aycanur-sahin.webp

Dr. Öğr. Üye.

Ayça Nur ŞAHİN DEMİREL



E-posta Telefon
04762230010 | 4087
Akademik Linkler Sosyal Linkler
  • D

    EGE ÜNİVERSİTESİ

    2013 - 2019
    Doktora

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/TARIM İŞLETMECİLİĞİ (DR)/

    Tez Adı: İzmir ve İstanbul'da organik pazarların mevcut durumu ve en fazla tercih edilebilir organik pazar tasarımının geliştirilmesi
  • Y

    EGE ÜNİVERSİTESİ

    2010 - 2013
    Yüksek Lisans

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/TARIM İŞLETMECİLİĞİ (YL) (TEZLİ)/

    Tez Adı: İzmir ilinde yerel tarımsal ürünlere ilişkin tüketici davranışlarının analizi
  • L

    EGE ÜNİVERSİTESİ

    2004 - 2010
    Lisans

    ZİRAAT FAKÜLTESİ/ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ PR./

    Tez Adı:
Yıl: Makale Başlığı Kapsam Yazar(lar): Dergi Adı: Cilt: Sayı: Link:
2021 Determining consumption preferences of consumers considering quality attributes of drinking water Uluslararası AŞKAN EMİNE, TOPCU YAVUZ, ŞAHİN DEMİREL AYÇA NUR Italian Journal of Food Science 33 2 http://dx.doi.org/10.15586/ijfs.v33i2.2040
2017 Best Alternative Models to Increase Local Product Consumption Uluslararası VEZİROĞLU PÜREN,ÇİFTÇİ KENAN,ŞAHİN AYÇA NUR,MİRAN BÜLENT,EMEKSİZ ÖMER FARUK Selcuk Journal of Agricultural and Food Sciences 3 3 http://dx.doi.org/10.15316/sjafs.2017.49
2022 Organic Barley and Wheat Production Forecast: The Case of Ağrı Province Uluslararası ŞAHİN DEMİREL AYÇA NUR Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 11 1 http://dx.doi.org/10.17798/bitlisfen.1005539
2022 An Economic Advice to Apricot Producers in Turkey, Depend on Time Series Analysis Uluslararası ŞAHİN DEMİREL AYÇA NUR Turkish Journal of Agricultural and Natural Sciences 9 1 http://dx.doi.org/10.30910/turkjans.1001035
2022 Organic Product Awareness Among Consumers in the Organic Product Market: The Case of Istanbul and Izmir Provinces Uluslararası ŞAHİN DEMİREL AYÇA NUR, YERCAN MURAD Journal of the Institute of Science and Technology 12 1 https://dergipark.org.tr/tr/pub/jist/issue/68729/952417
2012 NUTRITION PREFERENCE OF THE STUDENTS IN EGE UNIVERSITY: AN APPLICATION OF AHP Uluslararası ÇİFTÇİ KENAN, MİRAN BÜLENT, ŞAHİN DEMİREL AYÇA NUR Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yıl: Bildiri Başlığı Kapsam: Yazar(lar): Etkinlik Adı: Link:
2022 An Evaluation of Organic Egg Production İn Turkey Between 2022-2026 Based On Time Series Analysis Uluslararası ŞAHİN DEMİREL AYÇA NUR IV-International Conference Of Food, Agriculture, and Veterinary Sciences
2022 IDEAL ORGANIC BAZAAR DESIGN FOR ORGANIC PRODUCT PRODUCERS AND INTERMEDIARIES Uluslararası ŞAHİN DEMİREL AYÇA NUR, YERCAN MURAD CUKUROVA 8th INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCHES CONFERENCE
2021 SÜT SIĞIRCILIĞI İŞLETMELERİNİN SOSYO-EKONOMİK ÖZELLİKLERİ; IĞDIR İLİ ÖRNEĞİ Uluslararası KARADAŞ KÖKSAL, Bakçı Celal, ŞAHİN AYÇA NUR IGDIR INTERNATIONAL APPLIED SCIENCES CONGRESS
2021 IDEAL ORGANIC PRODUCT MARKET FOR ORGANIC PRODUCT CONSUMERS Uluslararası ŞAHİN DEMİREL AYÇA NUR, YERCAN MURAD BALKAN SUMMIT 5th INTERNATIONAL APPLIED SCIENCES CONGRESS https://af4659f8-23cc-4dca-82f4-b70e77a82a53.filesusr.com/ugd/7cf5ba_e6b1fbce941d4a159e5034e3e3f4e66a.pdf
2021 BAZI VERİ MADENCİLİĞİ ALGORİTMALARI İLE FINDIK VERİMİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN BELİRLENMESİ Uluslararası KARADAŞ KÖKSAL, KADİRHANOĞULLARI İBRAHİM HAKKI, ŞAHİN AYÇA NUR IGDIR INTERNATIONAL APPLIED SCIENCES CONGRESS
2020 MARKETING CHANNELS OF ORGANIC AGRICULTURAL PRODUCTS IN TURKEY Uluslararası ERTÜRK YAKUP ERDAL, ŞAHİN AYÇA NUR 4th International Eurasian Agriculture and Natural Sciences Congress
2020 ORGANIC AGRICULTURE FROM THE BEGINNING TO THE PRESENT IN TURKEY Uluslararası ŞAHİN AYÇA NUR, ERTÜRK YAKUP ERDAL 4th International Eurasian Agriculture and Natural Sciences Congress
2017 Determination of Food Purchasing Preferences of Consumers Using Robust Factor Analysis Uluslararası KARADAŞ KÖKSAL,ERTÜRK YAKUP ERDAL,ŞAHİN AYÇA NUR ”Agrosym 2017” http://www.agrosym.rs.ba/agrosym/agrosym_2017/BOOK_OF_PROCEEDINGS_2017_FINAL.pdf
2017 Forecasting Production and Tree Number of Apricot Using Brown Exponential Smoothing Time Series Method: Case of Iğdır Province Uluslararası ERTÜRK YAKUP ERDAL,KARADAĞ GÜRSOY AYŞE,ŞAHİN AYÇA NUR,ÇELİK ŞENOL,AKIN MELEKŞEN,EYDURAN ECEVİT II. International Iğdır Symposium (IGDIRSEMP 2017, Iğdır, Turkey) http://www.igdir.edu.tr/Addons/Resmi/uploads/files/139II. 20International 20I C4 9Fd C4 B1r 20Symposium 20Abstract 20Book-First 20Draft.pdf
2017 Forecasting Production Amount and Vine Number of Grape Using Time Series Analysis: Case of Iğdır Province, Turkey Uluslararası EYDURAN SADİYE PERAL,AKIN MELEKŞEN,ŞAHİN AYÇA NUR,KARADAĞ GÜRSOY AYŞE,ÇELİK ŞENOL,EYDURAN ECEVİT,ERTÜRK YAKUP ERDAL II. International Iğdır Symposium (IGDIRSEMP 2017, Iğdır, Turkey)
2017 Forecasting Production Amount and Tree Number of Walnut Using Time Series Analysis for the Period of 2017-2023: Case of Iğdır Province, Turkey Uluslararası AKIN MELEKŞEN,ERTÜRK YAKUP ERDAL,ŞAHİN AYÇA NUR,KARADAĞ GÜRSOY AYŞE,ÇELİK ŞENOL,EYDURAN ECEVİT II. International Iğdır Symposium (IGDIRSEMP 2017, Iğdır, Turkey) http://www.igdir.edu.tr/Addons/Resmi/uploads/files/139II. 20International 20I C4 9Fd C4 B1r 20Symposium 20Abstract 20Book-First 20Draft.pdf
2017 Forecasting Production and Tree Number of Cherry Using Time Series Analysis: Case of Iğdır Province, Turkey Uluslararası AKIN MELEKŞEN,KARADAĞ GÜRSOY AYŞE,ŞAHİN AYÇA NUR,ERTÜRK YAKUP ERDAL,ÇELİK ŞENOL,EYDURAN ECEVİT II. International Iğdır Symposium (IGDIRSEMP 2017, Iğdır, Turkey) http://www.igdir.edu.tr/Addons/Resmi/uploads/files/139II. 20International 20I C4 9Fd C4 B1r 20Symposium 20Abstract 20Book-First 20Draft.pdf
2017 Best Alternative Models to Increase Local Product Consumption Uluslararası VEZİROĞLU PÜREN,ÇİFTÇİ KENAN,ŞAHİN AYÇA NUR,MİRAN BÜLENT,EMEKSİZ ÖMER FARUK ICAFOF http://aves.erciyes.edu.tr/YayinGoster.aspx?ID=9405NO=5
2017 Forecasting Production Amount and Cultivated Area of Tomato from the Period of 2017-2023 Using a Time Series Method: Case of Iğdır Province, Turkey Uluslararası KARADAĞ GÜRSOY AYŞE,ŞAHİN AYÇA NUR,ERTÜRK YAKUP ERDAL,ÇELİK ŞENOL,BATU AĞIRKAYA MELAHAT II. International Iğdır Symposium (IGDIRSEMP 2017, Iğdır, Turkey) http://www.igdir.edu.tr/Addons/Resmi/uploads/files/139II. 20International 20I C4 9Fd C4 B1r 20Symposium 20Abstract 20Book-First 20Draft.pdf
2017 Forecasting Production and Tree Number of Sour Cherry via Time Series Analysis for the Period of 2017-2023: Case of Iğdır Province, Turkey Uluslararası ŞAHİN AYÇA NUR,KARADAĞ GÜRSOY AYŞE,AKIN MELEKŞEN,ERTÜRK YAKUP ERDAL,ÇELİK ŞENOL,EYDURAN ECEVİT II. International Iğdır Symposium (IGDIRSEMP 2017, Iğdır, Turkey) http://www.igdir.edu.tr/Addons/Resmi/uploads/files/139II. 20International 20I C4 9Fd C4 B1r 20Symposium 20Abstract 20Book-First 20Draft.pdf
2016 YEREL ÜRÜN TÜKETİMİNİ ARTIRMAYA DÖNÜK EN İYİALTERNATİF MODELLERİN BELİRLENMESİ Ulusal ŞAHİN AYÇA NUR,MİRAN BÜLENT,ÇİFTÇİ KENAN XII. ULUSAL TARIM EKONOMİSİ KONGRESİ
2016 Beslenme ve Sağlık Açısından Geleceğin En İyi Tasarımı Nasıl Olmalı? Ulusal ÇİFTÇİ KENAN,CANKURT MURAT,ŞAHİN AYÇA NUR,MİRAN BÜLENT XII. ULUSAL TARIM EKONOMİSİ KONGRESİ http://www.tarimarsiv.com/wp-content/uploads/2017/03/11-4.pdf
2014 İzmir İlinde Yerel Tarımsal Ürünlere İlişkin Tüketici Tercihlerinin Analizi: Bir Analitik Ağ Süreci Uygulaması Ulusal ŞAHİN AYÇA NUR,MİRAN BÜLENT XI. ULUSAL TARIM EKONOMİSİ KONGRESİ http://www.tarimarsiv.com/wp-content/uploads/2017/04/243-251.pdf
2014 Analysis of Attributes Considering for Meat Preference of Consumers: A case of Izmir, Turkey Uluslararası ŞİMŞEK BÜŞRA,ÇİFTÇİ KENAN,MİRAN BÜLENT,ŞAHİN AYÇA NUR 25th International Scientific-Experts Congress on Agriculture and Food Industry https://www.cabdirect.org/cabdirect/FullTextPDF/2017/20173097916.pdf
2012 Nutrition preference of the students in Ege University: an application of AHP Ulusal ÇİFTÇİ KENAN, MİRAN BÜLENT, ŞAHİN AYÇA NUR 23rd INTERNATIONAL SCIENTIFIC-EXPERTS CONGRESS ON AGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY https://zfdergi.ege.edu.tr/files/zfdergi/icerik/edergiziraat/ozel_sayi-2/bildiriler_vol-I.pdf
Yıl Kitap Adı Bölüm: Katkı Düzeyi:
2021 Academic Studies in Agriculture, Foresty and Aquaculture Sciences The Future of Organic Almond and Pine Nut Production in Organic Product Production Center Izmir Bölüm(ler)
2018 Sustainable Agriculture and Food Security What Does the Young Generation Want to Eat and Do for Being Healthy from the Perspective of Today and the Future? Bölüm(ler)
2022 INNOVATIVE AND CONCEPTUAL DEFINITIONS IN AGRICULTURE AND AQUATIC SCIENCES Organic Orange and Lemon Production Forecasts of Adana Province Until 2025 Bölüm(ler)
2022 ADVANCES IN AGRICULTURE, FORESTRY AND AQUACULTURE SCIENCES Information Level about “Food Safety” Concept and “Food Safety Systems of Household Living” in Igdir Province, Turkey Bölüm(ler)
Yıl Tez Adı Yazar: Tür: Durum:
Akademik Yıl Ders Adı Eğitim Düzeyi:
2021-2022 Organik Ürünlere Yönelik Tüketici Davranışı Yüksek Lisans
2021-2022 Mezuniyet Çalışması-I Lisans
2021-2022 Tarımda Risk Yönetimi ve Sigortacılık Lisans
2021-2022 Makro Ekonomi Lisans
2021-2022 Tarımsal Pazarlama Lisans
2021-2022 Proje Hazırlama ve Değerlendirme Lisans
2020-2021 Mezuniyet Çalışması-II Lisans
2020-2021 Organik Ürünler Ekonomisi Lisans
2020-2021 Makro Ekonomi Lisans
2019-2020 Organik Ürünlere Yönelik Tüketici Davranışı Yüksek Lisans
2019-2020 Mezuniyet Çalışması-I Lisans
2019-2020 Uluslararası Kuruluşlar ve Ekonomik İlişkiler Lisans
2019-2020 Tarımsal Sigortacılık Lisans
2019-2020 Makro Ekonomi Lisans
2019-2020 Organik Ürünler Ekonomisi Lisans
2019-2020 Makro Ekonomi Lisans
2019-2020 Tarımsal Kooperatifçilik Lisans
2021-2022 Mezuniyet Çalışması-II Lisans
2021-2022 Dijital Okuryazarlık Lisans
2021-2022 Organik Ürünler Ekonomisi Lisans
2020-2021 Organik Ürünlere Yönelik Tüketici Davranışı Yüksek Lisans
Ders Adı 1. Hafta: 2. Hafta: 3. Hafta: 4. Hafta: 5. Hafta: 6. Hafta: 7. Hafta: 8. Hafta: 9. Hafta: 10. Hafta: 11. Hafta: 12. Hafta: 13. Hafta: 14. Hafta:
Proje Adı Görev: Tür:
İzmir İlinde Yöresel Tarimsal Ürünlere İlişkin Tüketici Davranişlarinin Analizi Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Türkiye’de Sürdürülebilir Başarıya Sahip Tarımsal Kooperatif Modellerinin Geliştirilmesi Üzerine Bir Araştırma Bursiyer -Tübitak 3501
Iğdır İlinde İçme Suyu Tüketiminde Tüketici Tercihlerinin Belirlenmesi Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Iğdır İli Kent Merkezinde Tüketicilerin ”Gıda Güvenirliği” Kavramı ve ”Gıda Güvenirliği Sistemleri (HACCP, ISO 22000) Hakkındaki Bilgi Seviyesinin Belirlenmesi Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Iğdır İlinde Tüketicilerin Gıda Ürünleri Paketlerindeki Etiketleme Bilgileri Hakkındaki Bilgi Düzeyi, Satın Alım Yerleri ve Ambalaj Tercihlerinin Belirlenmesi Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Iğdır İlinde Bitkisel Ürünlerin Üretim ve Pazarlama Olanaklarının Araştırılması Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Patent Adı Buluş Sahipleri: Kategori: Kapsam:
Yıl Ödül Adı Kurum: Tür: Açıklama:
2014 YÜKSEK LİSANS TEZ YARIŞMASI İKİNCİSİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Çalışma Ödülü XI. ULUSAL TARIM EKONOMİSİ KONGRESİ TEZ YARIŞMASI İKİNCİLİK ÖDÜLÜ (3-5 EYLÜL 2014 SAMSUN)
Kurum Durum
Tarih Görev Birim: Bitiş Tarihi:
2017 Arş. Uyg. Merkezi Müdür Yardımcısı IĞDIR ÜNİVERSİTESİ 2018