Doç. Dr.
Mehmet Murat Ceylan
Eğitim
-
D
VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
2015 - 2020
DoktoraFEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/
Tez Adı: Kızartma yağlarının oksidatif stabilitesi üzerine farklı doğal antioksidan maddelerin etkisi
-
Y
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
2010 - 2013
Yüksek LisansFEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Badem sütü üretimi ve optimizasyonu
-
L
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
2006 - 2010
LisansZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./
Tez Adı:
22222
Yıl: | Makale Başlığı | Kapsam | Yazar(lar): | Dergi Adı: | Cilt: | Sayı: | Link: |
---|---|---|---|---|---|---|---|
2022 | Determınatıon of some basıc propertıes of tradıtıonal malatya cheese | Uluslararası | KÖSE ŞENOL, CEYLAN MEHMET MURAT, ALTUN İBRAHİM, ERİM KÖSE YAĞMUR | Food Science and Technology (SciELO) | 42 | http://dx.doi.org/10.1590/fst.03921 | |
2018 | Effects of some herbal extracts on oxidative stability of corn oil under accelerated oxidation conditions in comparison with some commonly used antioxidants | Uluslararası | BAŞTÜRK AYHAN,CEYLAN MEHMET MURAT,ÇAVUŞ MUSTAFA,BORAN GÖKHAN,CAVİDOĞLU İSA | LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY | 89 | https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0023643817308241 | |
2016 | Investigating the addition of enzymes in gluten-free flours - the effect on pasting and textural properties | Uluslararası | PALABIYIK İBRAHİM,Yıldız Önder,TOKER ÖMER SAİD,ÇAVUŞ MUSTAFA,CEYLAN MEHMET MURAT,YURT BAYRAM | LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY | |||
2015 | Pasting, Textural and Sensory Characteristics of the Kofter, A Fruit-Based Dessert: Effect of Molasses and Water Concentration | Uluslararası | YILDIZ ÖNDER, YURT BAYRAM, TOKER ÖMER SAİD, CEYLAN MEHMET MURAT, YILMAZ MUSTAFA TAHSİN, BAŞTÜRK AYHAN | International Journal of Food Engineering | 11 | 3 | http://dx.doi.org/10.1515/ijfe-2014-0313 |
2020 | Almond Milk: Preparation, Chemical, Fatty Acids, Mineral, Total Phenolic Compositions and Antioxidant Activity | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT,ÖZER EMİR AYŞE | International Journal of Scientific and Technological Research | 8 | http://dx.doi.org/10.7176/jstr/6-08-11 | |
2020 | Optimisation of Almond Milk Producing Using Response Surface Method | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT,ÖZER EMİR AYŞE | Journal of Agriculture | 1 | http://dx.doi.org/10.46876/ja.739278 | |
2019 | Impact of sodium chloride and ascorbic acid on pasting and textural parameters of corn starch-water and milk systems | Uluslararası | KÖSE ŞENOL,ERİM KÖSE YAĞMUR,CEYLAN MEHMET MURAT | International Journal of Agriculture and Biological Sciences | 3 | 5 | http://www.ijoabs.com/publications-of-ijoabs/article/201/ |
2021 | The Effect of Ultrasound Pre-treatment on the Quality Charcteristics of Dried Iğdır Apricot | Ulusal | YILDIZ GÜLÇİN, İZLİ GÖKÇEN, ÇAVUŞ MUSTAFA, CEYLAN MEHMET MURAT | Journal of the Institute of Science and Technology | http://dx.doi.org/10.21597/jist.785383 | ||
2021 | Improvement of Pasting and Textural Properties of Sunn‐damaged Wheat Flour Using Tea Waste Extracts | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT, BULUT MENEKŞE, ALWAZEER DURIED | Journal of Food Processing and Preservation | 45 | 9 | http://dx.doi.org/10.1111/jfpp.15728 |
2017 | Pasting properties of buckwheat, rice and maize flours and textural properties of their gels: effect of ascorbic acid concentration | Uluslararası | YILDIZ ÖNDER, TOKER ÖMER SAİD, YÜKSEL FERHAT, ÇAVUŞ MUSTAFA, CEYLAN MEHMET MURAT, YURT BAYRAM | Quality Assurance and Safety of Crops & Foods | 9 | 3 | http://dx.doi.org/10.3920/qas2015.0817 |
2022 | Investigation of the effects of uckun (Rheum ribes L.), quinoa (Chenopodium quinoa Willd), and propolis extracts on the thermal oxidation of palm olein oil during deep-frying process | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT, BAŞTÜRK AYHAN | JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION | 46 | 2 | |
2022 | Hydrogen-rich water can reduce the formation of biogenic amines in butter | Uluslararası | BULUT MENEKŞE, ÇELEBİ SEZER YASEMİN, CEYLAN MEHMET MURAT, ALWAZEER DURIED, KOYUNCU MUBİN | Food Chemistry | 384 | http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2022.132613 | |
2021 | The Role of Selected Bioactive Compounds and Micronutrients with Immune-enhancing Activity on the Prevention and Mitigation of SARS-CoV-2 | Uluslararası | BAŞTÜRK AYHAN, CEYLAN MEHMET MURAT, ALACA KEVSER, YILDIZ GÜLÇİN | European Journal of Nutrition & Food Safety | 13 | 12 | |
2022 | The influence of high pressure homogenization and high-intensity ultrasound on the functional properties of whey-protein/canola oil nanoemulsions during storage | Ulusal | CEYLAN MEHMET MURAT | Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi | 26 | 2 | |
2022 | Evaluation of the impact of hydrogen rich water on the deaccumulation of heavy metals in butter | Uluslararası | ALWAZEER DURIED, CEYLAN MEHMET MURAT, BULUT MENEKŞE, KOYUNCU MUBİN | Journal of Food Safety | http://dx.doi.org/10.1111/jfs.13005 | ||
2023 | Thermal oxidation, 3-MCPD and glycidyl esters formation in hazelnut oil enriched with natural extracts during French fries production | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT, BAŞTÜRK AYHAN | Journal of Food Measurement and Characterization | 17 | 1 | http://dx.doi.org/10.1007/s11694-022-01592-y |
2023 | THE EFFECT OF ULTRASOUND TIMES AND AMPLITUDES ON THE NANOEMULSIONS CHARACTERIZATION AND LIPID OXIDATION OF WHEY PROTEIN / CANOLA OIL NANOEMULSIONS DURING STORAGE | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT | EdiUNS - Editorial de la Universidad Nacional del Sur Latin American Applied Research | 53 | 2 | http://dx.doi.org/10.52292/j.laar.2023.995 |
2022 | Evaluation of the impact of hydrogen-rich water on the quality attribute notes of butter | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT, BULUT MENEKŞE, ALWAZEER DURIED, KOYUNCU MUBİN | Journal of Dairy Research | 89 | 4 | http://dx.doi.org/10.1017/s0022029922000681 |
2023 | Impact of washing crude olive pomace oil with hydrogen-rich water and incorporating hydrogen into extraction solvents on quality attributes and phytochemical content of oil | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT, SİLGAN MERVE, ELNASANELKASIM MUHAMMED ALLAM, ALWAZEER DURIED | Journal of Food Measurement and Characterization | 17 | 2 | http://dx.doi.org/10.1007/s11694-022-01801-8 |
2023 | Effect Of High-Pressure Treatment On The Stability Of Quinoa Protein/Canola Oil Nanoemulsions In Terms Of Droplet Size And Lipid Oxidation | Ulusal | CEYLAN MEHMET MURAT | Journal of the Institute of Science and Technology | 13 | 1 | |
2023 | 3-MCPD and glycidol levels in edible oils and fats obtained from local markets in Türkiye | Uluslararası | GÜNDÜZ ALİ OSMAN, CEYLAN MEHMET MURAT, BAŞTÜRK AYHAN | Grasas y Aceites | 74 | 2 | https://doi.org/10.3989/gya.0333221 |
2023 | Propolis and carnauba wax‐based safflower oil oleogels as fat substitutes in cakes: Production, oxidative stability, and characterization | Uluslararası | BAŞTÜRK AYHAN, BADEM ŞEBNEM, CEYLAN MEHMET MURAT | European Journal of Lipid Science and Technology | http://dx.doi.org/10.1002/ejlt.202200213 |
22222
Yıl: | Bildiri Başlığı | Kapsam: | Yazar(lar): | Etkinlik Adı: | Link: |
---|---|---|---|---|---|
2023 | DERİN KIZARTMA İŞLEMİNİN FARKLI YAĞLARIN FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT | V. INTERNATIONAL ANKARA MULTIDISCIPLINARY STUDIES CONGRESS | http://www.izdas.org/books |
2023 | YÜKSEK BASINÇ İŞLEMİNİN MERCİMEK PROTEİNİ-PALM YAĞI NANOEMÜLSİYONLARININ PARÇACIK BÜYÜKLÜĞÜ VE LİPİT OKSİDASYONU ÜZERİNE ETKİSİ | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT | V. INTERNATIONAL ANKARA MULTIDISCIPLINARY STUDIES CONGRESS | http://www.izdas.org/books |
2023 | FOOD ORIGINAL DISEASES AND RISKS IN FOOD SAFETY | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT, BAYAT GÜLŞEN, İMECE ARZU, TUNAY FATMA NUR | 1th International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry | https://antabstract.com/congre/default.asp?ID=182190698198 |
2023 | PROPOLİS: BİLEŞİMİ VE BİYOMEDİKAL AKTİVİTELERİ | Uluslararası | BAŞTÜRK AYHAN, CEYLAN MEHMET MURAT | SOCRATES 8th INTERNATIONAL HEALTH, ENGINEERING AND APPLIED SCIENCES CONGRESS | |
2023 | PERSONAL HYGIENE IN FOOD PRODUCTION AND SERVICE | Uluslararası | BAYAT GÜLŞEN, CEYLAN MEHMET MURAT, İMECE ARZU, TUNAY FATMA NUR | 1th International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry | |
2023 | EVALUATION OF FOODBORNE MICROORGANISMS IN TERMS OF FOOD SAFETY | Uluslararası | İMECE ARZU, TUNAY FATMA NUR, CEYLAN MEHMET MURAT, BAYAT GÜLŞEN | 1th International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry | |
2023 | ESANSİYEL YAĞLARIN AKTİF GIDA AMBALAJLARINDA KULLANIMI | Uluslararası | BAŞTÜRK AYHAN, CEYLAN MEHMET MURAT | 7. INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS | http://www.iksadyayinevi.com |
2022 | LİPİD OKSİDASYON MEKANİZMASI VE ETKİLİ FAKTÖRLER | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT | 7TH INTERNATIONAL ERCİYES CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCH | |
2022 | Lipid Oksidasyonu Ölçme Yöntemleri | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT | MEDITERRANEAN SUMMIT 7th INTERNATIONAL APPLIED SCIENCES CONGRESS | |
2019 | EFFECT OF FRYING ON VISCOSITY OF HAZELNUT OIL | Uluslararası | BAŞTÜRK AYHAN,CEYLAN MEHMET MURAT | 1st International / 11th National Food Engineering Congress | |
2018 | Natural Food Colorants: Extraction Methods and Enhancement of Stability for Food Applications | Uluslararası | ÇAVUŞ MUSTAFA,DEMİRCİ MEHMET,CEYLAN MEHMET MURAT,BULUT MENEKŞE | 1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE & LIVESTOCK CONGRESS | |
2018 | EFFECT OF DEEP FRIYING PROCECESS ON QUALITY OF VEGETABLE OILS | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT,BAŞTÜRK AYHAN | UGAP | |
2018 | Environmental Impact Assessment of Dairy Process in Turkey | Uluslararası | BULUT MENEKŞE,CEYLAN MEHMET MURAT,ÇAVUŞ MUSTAFA | 1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE & LIVESTOCK CONGRESS | |
2018 | OLIVE OIL AND HEALTH | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE | 1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE & LIVESTOCK CONGRESS | |
2018 | The Vegetarian Athlete Diet | Uluslararası | BULUT MENEKŞE,DİNÇ AHMET,ÇAVUŞ MUSTAFA,CEYLAN MEHMET MURAT | 1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE & LIVESTOCK CONGRESS | |
2018 | Effect of deep friying procecess on quality of vegetable oils | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT,BAŞTÜRK AYHAN | UGAP | |
2018 | 3-MCPD and it’srelationship with some vegetable oils. | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT,BAŞTÜRK AYHAN,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE | 1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE & LIVESTOCK CONGRESS | |
2018 | A Novel Drying Technique: Electro hydrodynamic Drying (EHD), Working Principle and Food-BasedApplications | Uluslararası | ÇAVUŞ MUSTAFA,DEMİRCİ MEHMET,BULUT MENEKŞE,CEYLAN MEHMET MURAT | 1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE & LIVESTOCK CONGRESS | |
2018 | 3-MCPD AND IT’S RELATIONSHIP WITH SOME VEGETABLE OILS. | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT,BAŞTÜRK AYHAN,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE | UGAP | |
2017 | Derin kızartma yağlarında meydana gelen değişiklikler | Ulusal | CEYLAN MEHMET MURAT,BAŞTÜRK AYHAN | 3. YABİTED KONGRESİ | |
2017 | SOME CHEMICAL PROPERTIES OF RHEUM RIBES L. (UŞKUN)AND BENEFICAL EFFECTS ON HEALTH | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT,BULUT MENEKŞE | I.International Congress on Medicınal and Aromatic Plants Natural and Healty Life | http://www.tabkon.org/international-congress-medicinal-aromatic-plants-natural-healthy-life-book-abstracts/ |
2017 | The Antioxidant Compounds of Some Plants-Spices and using on Food Industry | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT,BULUT MENEKŞE | II.Uluslararası Iğdır Sempozyumu | |
2017 | 3-MCPD Formation in Refined Vegetable Oils. | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT,BAŞTÜRK AYHAN | 2. International symposium of Igdir. | |
2013 | Effect of Strach Type on Pasting and Textural Properties of Model Pudding Systems. | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT,YURT BAYRAM,TOKER ÖMER SAİD,YILMAZ MUSTAFA TAHSİN,BAŞTÜRK AYHAN | The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” | |
2013 | Textural and Sensory Characteristics of the Kars Kashar Cheese Ripened et Different Periods. | Uluslararası | BAŞTÜRK AYHAN,YURT BAYRAM,CEYLAN MEHMET MURAT,TOKER ÖMER SAİD | The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” | |
2013 | Textural and Sensory Properties of the Sun Dried Sulphur Treated Dried Appricot. | Uluslararası | YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN,CEYLAN MEHMET MURAT,TOKER ÖMER SAİD | The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” | |
2013 | Pasting, Textural and Sensory Characteritics of Köfter: Effect of Molasses and Water Concentration | Uluslararası | YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN,CEYLAN MEHMET MURAT,TOKER ÖMER SAİD,YILMAZ MUSTAFA TAHSİN | The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” | |
2012 | Fonksiyonel Gıdalar ve Önemi. | Ulusal | CEYLAN MEHMET MURAT,BAŞTÜRK AYHAN | Türkiye 11. Gıda Kongresi | |
2012 | Hatay Bölgesi Geleneksel Yemeği: Humus. | Ulusal | CEYLAN MEHMET MURAT,YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN | III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu | |
2012 | Iğdır yöresi geleneksel tatlısı: Omaç Helvası | Ulusal | YURT BAYRAM,CEYLAN MEHMET MURAT,BAŞTÜRK AYHAN | III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu |
22222
Yıl | Kitap Adı | Bölüm: | Katkı Düzeyi: |
---|---|---|---|
2023 | INTERNATIONAL STUDIES IN ENGINEERING | DEEP FRYING AND PRE-TREATMENT APPLICATIONS FOR REDUCING OIL ABSORPTION | Bölüm(ler) |
2023 | Sağlık Bilimleri Alanında Uluslararası Araştırmalar -III (International Studies in Health Sciences-III) | Palm Yağı ve Sağlık | Bölüm(ler) |
2022 | Mühendislik Alanındaki Gelişmeler | Zeytinyağının Lezzet Bileşenleri | Bölüm(ler) |
2022 | Mimarlık ve Mühendislik Bilimleri Araştırma ve Uygulama | BİTKİSEL YAĞLARDA KİMYASAL VE FİZİKSEL RAFİNASYON | Bölüm(ler) |
22222
Yıl | Tez Adı | Yazar: | Tür: | Durum: |
---|
22222
Akademik Yıl | Ders Adı | Eğitim Düzeyi: |
---|---|---|
2021-2022 | Soğuk Mutfak | Lisans |
2021-2022 | Mesleki Yabancı Dil 3 | Lisans |
2021-2022 | Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi | Lisans |
2021-2022 | Gıda Hijyeni ve Güvenliği | Lisans |
2021-2022 | Yiyecek Tarihi | Lisans |
2021-2022 | Mikrobiyoloji | Lisans |
2020-2021 | Beslenme İlkeleri | Lisans |
2020-2021 | Gıda Teknolojileri | Lisans |
2020-2021 | Zeytinyağı ve Sağlık | Yüksek Lisans |
2020-2021 | Gıda Mevzuatı | Lisans |
2020-2021 | Lipid Kimyası | Yüksek Lisans |
2020-2021 | Bitkisel Yağ Teknolojisi | Hazırlık |
2020-2021 | Temel Bilişim Teknolojileri | Lisans |
2020-2021 | İş sağlığı ve güvenliği I | Lisans |
2021-2022 | Zeytinyağı ve Sağlık | Yüksek Lisans |
2021-2022 | Gıda Mevzuatı | Lisans |
2021-2022 | Gıda Teknolojileri | Lisans |
2021-2022 | Mesleki Yabancı Dil 4 | Lisans |
2022-2023 | GIDA SANAYİNDE KULLANILAN MODİFİYE YAĞLAR | Yüksek Lisans |
2020-2021 | GIDA SANAYİNDE KULLANILAN MODİFİYE YAĞLAR | Yüksek Lisans |
2022-2023 | Lipid Kimyası | Yüksek Lisans |
2021-2022 | Lipid Kimyası | Yüksek Lisans |
2022-2023 | Zeytinyağı ve Sağlık | Yüksek Lisans |
2022-2023 | Kıyı Ekoturizmi | Yüksek Lisans |
2022-2023 | Sağlık Turizmi | Yüksek Lisans |
2021-2022 | GIDA SANAYİNDE KULLANILAN MODİFİYE YAĞLAR | Yüksek Lisans |
2023-2024 | GIDA HİJYENİ VE GÜVENLİĞİ | Lisans |
2023-2024 | MİKROBİYOLOJİ | Lisans |
2023-2024 | MUTFAKLARDA ÇEVRE VE ATIK YÖNETİMİ | Lisans |
2023-2024 | KARİYER PLANLAMA | Lisans |
2023-2024 | MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ | Lisans |
22222
Ders Adı | 1. Hafta: | 2. Hafta: | 3. Hafta: | 4. Hafta: | 5. Hafta: | 6. Hafta: | 7. Hafta: | 8. Hafta: | 9. Hafta: | 10. Hafta: | 11. Hafta: | 12. Hafta: | 13. Hafta: | 14. Hafta: |
---|
22222
Proje Adı | Görev: | Tür: |
---|---|---|
Ultrason ön işleminin kurutulmuş Iğdır kayısının kalite özellikleri üzerine etkisi | Araştırmacı | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
Kızartma yağlarının oksidatif stabilitesi üzerine farklı doğal antioksidan maddelerin etkisi | Araştırmacı | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
HİDROJENLİ YIKAMA SUYU UYGULAMASININ (HSU) SOĞUK KOŞULLARDA MUHAFAZA EDİLEN TEREYAĞININ KALİTESİ VE OKSİDASYONU ÜZERİNE ETKİSİ | Yürütücü | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
22222
Patent Adı | Buluş Sahipleri: | Kategori: | Kapsam: |
---|
22222
Yıl | Ödül Adı | Kurum: | Tür: | Açıklama: |
---|
22222
Kurum | Durum |
---|---|
YAĞ BİLİMİ TEKNOLOJİSİ DERNEĞİ | Üye |
22222
Tarih | Görev | Birim: | Bitiş Tarihi: |
---|---|---|---|
2022 | Koordinatör Yardımcısı | IĞDIR ÜNİVERSİTESİ | |
2021 | Arş. Uyg. Merkezi Müdür Yardımcısı | IĞDIR ÜNİVERSİTESİ | |
2022 | Bölüm Başkanı | IĞDIR ÜNİVERSİTESİ | |
2023 | Kalite Kurulu Üyeliği | IĞDIR ÜNİVERSİTESİ |