Email Phone
| 4094
Academic Links Social Links
  • D

    IĞDIR ÜNİVERSİTESİ

    2019 - 2020
    Doctorate

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/ZOOTEKNİ (DR)/

    Tez Adı:
  • M

    SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

    2015 - 2017
    Master

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/ZOOTEKNİ (YL) (TEZLİ)/

    Tez Adı: Fungal mikroorganizmalar ile katı-faz fermentasyonuna tabi tutulan elma ve domates posasının besin madde bileşiminin kanatlı hayvanlar için yarayışlı hale getirilmesi
  • B

    SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

    2011 - 2015
    Bachelor Degree

    ZİRAAT FAKÜLTESİ/ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ/ZOOTEKNİ PR./

    Tez Adı:
Year: Article Title Scope Author(s): Journal Name: Volume: Issue: Link:
2018 Nutritional Fortification of Sunflower Meal by Bacillus Subtilis ATCC PTA-6737 Fermentation International YAŞAR SULHATTİN,UYSAL caner,TOSUN RAMAZAN Bulletin of University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca. Animal Science and Biotechnologies 75 2 http://journals.usamvcluj.ro/index.php/zootehnie/article/view/13158
2020 Sulu ve Kuru Koşullarda Yem Üretim Amacıyla Yetiştirilen Bazı Amarant Çeşitlerinin Tohum ve Saman Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi International KESKİN BİLAL, TEMEL SÜLEYMAN, TOSUN RAMAZAN, Çakmakçı Selma Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi 6 3 https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/1280018
2020 Improving Nutritional Qualities of Tomato Pomace by Pleurotus ostreatus and Phanerochaete chrysosporium Fermentation International YAŞAR SULHATTİN,TOSUN RAMAZAN Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi 23 2 https://dergipark.org.tr/tr/doi/10.18016/ksutarimdoga.vi.629347
2020 Sulu ve Kuru Koşullarda Farklı Amarant Türlerine Ait Çeşitlerin Ot Verim Performanslarının Belirlenmesi International TEMEL SÜLEYMAN,KESKİN BİLAL,Çakmakçı Selma,TOSUN RAMAZAN Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi 6 3 https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/1267528
2021 Bazı Horoz İbiği (Amaranthus spp.) Çeşitlerinin Kurak ve Sulu Şartlardaki Tohum Verimleri ve Verim Unsurları Üzerine Araştırma International KESKİN BİLAL, TEMEL SÜLEYMAN, ÇAKMAKÇI SELMA, TOSUN RAMAZAN Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 52 1 http://dx.doi.org/10.17097/ataunizfd.715545
2021 Yazlık Olarak Ekilen Yem Bezelyesi Çeşitlerinde Ot Verim ve Kalite Performanslarının Belirlenmesi International TEMEL SÜLEYMAN, KESKİN BİLAL, TOSUN RAMAZAN, ÇAKMAKÇI SELMA Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi 8 2 http://dx.doi.org/10.30910/turkjans.873532
2016 Viscous gel-forming gums (VGUMS) of cereal grains: Rheology and viscosity-based enzyme activity quantification International YAŞAR SULHATTİN,TOSUN RAMAZAN,ÇİÇEKLER MUSTAFA Journal of Cereal Science 69 https://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S0733521016300352
2019 Increased organic acid production and decreasedphytate phosphorus by high level of water contentof Bacillus subtilis ATCC PTA-6737 fermentation ofsoybean meal International YAŞAR SULHATTİN,TOSUN RAMAZAN BULLETIN OF UNIVERSITY OF AGRICULTURAL SCIENCES AND VETERINARY MEDICINE CLUJ-NAPOCA. ANIMAL SCIENCE AND BIOTECHNOLOGIES 76 1 https://journals.usamvcluj.ro/index.php/zootehnie/article/view/13303/10866
2021 Increasing the Nutrition Qualities of Apple and Tomato Pomace Via Fungal Fermentation International TOSUN RAMAZAN, YAŞAR SULHATTİN Journal of the Institute of Science and Technology 11 1 http://dx.doi.org/10.21597/jist.797493
2017 Testing Novel Eubiotic Additives: Its Health and PerformanceEffects in Commercially Raised Farm Animals International YAŞAR SULHATTİN,OKUTKAN İSKENDER,TOSUN RAMAZAN Iğdır Üni. Fen Bilimleri Enst. Der. 7 4
2021 A Fast and Robust FTIR-ATR Coupled Chemometric Determination of Chemical and Molecular Structure of Wheat (Triticum aestivum L.) under a Series of Microbial Fermentation Processes International YAŞAR SULHATTİN, TOSUN RAMAZAN Bulletın of Unıversıty of Agrıcultural Scıences and Veterınary Medıcıne Cluj-Napoca. Anımal Scıence and Bıotechnologıes 78 1 http://dx.doi.org/10.15835/buasvmcn-asb:2020.0016
2018 Predicting chemical, enzymatic and nutritional properties of fermented barley (Hordeum vulgare/i L.) by second derivate spectra analysis from attenuated total reflectance-Fourier transform infrared data and its nutritional value in Japanese quails International YAŞAR SULHATTİN,TOSUN RAMAZAN Archives of Animal Nutrition 72 5 https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/1745039X.2018.1500242
2019 Improved by potassium chloride (KCl) dilution predictive ability of attenuated total reflectance Fourier transforminfrared (ATR-FTIR) spectroscopy to determine nutrient contentsof sunflower meal International YAŞAR SULHATTİN,ALMA MEHMET HAKKI,TOSUN RAMAZAN,SALAN TUFAN Journal of Animal and Feed Sciences 28 3 http://www.journalssystem.com/jafs/IMPROVED-BY-KCL-DILUTION-PREDICTIVE-ABILITY-OF-ATR-FTIR-SPECTROSCOPY-DETERMINING,110419,0,2.html
2019 Chemical, enzymatic, and antioxidant enrichments of full-fat soybean and sunflower meal by Bacillus subtilis (ATCC® 6633™) fermentation using a solid-state bioreactor International KARAKURT YAŞAR, GÜVERCİN DAMLA, ÖNDER SERCAN, ÇELİK CİVAN, TOSUN RAMAZAN, BARAN BURAK, YAŞAR SULHATTİN Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences 43 1 https://journals.tubitak.gov.tr/cgi/viewcontent.cgi?article=1379&context=veterinary
2020 Fungal fermentation inducing improved nutritional qualities associated with altered secondary protein structure of soybean meal determined by FTIR spectroscopy International YAŞAR SULHATTİN,TOSUN RAMAZAN,SÖNMEZ ZEYNEP Measurement 161 107895 https://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S0263224120304334
2020 Nutritional Enrichment of Apple Pomace by Fungal Fermentations International TOSUN RAMAZAN,YAŞAR SULHATTİN Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi 23 3 https://dergipark.org.tr/tr/doi/10.18016/ksutarimdoga.vi.629326
2022 Prediction of Birth Weight from Body Measurements with the CART Algorithm in Morkaraman Lambs International TIRINK CEM, TOSUN RAMAZAN, SAFTAN METİN, KAYA EMRAH, ATALAY ALİ İHSAN Large Animal Review 28 4 https://www.largeanimalreview.com/index.php/lar/index
2023 Comparing vibrational spectroscopic method with wet chemistry to determine nutritional and chemical changes in solid state fermented oats grain (Avena sativa L.) International TOSUN RAMAZAN, YAŞAR SULHATTİN Springer Science and Business Media LLC 17 http://dx.doi.org/10.1007/s11694-022-01672-z
2022 Iğdır Koşullarında Ot Verim ve Kalite Özellikleri Açısından Uygun Yem Bezelyesi Çeşitleri ve Kışlık Ekim Zamanlarının Belirlenmesi International TEMEL SÜLEYMAN, KESKİN BİLAL, ÇAKMAKÇI SELMA, TOSUN RAMAZAN Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi 25 4 http://dx.doi.org/10.18016/ksutarimdoga.vi.870379
2023 Enrichment of barley grain in some biologically active molecules by microbial fermentation and their characterisation by infrared spectroscopy International TOSUN RAMAZAN, YAŞAR SULHATTİN Animal Feed Science and Technology 303 http://dx.doi.org/10.1016/j.anifeedsci.2023.115713
2023 Katı Faz Fermantasyonunun Çayır Otu Besin Madde İçeriği ve Anti-Metanojenik Özelliklerine Etkisi International ATALAY ALİ İHSAN, TOSUN RAMAZAN, KAYA ALİ Uluslararasi Tarim ve Yaban Hayati Bilimleri Dergisi 9 2 http://dx.doi.org/10.24180/ijaws.1242317
Year: Paper Title Scope: Author(s): Event Name: Link:
2021 Kanatlı Beslemede Alternatif Yem Katkı Maddesi Olarak Çam İğnelerinin Kullanım Olanağı International TOSUN RAMAZAN 3.ULUSLARARASI 29 EKİM BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR SEMPOZYUMU https://cb66109b-0e0b-4dac-8f11-8c6697985f7e.filesusr.com/ugd/614b1f_7be93152fac7454085669b5580e28886.pdf
2021 KARIŞIK KÜLTÜR FUNGAL İNOKULANTI İLE FERMANTASYONUN AYÇİÇEĞİ TOHUMU KÜSPESİNİN BESİN MADDE İÇERİĞİNE ETKİSİ International TOSUN RAMAZAN, YAŞAR SULHATTİN 4th International Conference on Innovative Studies of Contemporary Sciences https://d03ccf26-a7d6-4629-8a98-37150e445206.filesusr.com/ugd/614b1f_ffb6acf1d1b14e04a1082b34aee18b5d.pdf
2021 Fermente Pamuk ve Kolza Tohumu Küspelerinin Etlik Piliçlerin Beslenmesinde Kullanım Olanağı International TOSUN RAMAZAN, YAŞAR SULHATTİN 3.ULUSLARARASI 29 EKİM BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR SEMPOZYUMU https://cb66109b-0e0b-4dac-8f11-8c6697985f7e.filesusr.com/ugd/614b1f_7be93152fac7454085669b5580e28886.pdf
2019 IMPROVED NUTRITIONAL QUALITIES OF SUNFLOWER MEAL BY FERMENTATION International TOSUN RAMAZAN,YAŞAR SULHATTİN,SÖNMEZ ZEYNEP INTERNATIONAL BIOLOGICAL, AGRICULTURAL AND LIFE SCIENCE CONGRESS https://bialic.org/tr/
2019 İki Farklı Maya Karışımı Kullanılarak Yürütülen Katı Faz Fermantasyon Sonucu Elma ve Domates Posasının Besin Madde İçeriğinin Artırılması International YAŞAR SULHATTİN,TOSUN RAMAZAN UMTEB 6. ULUSLARARASI MESLEKİ VE TEKNİK BİLİMLER KONGRESİ https://docs.wixstatic.com/ugd/95d44a_4ac709c4d01242469e563faad3849c03.pdf
2019 Mikrobiyal Fermantasyon Yolu ile Tahıl, Küspe ve Posaların Fonksiyonel Yem ve Katkı Maddelerine Dönüştürülmesi International TOSUN RAMAZAN,YAŞAR SULHATTİN UMTEB 6. ULUSLARARASI MESLEKİ VE TEKNİK BİLİMLER KONGRESİ https://docs.wixstatic.com/ugd/95d44a_4ac709c4d01242469e563faad3849c03.pdf
2019 Increasing the Nutritional Qualities of Tomato Pomace by Yeast Fermentation International YAŞAR SULHATTİN,TOSUN RAMAZAN 4th INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCES IN NATURAL APPLIED SCIENCE AGRICULTURE https://drive.google.com/file/d/1qS6mLMeck1SeOnmesh_BTKfMqkFimeY9/view
2019 Yeast Fermentation Improved the Nutritional Qualities of Apple Pomace International YAŞAR SULHATTİN,TOSUN RAMAZAN 4th INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCES IN NATURAL APPLIED SCIENCES https://drive.google.com/file/d/1qS6mLMeck1SeOnmesh_BTKfMqkFimeY9/view
2019 Trichoderma Reesei Simmons, Anamorph(ATCC® 26921) ile Fermente Edilmiş Ayçiçeği Küspesinin Fonksiyonel Yem Olarak Değerlendirilmesi International YAŞAR SULHATTİN,TOSUN RAMAZAN Mas 5. Uluslar Arası Matematik-Mühendislik-Fen ve Sağlık Bilimleri Kongresi https://docs.wixstatic.com/ugd/614b1f_f6af5ac9aec14790a9184f4d3a889eb1.pdf
2019 Fungal Fermantasyonu ile Soya Fasulyesi Küspesinden Fonksiyonel Ürün Elde Etme International TOSUN RAMAZAN,YAŞAR SULHATTİN,SÖNMEZ ZEYNEP ISPEC 3. ULUSLARARASI TARIM, HAYVANCILIK ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ https://www.ispecongress.org/
2019 Fungal Fermantasyon ile Soya Fasulyesi Küspesine Fonksiyonel Özellikler Kazandırma International YAŞAR SULHATTİN,TOSUN RAMAZAN Mas 5. Uluslar Arası Matematik-Mühendislik-Fen ve Sağlık Bilimleri Kongresi https://docs.wixstatic.com/ugd/614b1f_f6af5ac9aec14790a9184f4d3a889eb1.pdf
2018 Stimulated Growth Performance of Japanese Quails fed a Diet Containing Fermented Barley International YAŞAR SULHATTİN,TOSUN RAMAZAN 2. Internatıonal Anımal Nutrıtıon Congress
2018 Nutritional, Enzymatic And Antioxidant Enrichment Of Apple Pomace By Fungal Fermentations International YAŞAR SULHATTİN,TOSUN RAMAZAN 10. International Animal Science Conference
2018 Pleurotus ostreatus and Phanerochaete chrysosporium Fermentation İmproved The Nutritional, Enzymatic And Antioxidant Qualities of Tomato Pomace International YAŞAR SULHATTİN,TOSUN RAMAZAN Iğdır 1. Uluslararası Multidisipliner Çalışmalar Kongresi http://www.igdir.edu.tr/duyuru/C4B1C49FdC4B1r-1-uluslararasC4B1-multi-disipliner-C3A7alC4B1C59Fmalar-kongresi-duyurusu
2018 Value-Added Novel Products Obtaıned From Whole Cereal Flours Fermented In An Optımısed Solıd State Process Usıng Lactobacıllus Salıvarıus Subsp. Salıcınıus Rogosa Et Al. (Dsm 20555) International YAŞAR SULHATTİN,TOSUN RAMAZAN,baran burak ZEUGMA I. ULUSLARARASI MULTİDİSİPLİNER ÇALIŞMALAR KONGRESİ https://docs.wixstatic.com/ugd/614b1f_29770b1502a74636831df634a5c3bb91.pdf
Year Book Title Chapter: Contribution Level:
Year Dissertation Title Author: Type: Status:
Academic Year Course Title Educational Level:
Course Title 1. Week: 2. Week: 3. Week: 4. Week: 5. Week: 6. Week: 7. Week: 8. Week: 9. Week: 10. Week: 11. Week: 12. Week: 13. Week: 14. Week:
Project Title Task: Type:
Iğdır Sulu Koşullarda Ot Üretimi İçin Uygun Yem Bezelyesi Çeşitleri ile Bu Çeşitlerin Yazlık ve Kışlık Ekim Zamanlarının Belirlenmesi Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Morkaraman Yetiştiriciliğinde Yavru Veriminin Artırılması Araştırmacı Kalkınma Bakanlığı
“Fonksiyonel Yem”: Kanatlılar için Bazı Yem Maddeler ve Yan ürünlere Katı-Faz Fermentasyon ile Kimyasal, Enzimatik ve Probiyotik Fonksiyonlar Kazandırma İşlemleri Bursiyer -Tübitak 1001
Yumurtacı Bıldırcın Rasyonlarına Farklı Dozlarda İlave Edilen Karaçam ve Kızılçam İğnelerinin Performans, Yumurta Verim ve Kalite Parametrelerine Etkisi Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Patent Title Inventors: Category: Scope:
Year Award Name Institution: Type: Description:
Institution Status
Date Task Unit: Expiration Date: