
Dr. Öğr. Üye.
Elif Duygu Kaya
elif.duygu.kaya@igdir.edu.tr
Telefon+90.476.223 0010 | 4449
Akademik Linkler Sosyal LinklerEğitim
-
D
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
2007 - 2011
DoktoraFEN FAKÜLTESİ/KİMYA BÖLÜMÜ/BİYOKİMYA ANABİLİM DALI/
Tez Adı: Çipura (Sparus aurata) balığının karaciğer, solungaç ve böbrek dokularından karbonik anhidraz enziminin saflaştırılması, karakterizsayonu ve bazı metal iyonarının enzim aktivitesi üzerine etkilerinin incelenmesi
-
Y
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
2004 - 2006
Yüksek LisansFEN FAKÜLTESİ/KİMYA BÖLÜMÜ/BİYOKİMYA ANABİLİM DALI/
Tez Adı: Peynir üretiminde kullanılabilirliğinin araştırılması amacıyla kapari (capparis spinoza) bitkisinin kapsüllerinden proteaz enziminin saflaştırılması ve tanımlanması
-
L
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
1998 - 2002
LisansFEN FAKÜLTESİ/KİMYA BÖLÜMÜ/BİYOKİMYA ANABİLİM DALI/
Tez Adı:
22222
Yıl: | Makale Başlığı | Kapsam | Yazar(lar): | Dergi Adı: | Cilt: | Sayı: | Link: |
---|---|---|---|---|---|---|---|
2019 | The In Vıtro Impacts of Some Plant Extracts on Carbonic Anhydrase I, II andParaoxonase-1 | Ulusal | KAYA ELİF DUYGU,ERĞUN BÜLENT,demir Yeliz,ALIM ZUHAL,BEYDEMİR ŞÜKRÜ | Hacettepe Journal of Biology and Chemistry | 47 | 1 | |
2014 | Impact of antibacterial drugs on human serum paraoxonase-1 (hPON1) activity: an in vitro study | Uluslararası | SÖYÜT HAKAN,KAYA ELİF DUYGU,BEYDEMİR ŞÜKRÜ | Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine | 4 | 8 | https://doi.org/10.12980/apjtb.4.2014apjtb-2014-0059 |
2019 | A facile immobilization of polyphenol oxidase enzyme on graphene oxide and reduced graphene oxide thin films: An insight into in-vitro activity measurements and characterization | Uluslararası | GÜR BAHRİ,AYHAN MUHAMMED EMRE,TÜRKHAN AYŞE,GÜR FATMA,KAYA ELİF DUYGU | Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects | 562 | https://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S092777571831402X | |
2018 | The Partial Purification and Characterization of Polyphenol Oxidase in Native Grape Kirmizi Kismisi Cultivar (Vitis vinifera L.) Grown in Iğdır Province | Ulusal | KAYA ELİF DUYGU,TÜRKHAN AYŞE,EYDURAN SADİYE PERAL,AKIN MELEKŞEN | Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi | 8 | 4 | http://dx.doi.org/10.21597/jist.423449 |
2019 | Preparation of bio-electrodes via Langmuir-Blodgett technique for pharmaceutical and waste industries and their biosensor application | Uluslararası | GÜR FATMA,KAYA ELİF DUYGU,GÜR BAHRİ,TÜRKHAN AYŞE,ONGANER YAVUZ | COLLOIDS AND SURFACES A-PHYSICOCHEMICAL AND ENGINEERING ASPECTS | 583 | https://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S0927775719309951 | |
2022 | A novel method for explaining the product inhibition mechanisms via molecular docking: inhibition studies for tyrosinase from Agaricus bisporus | Uluslararası | KAYA ELİF DUYGU, TÜRKHAN AYŞE, GÜR FATMA, GÜR BAHRİ | Journal of Biomolecular Structure and Dynamics | 40 | 17 | http://dx.doi.org/10.1080/07391102.2021.1905069 |
2019 | A facile immobilization of polyphenol oxidase enzyme on graphene oxide and reduced graphene oxide thin films: An insight into in-vitro activity measurements and characterization | Uluslararası | GÜR BAHRİ,AYHAN MUHAMMED EMRE,TÜRKHAN AYŞE,GÜR FATMA,KAYA ELİF DUYGU | COLLOIDS AND SURFACES A-PHYSICOCHEMICAL AND ENGINEERING ASPECTS | 562 | https://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S092777571831402X | |
2020 | An Innovator Support Material for Tyrosinase Immobilization: Antimony-Doped Tin Oxide Thin Films (ATO-TF) | Uluslararası | TÜRKHAN AYŞE, KAYA ELİF DUYGU, KOÇYİĞİT ADEM | Applied Biochemistry and Biotechnology | 192 | http://dx.doi.org/10.1007/s12010-020-03337-3 | |
2015 | The toxicological impacts of some heavy metals on carbonic anhydrase from gilthead sea bream (Sparus aurata) gills | Uluslararası | KAYA ELİF DUYGU,SÖYÜT HAKAN,BEYDEMİR ŞÜKRÜ | Environmental Toxicology and Pharmacology | 39 | 2 | https://doi.org/10.1016/j.etap.2015.01.021 |
2018 | IMMOBILIZATION OF POLYPHENOL OXIDASE ENZYMEON NEW MATRIX ANTIMONY DOPED TIN OXIDE(SnO2:Sb) THIN FILM | Uluslararası | TÜRKHAN AYŞE,FAİZ ÖZLEM,KAYA ELİF DUYGU,KOÇYİĞİT ADEM | FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN | 27 | 7 | |
2008 | Cysteine Protease (Capparin) from Capsules of Caper (Capparis spinosa ) | Uluslararası | DEMİR YAŞAR,ALAYLI AZİZE,KAYA ELİF DUYGU,DEMİR NAZAN | FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY | 46 | 3 | https://www.ftb.com.hr/images/pdfarticles/2008/July-September/46-286.pdf |
2012 | Changes in carbonic anhydrase activity and gene expression of Hsp70 in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) muscle after exposure to some metals | Uluslararası | SÖYÜT HAKAN,BEYDEMİR ŞÜKRÜ,CEYHUN SALTUK BUĞRAHAN,ERDOĞAN ORHAN,KAYA ELİF DUYGU | Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences | 36 | 5 | https://doi.org/10.3906/vet-1010-3 |
2019 | Kimyasal ve Elle Meyve Seyreltme Uygulamalarının Bazı Elma Çeşitlerinde Polifenol Oksidaz Aktivitesi Üzerine Etkisi | Ulusal | GÜLSOY ERSİN,TÜRKHAN AYŞE,KAYA ELİF DUYGU | Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi | 23 | 2 | https://dergipark.org.tr/harranziraat/issue/45625 |
2013 | Carbonic anhydrase activity from the gilthead sea bream Sparus aurata liver The toxicological effects of heavy metals | Uluslararası | KAYA ELİF DUYGU,SÖYÜT HAKAN,BEYDEMİR ŞÜKRÜ | ENVIRONMENTAL TOXICOLOGY AND PHARMACOLOGY | 36 | 2 | |
2021 | Bazı Ceviz (Juglans regia L.) Çeşitlerinin Antioksidant Aktiviteleri ve Fenolik Madde İçeriklerinin Belirlenmesi | Ulusal | GÜLSOY ERSİN, KAYA ELİF DUYGU, TÜRKHAN AYŞE | ANADOLU JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES | 1 | http://dx.doi.org/10.7161/omuanajas.751354 | |
2021 | Purification and biochemical characterization of polyphenol oxidase extracted from Kirmizi Kismis grape (Vitis viniferaL.) | Uluslararası | BAĞCI OGÜN, KAYA ELİF DUYGU | Journal of Food Biochemistry | 45 | 2 | https://doi.org/10.1111/jfbc.13627 |
2013 | Carbonic anhydrase activity from the gilthead sea bream (Sparus aurata) liver: The toxicological effects of heavy metals | Uluslararası | KAYA ELİF DUYGU,SÖYÜT HAKAN,BEYDEMİR ŞÜKRÜ | Environmental Toxicology and Pharmacology | 36 | 2 | https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1382668913001324 |
2018 | Alıç (crataegus monogyna) meyvesinden polifenol oksidaz enziminin kısmi saflaştırılması ve karakterizasyonu | Uluslararası | TÜRKHAN AYŞE,KAYA ELİF DUYGU,YILMAZ İBRAHİM | Sakarya University Journal of Science | 22 | 3 | http://dx.doi.org/10.16984/saufenbilder.334811 |
2024 | Immobilization of Tyrosinase on Cu Nanostructures Thin Film as a Potential Tool for Catechol Detection | Ulusal | TÜRKHAN AYŞE,ŞAKİR MENEKŞE,KAYA ELİF DUYGU | International Journal of Chemistry and Technology | 8 | 2 | https://doi.org/10.32571/ijct.1585958 |
2019 | The In Vitro Impacts of Some Plant Extracts on Carbonic Anhydrase I, II and Paraoxonase-1 | Ulusal | KAYA ELİF DUYGU,ERGUN BÜLENT,DEMİR YELİZ,ALIM ZUHAL,BEYDEMİR ŞÜKRÜ | Hacettepe Journal of Biology and Chemistry | 47 | 1 | https://hjbc.hacettepe.edu.tr/journal/volume-47/issue-1/the-in-vitro-impacts-of-some-plant-extracts-on-carbonic-anhydrase-i-ii-and-paraoxonase-1/index.html |
2021 | Farklı Tuzluluk Sınıfındaki Topraklarda Yetiştirilen Domates Tohumlarında Bazı Antioksidan Enzim Aktivitelerinin Belirlenmesi | Ulusal | TÜRKHAN AYŞE,KAYA ELİF DUYGU,SARI SERDAR,TOHUMCU FARUK,ÖZDEN EREN | Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi | 11 | https://doi.org/10.21597/jist.1030465 | |
2021 | Bazı Ceviz (Juglans regia L.) Çeşitlerinin Antioksidant Aktiviteleri ve Fenolik Madde İçeriklerinin Belirlenmesi | Ulusal | GÜLSOY ERSİN, KAYA ELİF DUYGU, TÜRKHAN AYŞE | Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi | 36 | 1 | https://doi.org/10.7161/omuanajas.751354 |
2023 | The Effect of Altitude on Phenolic, Antioxidant and Fatty Acid Compositions of Some Turkish Hazelnut (Coryllus avellana L.) Cultivars | Uluslararası | GÜLSOY ERSİN,KAYA ELİF DUYGU,TÜRKHAN AYŞE,BULUT MENEKŞE,KOYUNCU MUBİN,GÜLER EMRAH,Sayın Figen,MURADOĞLU FERHAD | Molecules | 28 | 13 | http://dx.doi.org/10.3390/molecules28135067 |
2020 | An Innovator Support Material for Tyrosinase Immobilization: Antimony-Doped Tin Oxide Thin Films (ATO-TF) | Uluslararası | TÜRKHAN AYŞE,KAYA ELİF DUYGU,KOÇYİĞİT ADEM | Applied Biochemistry and Biotechnology | 192 | https://doi.org/10.1007/s12010-020-03337-3 | |
2023 | A novel inhibitor study on peroxidase activity in the presence of caffeic acid: An in vitro and in silico mechanism research | Uluslararası | BAYRAKDAR ALPASLAN,TÜRKHAN AYŞE,KAYA ELİF DUYGU,GÜR BAHRİ | Food Bioscience | 56 | 103230 | https://doi.org/10.1016/j.fbio.2023.103230 |
2019 | Preparation of bio-electrodes via Langmuir-Blodgett technique for pharmaceutical and waste industries and their biosensor application | Uluslararası | GÜR FATMA,KAYA ELİF DUYGU,GÜR BAHRİ,TÜRKHAN AYŞE,ONGANER YAVUZ | Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects | 583 | https://doi.org/10.1016/j.colsurfa.2019.124005 | |
2022 | A novel method for explaining the product inhibition mechanisms via molecular docking: inhibition studies for tyrosinase from Agaricus bisporus | Uluslararası | KAYA ELİF DUYGU,TÜRKHAN AYŞE,GÜR FATMA,GÜR BAHRİ | Journal of Biomolecular Structure and Dynamics | 40 | 17 | https://doi.org/10.1080/07391102.2021.1905069 |
2018 | Immobilisation of Polyphenol Oxidase Enzyme on New Matrix Antimony Doped Tin Oxide (SnO2:Sb) Thin Film | Uluslararası | TÜRKHAN AYŞE,FAİZ ÖZLEM,KAYA ELİF DUYGU,KOÇYİĞİT ADEM | Fresenius Environmental Bulletin | 27 | 7 | https://avesis.bilecik.edu.tr/yayin/ba991386-55e5-4781-ab24-23c8d2a4da3b/immobilization-of-polyphenol-oxidase-enzyme-on-new-matrix-antimony-doped-tin-oxide-sno2-sb-thin-film |
2024 | Biochemical properties of polyphenol oxidase purified from Sarali plum (Prunus domestica) | Uluslararası | KAYA ELİF DUYGU | Journal of Food Measurement and Characterization | 18 | 8 | https://doi.org/10.1007/s11694-024-02663-y |
2018 | Iğdır İlinin Yerel Üzümü Kırmızı Kişmişi (Vitis vinifera L.) Çeşidinden Polifenol Oksidazın Kısmi Saflaştırılması ve Karakterizasyonu | Ulusal | KAYA ELİF DUYGU,TÜRKHAN AYŞE,EYDURAN SADİYE PERAL,AKIN MELEKŞEN | Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi | 8 | 4 | https://doi.org/10.21597/jist.423449 |
2018 | Alıç (crataegus monogyna) meyvesinden polifenol oksidaz enziminin kısmi saflaştırılması ve karakterizasyonu | Ulusal | TÜRKHAN AYŞE,KAYA ELİF DUYGU,YILMAZ İbrahim | Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi | 22 | 3 | https://doi.org/10.16984/saufenbilder.334811 |
2019 | Kimyasal ve Elle Meyve Seyreltme Uygulamalarının Bazı Elma Çeşitlerinde Polifenol Oksidaz Aktivitesi Üzerine Etkisi | Ulusal | GÜLSOY ERSİN,TÜRKHAN AYŞE,KAYA ELİF DUYGU | Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi | 23 | 2 | https://dergipark.org.tr/tr/pub/harranziraat/issue/45625/474985 |
22222
Yıl: | Bildiri Başlığı | Kapsam: | Yazar(lar): | Etkinlik Adı: | Link: |
---|---|---|---|---|---|
2025 | Brüksel Lahanasından (Brassica oleracea L. var. gemmifera) Saflaştırılan Polifenol Oksidaz Enziminin Biyokimyasal Karakterizasyonu ve İnhibisyonu | Uluslararası | TAHTALIOĞLU Mustafa,KAYA ELİF DUYGU | IV. INTERNATIONAL ORDU SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS | chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://kongreases.com/wp-content/uploads/2025/03/ORDU-CONGRESS-BOOK.pdf |
2025 | PARTIAL PURIFICATION AND CHARACTERIZATION OF POLYPHENOL OXIDASE ENZYME FROM TEA (CamellIa sinensis) FRUIT PERICARP | Uluslararası | KAYA ELİF DUYGU | IV. INTERNATIONAL VAN SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS | chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://kongreases.com/wp-content/uploads/2025/03/KITAP-VANson.pdf |
2025 | MOR LAHANA’DAN (Brassica oleracea var. capitata f. rubra) İZOLE EDİLEN POLİFENOL OKSİDAZ ENZİMİNİN BİYOKİMYASAL KARAKTERİZASYONU | Uluslararası | ULAMAN Çiğdem,KAYA ELİF DUYGU | 1. Uluslarası Biyoloji, Biyokimya ve Moleküler Biyoloji Kongresi | chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.icsasconferences.org/_files/ugd/797a84_34c3c256cfd84b919e1a515cfa6849c0.pdf |
2024 | Yonuz Erik (Prunus divaricata var) Polifenol Oksidazının Biyokimyasal Özelliklerinin İncelenmesi | Ulusal | GÜNDOĞAN Sakine,KAYA ELİF DUYGU | Ulusal Kromatografi Kongresi 2024 | https://kromatografi22.atauni.edu.tr/bildiri-kitapcigi/ |
2023 | Determination of L-DOPA with Tyrosinase in the presence of MTBH on Cu nanostructured SERS-active substrate | Uluslararası | TÜRKHAN AYŞE,ŞAKİR MENEKŞE,KAYA ELİF DUYGU | 10th International Conference on Materials Science and Nanotechnology For Next Generation (MSNG-2023) | https://www.msng2023.com/ |
2022 | Polifenol Oksidaz Enziminin Lepista Personata Mantarından Saflaştırılması ve Karakterizasyonu | Uluslararası | KAYA ELİF DUYGU, TÜRKHAN AYŞE | 2nd International Conference on Applied Engineering and Natural Sciences | https://www.icaens.org/icaens2022 |
2022 | Marasmius oreades Mantarından Katalazın Kısmi Saflaştırılması ve Karakterizasyonu | Uluslararası | TÜRKHAN AYŞE, KAYA ELİF DUYGU | IV-INTERNATIONAL CONFERENCE OF FOOD, AGRICULTURE, AND VETERINARY SCIENCES | chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.gthk.org/_files/ugd/614b1f_20cdcd3e89124f5d8a34ee786a61cd3e.pdf |
2021 | Farklı Tuzluluk Sınıfı Topraklarda Yetiştirilen Domates Tohumlarında Bazı Antioksidan Enzim Aktiviteleri İle Tuz Stresi Arasındaki İlişki | Uluslararası | TÜRKHAN AYŞE,KAYA ELİF DUYGU,SARI SERDAR,TOHUMCU FARUK,ÖZDEN EREN | Uluslarası Katılımlı Tükiye 7. Tohumculuk Kongresi | https://tohum2021.igdir.edu.tr/anasayfa |
2021 | Kağızman Uzun Elmasından (Malus domestica L.) Peroksidaz Enziminin Kısmi Saflaştırılması ve Karakterizasyonu | Uluslararası | KAYA ELİF DUYGU | Igdır International Applied Sciences Kongress | https://www.umteb.com/kongre-kitaplari |
2019 | POLYPHENOL OXIDASE ENZYME IMMOBILIZED SnO2:Sb/ITO ELECTRODE FOR BIOSENSOR APPLICATION | Uluslararası | TÜRKHAN AYŞE,GÜR BAHRİ,KOÇYİĞİT ADEM,KAYA ELİF DUYGU,DAĞCI KIRANŞAN KADER | UMTEB 6. ULUSLARARASIMESLEKİ VE TEKNİK BİLİMLER KONGRESİ | chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.umteb.org/tr/_files/ugd/614b1f_667ccf7485cf404f88824b12a69ba214.pdf |
2019 | Purification and Characterization of Carbonic Anhydrase from Anchovy Gills and Investigation of Inhibition Effects of Some Heavy Metal Ions on the Enzyme Activity | Uluslararası | ARSLAN NURAN,KAYA ELİF DUYGU,SÖYÜT HAKAN,BEYDEMİR ŞÜKRÜ | 2nd Eurasia Biochemical Approaches Technologies (2. EBAT) Congress | |
2019 | Inhibition Effects of Zinc (Zn2+), Lead (Pb2+), and Silver (Ag+) Ions on Carbonic Anhydrase from Whiting Gills | Uluslararası | ARSLAN Nuran,KAYA ELİF DUYGU,SÖYÜT HAKAN,BEYDEMİR ŞÜKRÜ | Eurosia Biochemical Approaches and Technologies Kongress | |
2019 | Determination of Antioxidant Properties and Polyphenol Oxidase Actvity of Kirmizi Kismisi Grape (Vitis vinifera L.), | Uluslararası | KAYA ELİF DUYGU, TÜRKHAN AYŞE, GÜLMEZ CANAN, ALMA MEHMET HAKKI | I International Congress of The Turkic World on Health and Natural Sciences | http://firstcongress.oshsu.kg/ |
2019 | Inhibition Effects of Zinc (Zn2), Lead (Pb2), and Silver (Ag) Ions on Carbonic Anhydrase from Whiting Gills | Uluslararası | ARSLAN NURAN,KAYA ELİF DUYGU,SÖYÜT HAKAN,BEYDEMİR ŞÜKRÜ | 2nd Eurasia Biochemical Approaches Technologies (2. EBAT) Congress | |
2019 | Purification and Characterization of Carbonic Anhydrase from Anchovy Gills and Investigation of Inhibition Effects of Some Heavy Metal Ions on the Enzyme Activity | Uluslararası | Aslan Nuran,KAYA ELİF DUYGU,SÖYÜT HAKAN,BEYDEMİR ŞÜKRÜ | Eurosia Biochemical Approaches and Technologies Kongress | https://www.ebatcongress.org/belgeler |
2019 | Determination of Antioxidant Properties and Polyphenol Oxidase Actvity of Kirmizi Kismisi Grape (Vitis vinifera L.), | Uluslararası | KAYA ELİF DUYGU,TÜRKHAN AYŞE,GÜLMEZ SAMSA CANAN,ALMA MEHMET HAKKI | I International Congress of The Turkic World on Health and Natural Sciences | https://congress.igdir.edu.tr/ |
2018 | Immobilization of Polyphenol Oxidase Enzyme, Purified from Moral Mushroom (Morchella esculenta), via Langmuir Blodgett and Spin-Coating (SC) Films Techniques and Its Biosensor Application | Uluslararası | GÜR BAHRİ,KAYA ELİF DUYGU,GÜR FATMA,TÜRKHAN AYŞE,ONGANER YAVUZ | International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2018) | chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.eurasianbiochem.org/bildiri%20taslaklar%C4%B1/Abstract_Book_EurasianBioChem_2018.pdf |
2018 | Lepista Personata Mantarının Bazı Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi | Uluslararası | GÜLLER PINAR,KAYA ELİF DUYGU,KOÇAK MEHMET ZEKİ,GÜLLER UĞUR | I. İnternational Iğdır Congress on multidisciplinary Studies | https://d78ea76a-1faa-490b-96df-3833ce6eddb7.filesusr.com/ugd/614b1f_5201df91da54404b85f5220491e7fe02.pdf |
2018 | Lepista personata Mantarının Bazı Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi | Uluslararası | GÜLLER PINAR, KAYA ELİF DUYGU, KOÇAK MEHMET ZEKİ, GÜLLER UĞUR | I. İnternational Iğdır Congress on multidisciplinary Studies | https://d78ea76a-1faa-490b-96df-3833ce6eddb7.filesusr.com/ugd/614b1f_5201df91da54404b85f5220491e7fe02.pdf |
2018 | Polifenoloksidaz (PFO) Enziminin Iğdır Mahalli Üzümünün El Hakkı Necefali Çeşidinden Saflaştırlması, Karakterizasyonu ve Üzümün Antioksidan Aktivitesinin Tayini | Uluslararası | KAYA ELİF DUYGU,TÜRKHAN AYŞE,EYDURAN SADİYE PERAL,AKIN MELEKŞEN,BAĞCI OGÜN | 1. International Igdır Congress On Multidisciplinary Studies | https://www.umteb.com/_files/ugd/614b1f_b31e929e97e24635be4c219fdfb8ad2c.pdf |
2018 | Tirozinazın SnO2: Sb İnce Filmine İmmobilizasyonu ve Karakterizasyonu”. | Uluslararası | TÜRKHAN AYŞE,KAYA ELİF DUYGU,KOÇYİĞİT ADEM | 1. International Igdır Congress On Multidisciplinary Studies. | https://www.umteb.com/_files/ugd/614b1f_b31e929e97e24635be4c219fdfb8ad2c.pdf |
2018 | Immobilization of Polyphenol Oxidase Enzyme, Purified from Moral Mushroom (Morchella esculenta), via LangmuirBlodgett and Spin-Coating (SC) Films Techniques and Its Biosensor Application | Uluslararası | GÜR BAHRİ,KAYA ELİF DUYGU,GÜR FATMA,TÜRKHAN AYŞE,ONGANER YAVUZ | International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2018) | http://www.eurasianbiochem.org/contacts.html |
2018 | “Iğdır Ağşeftali ve Zeferan Şeftalilerinin (Prunus persica L.) Antioksidan Aktivitesinin Tayini | Uluslararası | KAYA ELİF DUYGU,TÜRKHAN AYŞE,Yılmaz GÜNGÖR Nesrin | 1.International Igdır Congress On Multidisciplinary Studies | https://www.umteb.com/_files/ugd/614b1f_b31e929e97e24635be4c219fdfb8ad2c.pdf |
2017 | Characterization of Polyphenol Oxidase from Hawthorn (Crataegus monogyna) | Uluslararası | TÜRKHAN AYŞE,KAYA ELİF DUYGU,YILDIZ İBRAHİM | II.Uluslararası Iğdır Sempozyumu | http://sempozyum.igdir.edu.tr/ |
2017 | Determination of antioxidant caapcity PPO enzyme morchella esculata by FRAP and CUPRAC methods. | Uluslararası | GUR OZABACIGIL FATMA,KUTLU ZERRİN,GÜR BAHRİ,KAYA ELİF DUYGU,GÜLABOĞLU MİNE | International Biochemistry Congress-2017 (Erzurum/Turkey) | |
2017 | Immobilization of Polyphenol Oxidase Enzyme on Graphene Oxide and Reduced Graphene Oxide LB Thin Films: An insight into in-vitro Activity Measurements and Characterization | Uluslararası | GÜR BAHRİ,TÜRKHAN AYŞE,GÜR FATMA,KAYA ELİF DUYGU,AYHAN MUHAMMED EMRE | INTERNATIONAL CONGRESS ON SEMICONDUCTORMATERIALS AND DEVICES (ICSMD-2017) | |
2017 | The Partial Purification and Characterization of Polyphenol Oxidase in Ancient Grape Kirmizi Kismis Cultivar (Vitis vinifera L.) Grown in Iğdır Province | Uluslararası | KAYA ELİF DUYGU, TÜRKHAN AYŞE, EYDURAN SADİYE PERAL, AKIN MELEKŞEN | II. International Iğdır Symposium Iğdır | https://sempozyum.igdir.edu.tr/%C3%B6zet-kitap%C3%A7%C4%B1%C4%9F%C4%B1 |
2017 | Immobilization of Polyphenol Oxidase Enzyme on Graphene Oxide and Reduced Graphene Oxide LB Thin Films: An insight into in-vitro Activity Measurements and Characterization | Uluslararası | GÜR BAHRİ,TÜRKHAN AYŞE,GÜR FATMA,KAYA ELİF DUYGU,AYHAN MUHAMMED EMRE | International Congress on Semiconductor Materials and Devices, ICSMD’2017 | https://www.materialstoday.com/materials-chemistry/events/icsmd2017/ |
2017 | Determination of Antioxidant Capacity PPO Enzyme Purified from Morchella Esculenta by FRAP and CUPRAC Methods | Uluslararası | GÜR FATMA,KUTLU ZERRİN,GÜR BAHRİ,KAYA ELİF DUYGU,GÜLABOĞLU MİNE | International Biochemistry Congress 2017,28th National Biochemistry Congress | chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.turkbiyokimyadernegi.org.tr/upload/48/Dosyalar/tmp/201837132318.pdf |
2017 | Determination of Antioxidant Capacity PPO Enzyme Purified from Morchella Esculenta by FRAP and CUPRAC Methods | Uluslararası | GÜR FATMA, KUTLU ZERRİN, GÜR BAHRİ, KAYA ELİF DUYGU, GÜLABOĞLU MİNE | International Biochemistry Congress | |
2017 | Immobilization of Polyphenol Oxidase Enzyme on Graphene Oxide and Reduced Graphene Oxide LB Thin Films: An insight into in-vitro Activity Measurements and Characterization | Uluslararası | GÜR BAHRİ,TÜRKHAN AYŞE,GÜR FATMA,KAYA ELİF DUYGU,AYHAN MUHAMMED EMRE | INTERNATIONAL CONGRESS ON SEMICONDUCTOR MATERIALS AND DEVICES ICSMD-2017 | http://www.icsmd2017.org/ |
2017 | Determination of Antioxidant Capacity PPO Enzyme Purified from Morchella Esculenta by FRAP and CUPRAC Methods | Uluslararası | GÜR FATMA,KUTLU ZERRİN,GÜR BAHRİ,GÜLABOĞLU MİNE,KAYA ELİF DUYGU | International Biochemistry Congress 2017,28th National Biochemistry Congress | https://www.degruyter.com/journal/key/tjb/42/s1/html |
2017 | The Partial Purification and Characterization of Polyphenol Oxidase in Ancient Grape Kirmizi Kismis Cultivar (Vitis Vinifera L.) Grown in Iğdır Province | Uluslararası | KAYA ELİF DUYGU,TÜRKHAN AYŞE,EYDURAN SADİYE PERAL,AKIN MELEKŞEN | II. International Igdır Symposium | chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://sempozyum.igdir.edu.tr/Addons/News/uploads/files/II-InternationaligdirSymposiumAbsractBook.pdf |
2016 | Iğdır İlinde Yetişen Mahalli Zeferan Şeftali Çeşitinden Polifenol Oksidaz Enziminin Saflaştırılması ve Karakterizasyonu | Ulusal | BECERİKLİ Eda,KAYA ELİF DUYGU,TÜRKHAN AYŞE | 16. Ulusal Kromatografi Kongresi | https://kromatografi.org/tarihce/kromatografi-2016/ |
2016 | Igdır İlinde Yetişen Mahalli Zeferan Şeftali Çeşidinden Polifenol Oksidaz (PPO)Enziminin Saflaştırılması ve Karakterizasyonu | Ulusal | BECERİKLİ Eda, KAYA ELİF DUYGU, TÜRKHAN AYŞE | 16. ULUSAL KROMATOGRAFİ KONGRESİ | file:///C:/Users/elifd/OneDrive/Masa%C3%BCst%C3%BC/Do%C3%A7entlik%20evraklar%C4%B1m/kongreler/2016%2016.%20kromatografi/silo.tips_16-kromatografi-kongresi.pdf |
2015 | Kağızman Uzun Elması’ndan (Kandil Sinap) Polifenol Oksidaz Enziminin Saflaştırılması, Karakterizasyonu ve Bazı Kinetik Özelliklerinin Belirlenmesi | Ulusal | FİRAT GÜLTEKİN,TÜRKHAN AYŞE,KAYA ELİF DUYGU,FAİZ ÖZLEM | 15. ULUSAL KROMATOGRAFİ KONGRESİ | chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.bingol.edu.tr/documents/KROMATOGRAFI%202015%20Kongre%20Kitap%C3%A7----U-AK%20%C3%9CN-VERS-TES-.pdf |
2015 | Hamsi (Engraulis encrasicolus)Balığının Solungaç Dokusunda Karbonik Anhidraz Enziminin Saflaştırılması ve Bazı Metal İyonlarının Enzim Aktivitesi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi | Ulusal | ARSLAN Nuran,KAYA ELİF DUYGU,BEYDEMİR ŞÜKRÜ | 15. ULUSAL KROMATOGRAFİ KONGRESİ | file:///C:/Users/elifd/OneDrive/Masa%C3%BCst%C3%BC/Do%C3%A7entlik%20evraklar%C4%B1m/kongreler/2015%2015.Kromatografi/tam%20kitap.pdf |
2015 | IĞDIR AK ŞEFTALİSİDEN POLİFENOL OKSİDAZ ENZİMİNİN SAFLAŞTIRILMASI, İMMOBİLİZAYONU VE KARAKTERİZASYONU | Ulusal | TÜRKHAN AYŞE,FAİZ ÖZLEM,KAYA ELİF DUYGU | 27. ULUSAL KİMYA KONGRESİ | https://www.bingol.edu.tr/documents/D27,28-Kimya_2015-Bildiri_kitab%C4%B1.pdf |
2015 | IĞDIR AK ŞEFTALİSİNDEN POLİFENOL OKSİDAZ ENZİMİNİN SAFLAŞTIRILMASI, İMMOBİLİZASYONU VE KARAKTERİZASYONU | Ulusal | TÜRKHAN AYŞE,FAİZ ÖZLEM,KAYA ELİF DUYGU | 27. Ulusal Kimya Kongresi | chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.bingol.edu.tr/documents/D27,28-Kimya_2015-Bildiri_kitab%C4%B1.pdf |
2014 | The Effects of Some Heavy Metals on CA from the Gilthead Sparus Aurata (Sea Bream) Kidney | Uluslararası | KAYA ELİF DUYGU,SÖYÜT HAKAN,BEYDEMİR ŞÜKRÜ | 2. International Conferance of Environmental Science and Technology | http://www.icoest.org/ |
2013 | İnsan Eritrosit Karbonik Anhidraz İzoenzimleri ve Serum Paraoxonaz1 Enzim Aktivitesi Üzerine Bazı Bitki Ekstraktlarının İnvitro Etkilerinin İncelenmesi | Ulusal | KAYA ELİF DUYGU,DEMİR YELİZ,ALIM ZUHAL,BEYDEMİR ŞÜKRÜ | Kromatografi 2013 | |
2013 | Paraoksonaz (PON1) Aktivitesi üzerine Bazı Antibakteriyel İlaçların Etkisi ve Kardiyovasküler Hastalıklar | Ulusal | SÖYÜT HAKAN,KAYA ELİF DUYGU | 1. İlaç Kimyası, Üretimi, Teknolojisi, Standardizasyonu,Kongresi | |
2013 | İnsan Eritrosit Karbonik Anhidraz İzoenzimleri ve Serum Paraoksonaz1 Enzim Aktivitesi Üzerine Bazı Bitki Ekstaktlarının İn Vitro Etkilerinin İncelenmesi | Ulusal | KAYA ELİF DUYGU, DEMİR YELİZ, ALIM ZUHAL, BEYDEMİR ŞÜKRÜ | Kromatografi Kongresi | |
2013 | The Impact Of Antibacterial Drugs On PON1 Activity And Cardiovascular Diseases | Ulusal | SÖYÜT HAKAN, KAYA ELİF DUYGU | I.İlaç Kimyası Üretimi, Teknolojisi, Standardizasyonu Kongresi | |
2013 | Çipura (Sparus Aurata) Balığının Solungaç Dokusundan Saflaştırılan Karbonik Anhidraz Enzimi Üzerine Bazı Metal İyonlarının İn vitro Etkilerinin İncelenmesi | Ulusal | KAYA ELİF DUYGU,BEYDEMİR ŞÜKRÜ,SÖYÜT HAKAN | Kromatografi 2013 | |
2012 | Changes on Carbonic Anhydrase Activity from Rainbow Trout Oncorhynchus mykiss Muscle and Gene Expression of Hsp70 In The Presence of Some Metals | Uluslararası | SÖYÜT HAKAN, BEYDEMİR ŞÜKRÜ, CEYHUN SALTUK BUĞRAHAN, ERDOĞAN ORHAN, KAYA ELİF DUYGU | The 9th International Conference on Carbonic Anhydrase | |
2011 | Çipura (Sparus Aurata) Balığının Karaciğer Dokusundan Saflaştırılan Karbonik Anhidraz Enzimi Üzerine Bazı Metal İyonlarının İn Vitro Etkilerinin İncelenmesi | Ulusal | KAYA ELİF DUYGU,BEYDEMİR ŞÜKRÜ,SÖYÜT HAKAN | Kromatografi 2011 | |
2006 | KAPARİ(Capparis Spinosa) Bitkisinin Kapsüllerinden Proteaz Enziminin Karakterize Edilmesi ve Peynir Üretiminde Kullanımının Araştırılması. | Ulusal | DEMİR NAZAN,KAYA ELİF DUYGU,ALAYLI AZİZE,DEMİR YAŞAR | XX. Ulusal Kimya Kongresi | http://www.kimyakongreleri.org/index.php?kk=kongrelistele&cc=2006 |
2005 | Salisilik Asit’in İnsan Serum Aktivitesi Üzerine İn Vitro ve Rat Serum, Karaciğer ve Kalp Paraoksanaz Enzim Aktivitesi Üzerine | Ulusal | DEMİR YAŞAR,NADAROĞLU HAYRUNNİSA,KAYA ELİF DUYGU,DEMİR NAZAN | XIX. Ulusal Kimya Kongresi, Kuşadası | http://www.kimyakongreleri.org/index.php?kk=kongrelistele&cc=2005 |
22222
Yıl | Kitap Adı | Bölüm: | Katkı Düzeyi: |
---|---|---|---|
2022 | Fen ve Matematik Bilimlerinde Güncel Yaklaşımlar | POLİFENOL OKSİDAZIN KUŞKONMAZ (ASPARAGUS OFFICINALIS L.) BİTKİSİNDEN SAFLAŞTIRILMASI VE KARAKTERİZASYONU | Bölüm(ler) |
22222
Yıl | Tez Adı | Yazar: | Tür: | Durum: |
---|---|---|---|---|
2013 | Hamsi (Engraulis encrasicolus) ve mezgit (Merlangius merlangus euxinus) balıklarının solungaç dokularından karbonik anhidraz enziminin saflaştırılması, karakterizasyonu ve bazı metal iyonlarının enzim aktivitesi üzerine etkilerinin incelenmesi | NURAN ARSLAN | Yüksek Lisans | Tamamlandı |
2018 | Ağşeftali'sinden (Prunus persica L.) polifenol oksidazın saflaştırılması, immobilizasyonu ve karakterizasyonu | AYŞE TÜRKHAN | Doktora | Tamamlandı |
2019 | Polifenol oksidaz enziminin Iğdır kırmızı kişmiş üzümünden (Vitis Vinifera L.) afinite kromotografisi ile saflaştırılması, karakterizasyonu ve inhibisyonu | OGÜN BAĞCI | Yüksek Lisans | Tamamlandı |
2019 | Iğdır Ağşeftali ve Zeferan şeftalisinin (Prunus persica L.) antioksidan ve radikal giderme aktivitelerinin belirlenmesi | NESRİN GÜNGÖR | Yüksek Lisans | Tamamlandı |
2019 | Zeferan şeftalisinden (Prunus persica L.) polifenol oksidaz enziminin saflaştırılması, karakterizasyonu ve inhibisyonu | EDA BECERİKLİ | Yüksek Lisans | Tamamlandı |
2024 | Brüksel lahanasından (Brassica oleracea L. Var. gemmifera) saflaştırılan polifenol oksidaz enziminin biyokimyasal karakterizasyonu ve inhibisyonu | MUSTAFA TAHTALIOĞLU | Yüksek Lisans | Tamamlandı |
2023 | YONUZ ERİK (Prunus divaricata var) POLİFENOL OKSİDAZININ BİYOKİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ | SAKİNE GÜNDOĞAN | Yüksek Lisans | Tamamlandı |
22222
Akademik Yıl | Ders Adı | Eğitim Düzeyi: |
---|---|---|
2012-2013 | Lipit Metabolizması ve Bozuklukları | Yüksek Lisans |
2012-2013 | Proteinlerin Biyokimyası | Yüksek Lisans |
2012-2013 | Karbonhidratların Biyokimyası | Yüksek Lisans |
2011-2012 | Genel Kimya II | Lisans |
2013-2014 | Genel Kimya II | Lisans |
2012-2013 | Genel Kimya II | Lisans |
2012-2013 | Genel Kimya I | Lisans |
2013-2014 | Genel Kimya I | Lisans |
2012-2013 | Gıda Biyokimyası | Lisans |
2012-2013 | Gıda Katkı Maddeleri | Lisans |
2011-2012 | Bitki Biyokimyası | Lisans |
2012-2013 | Fizikokimya | Lisans |
2011-2012 | Kimyasal Tepkime Mühendisliği | Lisans |
2012-2013 | Kimyasal Tepkime Mühendisliği | Lisans |
2012-2013 | Mesleki İngilizce | Lisans |
2013-2014 | Analitik Kimya | Lisans |
2021-2022 | Protein Biyokimyası | Yüksek Lisans |
2021-2022 | Genel Kimya I | Lisans |
2024-2025 | Genel Kimya | Lisans |
2024-2025 | Genel Kimya | Lisans |
2024-2025 | Genel Kimya | Lisans |
2024-2025 | Gıda Biyokimyası | Lisans |
2024-2025 | Genel Kimya I | Lisans |
2023-2024 | Genel Kimya | Lisans |
2023-2024 | Genel Kimya | Lisans |
2023-2024 | Genel Kimya | Lisans |
2023-2024 | Enzim Bilimi ve Teknolojisi | Lisans |
2023-2024 | Gıda Biyokimyası | Lisans |
2023-2024 | Moleküler Biyoloji | Lisans |
2023-2024 | Genel Kimya II | Lisans |
2023-2024 | Gıda Kimyası | Lisans |
2023-2024 | Genel Kimya I | Lisans |
2022-2023 | Genel Kimya II | Lisans |
2022-2023 | Enzim Bilimi ve Teknolojisi | Lisans |
2022-2023 | Genel Kimya I | Lisans |
2021-2022 | Genel Kimya II | Lisans |
2021-2022 | Genel Kimya I | Lisans |
2012-2013 | Gıda Biyokimyası | Lisans |
2012-2013 | Kimyasal Tepkime Mühendisliği | Lisans |
2012-2013 | Genel Kimya II | Lisans |
2012-2013 | Gıda Katkı Maddeleri | Lisans |
2012-2013 | Genel Kimya I | Lisans |
2012-2013 | Mesleki İngilizce | Lisans |
2012-2013 | Bilim Tarihi | Lisans |
2011-2012 | Kimyasal Tepkime Mühendisliği | Lisans |
2011-2012 | Genel Kimya II | Lisans |
2024-2025 | Protein Metabolizması ve Saflaştırma Teknikleri | Doktora |
2024-2025 | Proteinlerin Biyokimyası | Yüksek Lisans |
2024-2025 | Gıda Endüstrisinde Kullanılan Enzimler | Yüksek Lisans |
2023-2024 | Karbonhidratların Biyokimyası | Yüksek Lisans |
2023-2024 | Antioksidan Enzimlerin Aktivite Tayin Metodları | Yüksek Lisans |
2023-2024 | Gıda Endüstrisinde Kullanılan Enzimler | Yüksek Lisans |
2012-2013 | Fizikokimya | Lisans |
2023-2024 | Proteinlerin Biyokimyası | Yüksek Lisans |
2022-2023 | Antioksidan Enzimlerin Aktivite Tayin Metodları | Yüksek Lisans |
2022-2023 | İleri Enzim Kimyası | Doktora |
2022-2023 | Proteinlerin Biyokimyası | Yüksek Lisans |
2021-2022 | Antioksidan Enzimlerin Aktivite Tayin Metodları | Yüksek Lisans |
2021-2022 | Yeşil Kimya | Yüksek Lisans |
2021-2022 | Karbonhidrat Metabolizması | Yüksek Lisans |
2021-2022 | Proteinlerin Biyokimyası | Yüksek Lisans |
2020-2021 | Gıda Biyokimyası-I | Yüksek Lisans |
2020-2021 | Proteinlerin Biyokimyası | Yüksek Lisans |
2019-2020 | Beslenme Biyokimyası | Yüksek Lisans |
2018-2019 | Gıda Biyokimyası-II | Yüksek Lisans |
2018-2019 | Beslenme Biyokimyası | Yüksek Lisans |
2018-2019 | Lipit Metabolizması ve Bozuklukları | Yüksek Lisans |
2016-2017 | Gıda Biyokimyası-II | Yüksek Lisans |
2016-2017 | Beslenme Biyokimyası | Yüksek Lisans |
2016-2017 | Proteinlerin Biyokimyası | Yüksek Lisans |
2016-2017 | Lipit Metabolizması ve Bozuklukları | Yüksek Lisans |
2016-2017 | Gıda Biyokimyası-I | Yüksek Lisans |
2015-2016 | Gıda Biyokimyası-II | Yüksek Lisans |
2015-2016 | Beslenme Biyokimyası | Yüksek Lisans |
2015-2016 | Proteinlerin Biyokimyası | Yüksek Lisans |
2015-2016 | Lipit Metabolizması ve Bozuklukları | Yüksek Lisans |
2015-2016 | Gıda Biyokimyası-I | Yüksek Lisans |
2014-2015 | Gıda Biyokimyası-II | Yüksek Lisans |
2014-2015 | Beslenme Biyokimyası | Yüksek Lisans |
2014-2015 | Proteinlerin Biyokimyası | Yüksek Lisans |
2014-2015 | Lipit Metabolizması ve Bozuklukları | Yüksek Lisans |
2012-2013 | Proteinlerin Biyokimyası | Yüksek Lisans |
2012-2013 | Lipit Metabolizması ve Bozuklukları | Yüksek Lisans |
2012-2013 | Karbonhidratların Biyokimyası | Yüksek Lisans |
2020-2021 | Gıda Biyokimyası | Lisans |
2020-2021 | Genel Kimya II | Lisans |
2020-2021 | Gıda Kimyası | Lisans |
2020-2021 | Genel Kimya I | Lisans |
2018-2019 | Kimyasal Tepkime Mühendisliği | Lisans |
2018-2019 | Gıda Katkı Maddeleri | Lisans |
2018-2019 | Gıda Teknoloji Laboratuvarı-I | Lisans |
2018-2019 | Enzim Bilimi ve Teknolojisi | Lisans |
2017-2018 | Gıda Teknoloji Laboratuvarı-I | Lisans |
2017-2018 | Genel Kimya I | Lisans |
2017-2018 | Enzim Bilimi ve Teknolojisi | Lisans |
2016-2017 | Kimyasal Tepkime Mühendisliği | Lisans |
2016-2017 | Genel Kimya II | Lisans |
2016-2017 | Temel Et Bilimi | Lisans |
2016-2017 | Gıda Katkı Maddeleri | Lisans |
2016-2017 | Biyoteknoloji | Lisans |
2016-2017 | Genel Kimya I | Lisans |
2016-2017 | Enzim Bilimi ve Teknolojisi | Lisans |
2015-2016 | Kimyasal Tepkime Mühendisliği | Lisans |
2015-2016 | Gıda Katkı Maddeleri | Lisans |
2015-2016 | Biyoteknoloji | Lisans |
2015-2016 | Genel Kimya I | Lisans |
2015-2016 | Enzim Bilimi ve Teknolojisi | Lisans |
2014-2015 | Mezuniyet Projesi | Lisans |
2014-2015 | Kimyasal Tepkime Mühendisliği | Lisans |
2014-2015 | Gıda Katkı Maddeleri | Lisans |
2014-2015 | Genel Kimya II | Lisans |
2014-2015 | Analitik Kimya | Lisans |
2014-2015 | Genel Kimya I | Lisans |
2014-2015 | Enzim Bilimi ve Teknolojisi | Lisans |
2013-2014 | Analitik Kimya | Lisans |
2013-2014 | Genel Kimya I | Lisans |
2013-2014 | Enzim Bilimi ve Teknolojisi | Lisans |
22222
Ders Adı | 1. Hafta: | 2. Hafta: | 3. Hafta: | 4. Hafta: | 5. Hafta: | 6. Hafta: | 7. Hafta: | 8. Hafta: | 9. Hafta: | 10. Hafta: | 11. Hafta: | 12. Hafta: | 13. Hafta: | 14. Hafta: |
---|
22222
Proje Adı | Görev: | Tür: |
---|---|---|
Iğdır Ak ve Zeferan Şeftalilerinin (Prunus Persica L.) Antioksidan Kapasitelerinin ve Bazı Antioksidan Enzim Aktivitelerinin Tayini | Yürütücü | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
Polifenol Oksidazın Türk Yeşil Kiline immobilizasyonu, Karakterizasyonu ve Fenol Giderimi İçin Kullanımı | Yürütücü | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
Kuzugöbeği (Morchella esculenta) mantarından saflaştırılan polifenol oksidaz enziminin Langmuir-Blodgett (LB) ve Spin-Coating (SC) film teknikleri ile immobilizasyonu ve biyosensör uygulamaları | Araştırmacı | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
Gıda Mühendisliği Bölümü Ortak Laboratuvarında Enzim Çalışmalarının Altyapısının Oluşturulması | Yürütücü | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
Cu Nanoyapılı İnce Filmlere Tirozinazın İmmobilizasyonu ve Karakterizasyonu. | Araştırmacı | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
Iğdır İlinin Mahalli Üzümü olan İnek Emciği Kadıkışlak Çeşitinden Polifenol Oksidaz Enziminin Saflaştırılması, Biyokimyasal ve Kinetik Özelliklerinin Belirlenmesi | Araştırmacı | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
Brüksel lahanasından (Brassica oleracea L. Var. Gemmifera) Saflaştırılan Polifenol Oksidaz Enziminin Biyokimyasal Karakterizasyonu ve İnhibisyonu | Yürütücü | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
Peynir Üretiminde Kullanılmak Üzere Bitkisel Kaynaklı Yeni Proteazların Aranması ve Tanımlanması | Bursiyer | -Tübitak 1001 |
22222
Patent Adı | Buluş Sahipleri: | Kategori: | Kapsam: |
---|
22222
Yıl | Ödül Adı | Kurum: | Tür: | Açıklama: |
---|
22222
Kurum | Durum |
---|
22222
Tarih | Görev | Birim: | Bitiş Tarihi: |
---|---|---|---|
2012 | Bölüm Başkanı | IĞDIR ÜNİVERSİTESİ |