVERSİTESİ