E-posta Telefon
+90.476.223 0010 | 4449
Akademik Linkler Sosyal Linkler
  • D

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

    2007 - 2011
    Doktora

    FEN FAKÜLTESİ/KİMYA BÖLÜMÜ/BİYOKİMYA ANABİLİM DALI/

    Tez Adı: Çipura (Sparus aurata) balığının karaciğer, solungaç ve böbrek dokularından karbonik anhidraz enziminin saflaştırılması, karakterizsayonu ve bazı metal iyonarının enzim aktivitesi üzerine etkilerinin incelenmesi
  • Y

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

    2004 - 2006
    Yüksek Lisans

    FEN FAKÜLTESİ/KİMYA BÖLÜMÜ/BİYOKİMYA ANABİLİM DALI/

    Tez Adı: Peynir üretiminde kullanılabilirliğinin araştırılması amacıyla kapari (capparis spinoza) bitkisinin kapsüllerinden proteaz enziminin saflaştırılması ve tanımlanması
  • L

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

    1998 - 2002
    Lisans

    FEN FAKÜLTESİ/KİMYA BÖLÜMÜ/BİYOKİMYA ANABİLİM DALI/

    Tez Adı:
Yıl: Makale Başlığı Kapsam Yazar(lar): Dergi Adı: Cilt: Sayı: Link:
2019 The In Vıtro Impacts of Some Plant Extracts on Carbonic Anhydrase I, II andParaoxonase-1 Ulusal KAYA ELİF DUYGU,ERĞUN BÜLENT,demir Yeliz,ALIM ZUHAL,BEYDEMİR ŞÜKRÜ Hacettepe Journal of Biology and Chemistry 47 1
2014 Impact of antibacterial drugs on human serum paraoxonase-1 (hPON1) activity: an in vitro study Uluslararası SÖYÜT HAKAN,KAYA ELİF DUYGU,BEYDEMİR ŞÜKRÜ Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine 4 8 https://doi.org/10.12980/apjtb.4.2014apjtb-2014-0059
2019 A facile immobilization of polyphenol oxidase enzyme on graphene oxide and reduced graphene oxide thin films: An insight into in-vitro activity measurements and characterization Uluslararası GÜR BAHRİ,AYHAN MUHAMMED EMRE,TÜRKHAN AYŞE,GÜR FATMA,KAYA ELİF DUYGU Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects 562 https://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S092777571831402X
2018 The Partial Purification and Characterization of Polyphenol Oxidase in Native Grape Kirmizi Kismisi Cultivar (Vitis vinifera L.) Grown in Iğdır Province Ulusal KAYA ELİF DUYGU,TÜRKHAN AYŞE,EYDURAN SADİYE PERAL,AKIN MELEKŞEN Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 8 4 http://dx.doi.org/10.21597/jist.423449
2019 Preparation of bio-electrodes via Langmuir-Blodgett technique for pharmaceutical and waste industries and their biosensor application Uluslararası GÜR FATMA,KAYA ELİF DUYGU,GÜR BAHRİ,TÜRKHAN AYŞE,ONGANER YAVUZ COLLOIDS AND SURFACES A-PHYSICOCHEMICAL AND ENGINEERING ASPECTS 583 https://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S0927775719309951
2022 A novel method for explaining the product inhibition mechanisms via molecular docking: inhibition studies for tyrosinase from Agaricus bisporus Uluslararası KAYA ELİF DUYGU, TÜRKHAN AYŞE, GÜR FATMA, GÜR BAHRİ Journal of Biomolecular Structure and Dynamics 40 17 http://dx.doi.org/10.1080/07391102.2021.1905069
2019 A facile immobilization of polyphenol oxidase enzyme on graphene oxide and reduced graphene oxide thin films: An insight into in-vitro activity measurements and characterization Uluslararası GÜR BAHRİ,AYHAN MUHAMMED EMRE,TÜRKHAN AYŞE,GÜR FATMA,KAYA ELİF DUYGU COLLOIDS AND SURFACES A-PHYSICOCHEMICAL AND ENGINEERING ASPECTS 562 https://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S092777571831402X
2020 An Innovator Support Material for Tyrosinase Immobilization: Antimony-Doped Tin Oxide Thin Films (ATO-TF) Uluslararası TÜRKHAN AYŞE, KAYA ELİF DUYGU, KOÇYİĞİT ADEM Applied Biochemistry and Biotechnology 192 http://dx.doi.org/10.1007/s12010-020-03337-3
2015 The toxicological impacts of some heavy metals on carbonic anhydrase from gilthead sea bream (Sparus aurata) gills Uluslararası KAYA ELİF DUYGU,SÖYÜT HAKAN,BEYDEMİR ŞÜKRÜ Environmental Toxicology and Pharmacology 39 2 https://doi.org/10.1016/j.etap.2015.01.021
2018 IMMOBILIZATION OF POLYPHENOL OXIDASE ENZYMEON NEW MATRIX ANTIMONY DOPED TIN OXIDE(SnO2:Sb) THIN FILM Uluslararası TÜRKHAN AYŞE,FAİZ ÖZLEM,KAYA ELİF DUYGU,KOÇYİĞİT ADEM FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN 27 7
2008 Cysteine Protease (Capparin) from Capsules of Caper (Capparis spinosa ) Uluslararası DEMİR YAŞAR,ALAYLI AZİZE,KAYA ELİF DUYGU,DEMİR NAZAN FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 46 3 https://www.ftb.com.hr/images/pdfarticles/2008/July-September/46-286.pdf
2012 Changes in carbonic anhydrase activity and gene expression of Hsp70 in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) muscle after exposure to some metals Uluslararası SÖYÜT HAKAN,BEYDEMİR ŞÜKRÜ,CEYHUN SALTUK BUĞRAHAN,ERDOĞAN ORHAN,KAYA ELİF DUYGU Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences 36 5 https://doi.org/10.3906/vet-1010-3
2019 Kimyasal ve Elle Meyve Seyreltme Uygulamalarının Bazı Elma Çeşitlerinde Polifenol Oksidaz Aktivitesi Üzerine Etkisi Ulusal GÜLSOY ERSİN,TÜRKHAN AYŞE,KAYA ELİF DUYGU Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi 23 2 https://dergipark.org.tr/harranziraat/issue/45625
2013 Carbonic anhydrase activity from the gilthead sea bream Sparus aurata liver The toxicological effects of heavy metals Uluslararası KAYA ELİF DUYGU,SÖYÜT HAKAN,BEYDEMİR ŞÜKRÜ ENVIRONMENTAL TOXICOLOGY AND PHARMACOLOGY 36 2
2021 Bazı Ceviz (Juglans regia L.) Çeşitlerinin Antioksidant Aktiviteleri ve Fenolik Madde İçeriklerinin Belirlenmesi Ulusal GÜLSOY ERSİN, KAYA ELİF DUYGU, TÜRKHAN AYŞE ANADOLU JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES 1 http://dx.doi.org/10.7161/omuanajas.751354
2021 Purification and biochemical characterization of polyphenol oxidase extracted from Kirmizi Kismis grape (Vitis viniferaL.) Uluslararası BAĞCI OGÜN, KAYA ELİF DUYGU Journal of Food Biochemistry 45 2 https://doi.org/10.1111/jfbc.13627
2013 Carbonic anhydrase activity from the gilthead sea bream (Sparus aurata) liver: The toxicological effects of heavy metals Uluslararası KAYA ELİF DUYGU,SÖYÜT HAKAN,BEYDEMİR ŞÜKRÜ Environmental Toxicology and Pharmacology 36 2 https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1382668913001324
2018 Alıç (crataegus monogyna) meyvesinden polifenol oksidaz enziminin kısmi saflaştırılması ve karakterizasyonu Uluslararası TÜRKHAN AYŞE,KAYA ELİF DUYGU,YILMAZ İBRAHİM Sakarya University Journal of Science 22 3 http://dx.doi.org/10.16984/saufenbilder.334811
2024 Immobilization of Tyrosinase on Cu Nanostructures Thin Film as a Potential Tool for Catechol Detection Ulusal TÜRKHAN AYŞE,ŞAKİR MENEKŞE,KAYA ELİF DUYGU International Journal of Chemistry and Technology 8 2 https://doi.org/10.32571/ijct.1585958
2019 The In Vitro Impacts of Some Plant Extracts on Carbonic Anhydrase I, II and Paraoxonase-1 Ulusal KAYA ELİF DUYGU,ERGUN BÜLENT,DEMİR YELİZ,ALIM ZUHAL,BEYDEMİR ŞÜKRÜ Hacettepe Journal of Biology and Chemistry 47 1 https://hjbc.hacettepe.edu.tr/journal/volume-47/issue-1/the-in-vitro-impacts-of-some-plant-extracts-on-carbonic-anhydrase-i-ii-and-paraoxonase-1/index.html
2021 Farklı Tuzluluk Sınıfındaki Topraklarda Yetiştirilen Domates Tohumlarında Bazı Antioksidan Enzim Aktivitelerinin Belirlenmesi Ulusal TÜRKHAN AYŞE,KAYA ELİF DUYGU,SARI SERDAR,TOHUMCU FARUK,ÖZDEN EREN Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 11 https://doi.org/10.21597/jist.1030465
2021 Bazı Ceviz (Juglans regia L.) Çeşitlerinin Antioksidant Aktiviteleri ve Fenolik Madde İçeriklerinin Belirlenmesi Ulusal GÜLSOY ERSİN, KAYA ELİF DUYGU, TÜRKHAN AYŞE Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi 36 1 https://doi.org/10.7161/omuanajas.751354
2023 The Effect of Altitude on Phenolic, Antioxidant and Fatty Acid Compositions of Some Turkish Hazelnut (Coryllus avellana L.) Cultivars Uluslararası GÜLSOY ERSİN,KAYA ELİF DUYGU,TÜRKHAN AYŞE,BULUT MENEKŞE,KOYUNCU MUBİN,GÜLER EMRAH,Sayın Figen,MURADOĞLU FERHAD Molecules 28 13 http://dx.doi.org/10.3390/molecules28135067
2020 An Innovator Support Material for Tyrosinase Immobilization: Antimony-Doped Tin Oxide Thin Films (ATO-TF) Uluslararası TÜRKHAN AYŞE,KAYA ELİF DUYGU,KOÇYİĞİT ADEM Applied Biochemistry and Biotechnology 192 https://doi.org/10.1007/s12010-020-03337-3
2023 A novel inhibitor study on peroxidase activity in the presence of caffeic acid: An in vitro and in silico mechanism research Uluslararası BAYRAKDAR ALPASLAN,TÜRKHAN AYŞE,KAYA ELİF DUYGU,GÜR BAHRİ Food Bioscience 56 103230 https://doi.org/10.1016/j.fbio.2023.103230
2019 Preparation of bio-electrodes via Langmuir-Blodgett technique for pharmaceutical and waste industries and their biosensor application Uluslararası GÜR FATMA,KAYA ELİF DUYGU,GÜR BAHRİ,TÜRKHAN AYŞE,ONGANER YAVUZ Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects 583 https://doi.org/10.1016/j.colsurfa.2019.124005
2022 A novel method for explaining the product inhibition mechanisms via molecular docking: inhibition studies for tyrosinase from Agaricus bisporus Uluslararası KAYA ELİF DUYGU,TÜRKHAN AYŞE,GÜR FATMA,GÜR BAHRİ Journal of Biomolecular Structure and Dynamics 40 17 https://doi.org/10.1080/07391102.2021.1905069
2018 Immobilisation of Polyphenol Oxidase Enzyme on New Matrix Antimony Doped Tin Oxide (SnO2:Sb) Thin Film Uluslararası TÜRKHAN AYŞE,FAİZ ÖZLEM,KAYA ELİF DUYGU,KOÇYİĞİT ADEM Fresenius Environmental Bulletin 27 7 https://avesis.bilecik.edu.tr/yayin/ba991386-55e5-4781-ab24-23c8d2a4da3b/immobilization-of-polyphenol-oxidase-enzyme-on-new-matrix-antimony-doped-tin-oxide-sno2-sb-thin-film
2024 Biochemical properties of polyphenol oxidase purified from Sarali plum (Prunus domestica) Uluslararası KAYA ELİF DUYGU Journal of Food Measurement and Characterization 18 8 https://doi.org/10.1007/s11694-024-02663-y
2018 Iğdır İlinin Yerel Üzümü Kırmızı Kişmişi (Vitis vinifera L.) Çeşidinden Polifenol Oksidazın Kısmi Saflaştırılması ve Karakterizasyonu Ulusal KAYA ELİF DUYGU,TÜRKHAN AYŞE,EYDURAN SADİYE PERAL,AKIN MELEKŞEN Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 8 4 https://doi.org/10.21597/jist.423449
2018 Alıç (crataegus monogyna) meyvesinden polifenol oksidaz enziminin kısmi saflaştırılması ve karakterizasyonu Ulusal TÜRKHAN AYŞE,KAYA ELİF DUYGU,YILMAZ İbrahim Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 22 3 https://doi.org/10.16984/saufenbilder.334811
2019 Kimyasal ve Elle Meyve Seyreltme Uygulamalarının Bazı Elma Çeşitlerinde Polifenol Oksidaz Aktivitesi Üzerine Etkisi Ulusal GÜLSOY ERSİN,TÜRKHAN AYŞE,KAYA ELİF DUYGU Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi 23 2 https://dergipark.org.tr/tr/pub/harranziraat/issue/45625/474985
Yıl: Bildiri Başlığı Kapsam: Yazar(lar): Etkinlik Adı: Link:
2025 Brüksel Lahanasından (Brassica oleracea L. var. gemmifera) Saflaştırılan Polifenol Oksidaz Enziminin Biyokimyasal Karakterizasyonu ve İnhibisyonu Uluslararası TAHTALIOĞLU Mustafa,KAYA ELİF DUYGU IV. INTERNATIONAL ORDU SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://kongreases.com/wp-content/uploads/2025/03/ORDU-CONGRESS-BOOK.pdf
2025 PARTIAL PURIFICATION AND CHARACTERIZATION OF POLYPHENOL OXIDASE ENZYME FROM TEA (CamellIa sinensis) FRUIT PERICARP Uluslararası KAYA ELİF DUYGU IV. INTERNATIONAL VAN SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://kongreases.com/wp-content/uploads/2025/03/KITAP-VANson.pdf
2025 MOR LAHANA’DAN (Brassica oleracea var. capitata f. rubra) İZOLE EDİLEN POLİFENOL OKSİDAZ ENZİMİNİN BİYOKİMYASAL KARAKTERİZASYONU Uluslararası ULAMAN Çiğdem,KAYA ELİF DUYGU 1. Uluslarası Biyoloji, Biyokimya ve Moleküler Biyoloji Kongresi chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.icsasconferences.org/_files/ugd/797a84_34c3c256cfd84b919e1a515cfa6849c0.pdf
2024 Yonuz Erik (Prunus divaricata var) Polifenol Oksidazının Biyokimyasal Özelliklerinin İncelenmesi Ulusal GÜNDOĞAN Sakine,KAYA ELİF DUYGU Ulusal Kromatografi Kongresi 2024 https://kromatografi22.atauni.edu.tr/bildiri-kitapcigi/
2023 Determination of L-DOPA with Tyrosinase in the presence of MTBH on Cu nanostructured SERS-active substrate Uluslararası TÜRKHAN AYŞE,ŞAKİR MENEKŞE,KAYA ELİF DUYGU 10th International Conference on Materials Science and Nanotechnology For Next Generation (MSNG-2023) https://www.msng2023.com/
2022 Polifenol Oksidaz Enziminin Lepista Personata Mantarından Saflaştırılması ve Karakterizasyonu Uluslararası KAYA ELİF DUYGU, TÜRKHAN AYŞE 2nd International Conference on Applied Engineering and Natural Sciences https://www.icaens.org/icaens2022
2022 Marasmius oreades Mantarından Katalazın Kısmi Saflaştırılması ve Karakterizasyonu Uluslararası TÜRKHAN AYŞE, KAYA ELİF DUYGU IV-INTERNATIONAL CONFERENCE OF FOOD, AGRICULTURE, AND VETERINARY SCIENCES chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.gthk.org/_files/ugd/614b1f_20cdcd3e89124f5d8a34ee786a61cd3e.pdf
2021 Farklı Tuzluluk Sınıfı Topraklarda Yetiştirilen Domates Tohumlarında Bazı Antioksidan Enzim Aktiviteleri İle Tuz Stresi Arasındaki İlişki Uluslararası TÜRKHAN AYŞE,KAYA ELİF DUYGU,SARI SERDAR,TOHUMCU FARUK,ÖZDEN EREN Uluslarası Katılımlı Tükiye 7. Tohumculuk Kongresi https://tohum2021.igdir.edu.tr/anasayfa
2021 Kağızman Uzun Elmasından (Malus domestica L.) Peroksidaz Enziminin Kısmi Saflaştırılması ve Karakterizasyonu Uluslararası KAYA ELİF DUYGU Igdır International Applied Sciences Kongress https://www.umteb.com/kongre-kitaplari
2019 POLYPHENOL OXIDASE ENZYME IMMOBILIZED SnO2:Sb/ITO ELECTRODE FOR BIOSENSOR APPLICATION Uluslararası TÜRKHAN AYŞE,GÜR BAHRİ,KOÇYİĞİT ADEM,KAYA ELİF DUYGU,DAĞCI KIRANŞAN KADER UMTEB 6. ULUSLARARASIMESLEKİ VE TEKNİK BİLİMLER KONGRESİ chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.umteb.org/tr/_files/ugd/614b1f_667ccf7485cf404f88824b12a69ba214.pdf
2019 Purification and Characterization of Carbonic Anhydrase from Anchovy Gills and Investigation of Inhibition Effects of Some Heavy Metal Ions on the Enzyme Activity Uluslararası ARSLAN NURAN,KAYA ELİF DUYGU,SÖYÜT HAKAN,BEYDEMİR ŞÜKRÜ 2nd Eurasia Biochemical Approaches Technologies (2. EBAT) Congress
2019 Inhibition Effects of Zinc (Zn2+), Lead (Pb2+), and Silver (Ag+) Ions on Carbonic Anhydrase from Whiting Gills Uluslararası ARSLAN Nuran,KAYA ELİF DUYGU,SÖYÜT HAKAN,BEYDEMİR ŞÜKRÜ Eurosia Biochemical Approaches and Technologies Kongress
2019 Determination of Antioxidant Properties and Polyphenol Oxidase Actvity of Kirmizi Kismisi Grape (Vitis vinifera L.), Uluslararası KAYA ELİF DUYGU, TÜRKHAN AYŞE, GÜLMEZ CANAN, ALMA MEHMET HAKKI I International Congress of The Turkic World on Health and Natural Sciences http://firstcongress.oshsu.kg/
2019 Inhibition Effects of Zinc (Zn2), Lead (Pb2), and Silver (Ag) Ions on Carbonic Anhydrase from Whiting Gills Uluslararası ARSLAN NURAN,KAYA ELİF DUYGU,SÖYÜT HAKAN,BEYDEMİR ŞÜKRÜ 2nd Eurasia Biochemical Approaches Technologies (2. EBAT) Congress
2019 Purification and Characterization of Carbonic Anhydrase from Anchovy Gills and Investigation of Inhibition Effects of Some Heavy Metal Ions on the Enzyme Activity Uluslararası Aslan Nuran,KAYA ELİF DUYGU,SÖYÜT HAKAN,BEYDEMİR ŞÜKRÜ Eurosia Biochemical Approaches and Technologies Kongress https://www.ebatcongress.org/belgeler
2019 Determination of Antioxidant Properties and Polyphenol Oxidase Actvity of Kirmizi Kismisi Grape (Vitis vinifera L.), Uluslararası KAYA ELİF DUYGU,TÜRKHAN AYŞE,GÜLMEZ SAMSA CANAN,ALMA MEHMET HAKKI I International Congress of The Turkic World on Health and Natural Sciences https://congress.igdir.edu.tr/
2018 Immobilization of Polyphenol Oxidase Enzyme, Purified from Moral Mushroom (Morchella esculenta), via Langmuir Blodgett and Spin-Coating (SC) Films Techniques and Its Biosensor Application Uluslararası GÜR BAHRİ,KAYA ELİF DUYGU,GÜR FATMA,TÜRKHAN AYŞE,ONGANER YAVUZ International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2018) chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.eurasianbiochem.org/bildiri%20taslaklar%C4%B1/Abstract_Book_EurasianBioChem_2018.pdf
2018 Lepista Personata Mantarının Bazı Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi Uluslararası GÜLLER PINAR,KAYA ELİF DUYGU,KOÇAK MEHMET ZEKİ,GÜLLER UĞUR I. İnternational Iğdır Congress on multidisciplinary Studies https://d78ea76a-1faa-490b-96df-3833ce6eddb7.filesusr.com/ugd/614b1f_5201df91da54404b85f5220491e7fe02.pdf
2018 Lepista personata Mantarının Bazı Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi Uluslararası GÜLLER PINAR, KAYA ELİF DUYGU, KOÇAK MEHMET ZEKİ, GÜLLER UĞUR I. İnternational Iğdır Congress on multidisciplinary Studies https://d78ea76a-1faa-490b-96df-3833ce6eddb7.filesusr.com/ugd/614b1f_5201df91da54404b85f5220491e7fe02.pdf
2018 Polifenoloksidaz (PFO) Enziminin Iğdır Mahalli Üzümünün El Hakkı Necefali Çeşidinden Saflaştırlması, Karakterizasyonu ve Üzümün Antioksidan Aktivitesinin Tayini Uluslararası KAYA ELİF DUYGU,TÜRKHAN AYŞE,EYDURAN SADİYE PERAL,AKIN MELEKŞEN,BAĞCI OGÜN 1. International Igdır Congress On Multidisciplinary Studies https://www.umteb.com/_files/ugd/614b1f_b31e929e97e24635be4c219fdfb8ad2c.pdf
2018 Tirozinazın SnO2: Sb İnce Filmine İmmobilizasyonu ve Karakterizasyonu”. Uluslararası TÜRKHAN AYŞE,KAYA ELİF DUYGU,KOÇYİĞİT ADEM 1. International Igdır Congress On Multidisciplinary Studies. https://www.umteb.com/_files/ugd/614b1f_b31e929e97e24635be4c219fdfb8ad2c.pdf
2018 Immobilization of Polyphenol Oxidase Enzyme, Purified from Moral Mushroom (Morchella esculenta), via LangmuirBlodgett and Spin-Coating (SC) Films Techniques and Its Biosensor Application Uluslararası GÜR BAHRİ,KAYA ELİF DUYGU,GÜR FATMA,TÜRKHAN AYŞE,ONGANER YAVUZ International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2018) http://www.eurasianbiochem.org/contacts.html
2018 “Iğdır Ağşeftali ve Zeferan Şeftalilerinin (Prunus persica L.) Antioksidan Aktivitesinin Tayini Uluslararası KAYA ELİF DUYGU,TÜRKHAN AYŞE,Yılmaz GÜNGÖR Nesrin 1.International Igdır Congress On Multidisciplinary Studies https://www.umteb.com/_files/ugd/614b1f_b31e929e97e24635be4c219fdfb8ad2c.pdf
2017 Characterization of Polyphenol Oxidase from Hawthorn (Crataegus monogyna) Uluslararası TÜRKHAN AYŞE,KAYA ELİF DUYGU,YILDIZ İBRAHİM II.Uluslararası Iğdır Sempozyumu http://sempozyum.igdir.edu.tr/
2017 Determination of antioxidant caapcity PPO enzyme morchella esculata by FRAP and CUPRAC methods. Uluslararası GUR OZABACIGIL FATMA,KUTLU ZERRİN,GÜR BAHRİ,KAYA ELİF DUYGU,GÜLABOĞLU MİNE International Biochemistry Congress-2017 (Erzurum/Turkey)
2017 Immobilization of Polyphenol Oxidase Enzyme on Graphene Oxide and Reduced Graphene Oxide LB Thin Films: An insight into in-vitro Activity Measurements and Characterization Uluslararası GÜR BAHRİ,TÜRKHAN AYŞE,GÜR FATMA,KAYA ELİF DUYGU,AYHAN MUHAMMED EMRE INTERNATIONAL CONGRESS ON SEMICONDUCTORMATERIALS AND DEVICES (ICSMD-2017)
2017 The Partial Purification and Characterization of Polyphenol Oxidase in Ancient Grape Kirmizi Kismis Cultivar (Vitis vinifera L.) Grown in Iğdır Province Uluslararası KAYA ELİF DUYGU, TÜRKHAN AYŞE, EYDURAN SADİYE PERAL, AKIN MELEKŞEN II. International Iğdır Symposium Iğdır https://sempozyum.igdir.edu.tr/%C3%B6zet-kitap%C3%A7%C4%B1%C4%9F%C4%B1
2017 Immobilization of Polyphenol Oxidase Enzyme on Graphene Oxide and Reduced Graphene Oxide LB Thin Films: An insight into in-vitro Activity Measurements and Characterization Uluslararası GÜR BAHRİ,TÜRKHAN AYŞE,GÜR FATMA,KAYA ELİF DUYGU,AYHAN MUHAMMED EMRE International Congress on Semiconductor Materials and Devices, ICSMD’2017 https://www.materialstoday.com/materials-chemistry/events/icsmd2017/
2017 Determination of Antioxidant Capacity PPO Enzyme Purified from Morchella Esculenta by FRAP and CUPRAC Methods Uluslararası GÜR FATMA,KUTLU ZERRİN,GÜR BAHRİ,KAYA ELİF DUYGU,GÜLABOĞLU MİNE International Biochemistry Congress 2017,28th National Biochemistry Congress chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.turkbiyokimyadernegi.org.tr/upload/48/Dosyalar/tmp/201837132318.pdf
2017 Determination of Antioxidant Capacity PPO Enzyme Purified from Morchella Esculenta by FRAP and CUPRAC Methods Uluslararası GÜR FATMA, KUTLU ZERRİN, GÜR BAHRİ, KAYA ELİF DUYGU, GÜLABOĞLU MİNE International Biochemistry Congress
2017 Immobilization of Polyphenol Oxidase Enzyme on Graphene Oxide and Reduced Graphene Oxide LB Thin Films: An insight into in-vitro Activity Measurements and Characterization Uluslararası GÜR BAHRİ,TÜRKHAN AYŞE,GÜR FATMA,KAYA ELİF DUYGU,AYHAN MUHAMMED EMRE INTERNATIONAL CONGRESS ON SEMICONDUCTOR MATERIALS AND DEVICES ICSMD-2017 http://www.icsmd2017.org/
2017 Determination of Antioxidant Capacity PPO Enzyme Purified from Morchella Esculenta by FRAP and CUPRAC Methods Uluslararası GÜR FATMA,KUTLU ZERRİN,GÜR BAHRİ,GÜLABOĞLU MİNE,KAYA ELİF DUYGU International Biochemistry Congress 2017,28th National Biochemistry Congress https://www.degruyter.com/journal/key/tjb/42/s1/html
2017 The Partial Purification and Characterization of Polyphenol Oxidase in Ancient Grape Kirmizi Kismis Cultivar (Vitis Vinifera L.) Grown in Iğdır Province Uluslararası KAYA ELİF DUYGU,TÜRKHAN AYŞE,EYDURAN SADİYE PERAL,AKIN MELEKŞEN II. International Igdır Symposium chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://sempozyum.igdir.edu.tr/Addons/News/uploads/files/II-InternationaligdirSymposiumAbsractBook.pdf
2016 Iğdır İlinde Yetişen Mahalli Zeferan Şeftali Çeşitinden Polifenol Oksidaz Enziminin Saflaştırılması ve Karakterizasyonu Ulusal BECERİKLİ Eda,KAYA ELİF DUYGU,TÜRKHAN AYŞE 16. Ulusal Kromatografi Kongresi https://kromatografi.org/tarihce/kromatografi-2016/
2016 Igdır İlinde Yetişen Mahalli Zeferan Şeftali Çeşidinden Polifenol Oksidaz (PPO)Enziminin Saflaştırılması ve Karakterizasyonu Ulusal BECERİKLİ Eda, KAYA ELİF DUYGU, TÜRKHAN AYŞE 16. ULUSAL KROMATOGRAFİ KONGRESİ file:///C:/Users/elifd/OneDrive/Masa%C3%BCst%C3%BC/Do%C3%A7entlik%20evraklar%C4%B1m/kongreler/2016%2016.%20kromatografi/silo.tips_16-kromatografi-kongresi.pdf
2015 Kağızman Uzun Elması’ndan (Kandil Sinap) Polifenol Oksidaz Enziminin Saflaştırılması, Karakterizasyonu ve Bazı Kinetik Özelliklerinin Belirlenmesi Ulusal FİRAT GÜLTEKİN,TÜRKHAN AYŞE,KAYA ELİF DUYGU,FAİZ ÖZLEM 15. ULUSAL KROMATOGRAFİ KONGRESİ chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.bingol.edu.tr/documents/KROMATOGRAFI%202015%20Kongre%20Kitap%C3%A7----U-AK%20%C3%9CN-VERS-TES-.pdf
2015 Hamsi (Engraulis encrasicolus)Balığının Solungaç Dokusunda Karbonik Anhidraz Enziminin Saflaştırılması ve Bazı Metal İyonlarının Enzim Aktivitesi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi Ulusal ARSLAN Nuran,KAYA ELİF DUYGU,BEYDEMİR ŞÜKRÜ 15. ULUSAL KROMATOGRAFİ KONGRESİ file:///C:/Users/elifd/OneDrive/Masa%C3%BCst%C3%BC/Do%C3%A7entlik%20evraklar%C4%B1m/kongreler/2015%2015.Kromatografi/tam%20kitap.pdf
2015 IĞDIR AK ŞEFTALİSİDEN POLİFENOL OKSİDAZ ENZİMİNİN SAFLAŞTIRILMASI, İMMOBİLİZAYONU VE KARAKTERİZASYONU Ulusal TÜRKHAN AYŞE,FAİZ ÖZLEM,KAYA ELİF DUYGU 27. ULUSAL KİMYA KONGRESİ https://www.bingol.edu.tr/documents/D27,28-Kimya_2015-Bildiri_kitab%C4%B1.pdf
2015 IĞDIR AK ŞEFTALİSİNDEN POLİFENOL OKSİDAZ ENZİMİNİN SAFLAŞTIRILMASI, İMMOBİLİZASYONU VE KARAKTERİZASYONU Ulusal TÜRKHAN AYŞE,FAİZ ÖZLEM,KAYA ELİF DUYGU 27. Ulusal Kimya Kongresi chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.bingol.edu.tr/documents/D27,28-Kimya_2015-Bildiri_kitab%C4%B1.pdf
2014 The Effects of Some Heavy Metals on CA from the Gilthead Sparus Aurata (Sea Bream) Kidney Uluslararası KAYA ELİF DUYGU,SÖYÜT HAKAN,BEYDEMİR ŞÜKRÜ 2. International Conferance of Environmental Science and Technology http://www.icoest.org/
2013 İnsan Eritrosit Karbonik Anhidraz İzoenzimleri ve Serum Paraoxonaz1 Enzim Aktivitesi Üzerine Bazı Bitki Ekstraktlarının İnvitro Etkilerinin İncelenmesi Ulusal KAYA ELİF DUYGU,DEMİR YELİZ,ALIM ZUHAL,BEYDEMİR ŞÜKRÜ Kromatografi 2013
2013 Paraoksonaz (PON1) Aktivitesi üzerine Bazı Antibakteriyel İlaçların Etkisi ve Kardiyovasküler Hastalıklar Ulusal SÖYÜT HAKAN,KAYA ELİF DUYGU 1. İlaç Kimyası, Üretimi, Teknolojisi, Standardizasyonu,Kongresi
2013 İnsan Eritrosit Karbonik Anhidraz İzoenzimleri ve Serum Paraoksonaz1 Enzim Aktivitesi Üzerine Bazı Bitki Ekstaktlarının İn Vitro Etkilerinin İncelenmesi Ulusal KAYA ELİF DUYGU, DEMİR YELİZ, ALIM ZUHAL, BEYDEMİR ŞÜKRÜ Kromatografi Kongresi
2013 The Impact Of Antibacterial Drugs On PON1 Activity And Cardiovascular Diseases Ulusal SÖYÜT HAKAN, KAYA ELİF DUYGU I.İlaç Kimyası Üretimi, Teknolojisi, Standardizasyonu Kongresi
2013 Çipura (Sparus Aurata) Balığının Solungaç Dokusundan Saflaştırılan Karbonik Anhidraz Enzimi Üzerine Bazı Metal İyonlarının İn vitro Etkilerinin İncelenmesi Ulusal KAYA ELİF DUYGU,BEYDEMİR ŞÜKRÜ,SÖYÜT HAKAN Kromatografi 2013
2012 Changes on Carbonic Anhydrase Activity from Rainbow Trout Oncorhynchus mykiss Muscle and Gene Expression of Hsp70 In The Presence of Some Metals Uluslararası SÖYÜT HAKAN, BEYDEMİR ŞÜKRÜ, CEYHUN SALTUK BUĞRAHAN, ERDOĞAN ORHAN, KAYA ELİF DUYGU The 9th International Conference on Carbonic Anhydrase
2011 Çipura (Sparus Aurata) Balığının Karaciğer Dokusundan Saflaştırılan Karbonik Anhidraz Enzimi Üzerine Bazı Metal İyonlarının İn Vitro Etkilerinin İncelenmesi Ulusal KAYA ELİF DUYGU,BEYDEMİR ŞÜKRÜ,SÖYÜT HAKAN Kromatografi 2011
2006 KAPARİ(Capparis Spinosa) Bitkisinin Kapsüllerinden Proteaz Enziminin Karakterize Edilmesi ve Peynir Üretiminde Kullanımının Araştırılması. Ulusal DEMİR NAZAN,KAYA ELİF DUYGU,ALAYLI AZİZE,DEMİR YAŞAR XX. Ulusal Kimya Kongresi http://www.kimyakongreleri.org/index.php?kk=kongrelistele&cc=2006
2005 Salisilik Asit’in İnsan Serum Aktivitesi Üzerine İn Vitro ve Rat Serum, Karaciğer ve Kalp Paraoksanaz Enzim Aktivitesi Üzerine Ulusal DEMİR YAŞAR,NADAROĞLU HAYRUNNİSA,KAYA ELİF DUYGU,DEMİR NAZAN XIX. Ulusal Kimya Kongresi, Kuşadası http://www.kimyakongreleri.org/index.php?kk=kongrelistele&cc=2005
Yıl Kitap Adı Bölüm: Katkı Düzeyi:
2022 Fen ve Matematik Bilimlerinde Güncel Yaklaşımlar POLİFENOL OKSİDAZIN KUŞKONMAZ (ASPARAGUS OFFICINALIS L.) BİTKİSİNDEN SAFLAŞTIRILMASI VE KARAKTERİZASYONU Bölüm(ler)
Yıl Tez Adı Yazar: Tür: Durum:
2013 Hamsi (Engraulis encrasicolus) ve mezgit (Merlangius merlangus euxinus) balıklarının solungaç dokularından karbonik anhidraz enziminin saflaştırılması, karakterizasyonu ve bazı metal iyonlarının enzim aktivitesi üzerine etkilerinin incelenmesi NURAN ARSLAN Yüksek Lisans Tamamlandı
2018 Ağşeftali'sinden (Prunus persica L.) polifenol oksidazın saflaştırılması, immobilizasyonu ve karakterizasyonu AYŞE TÜRKHAN Doktora Tamamlandı
2019 Polifenol oksidaz enziminin Iğdır kırmızı kişmiş üzümünden (Vitis Vinifera L.) afinite kromotografisi ile saflaştırılması, karakterizasyonu ve inhibisyonu OGÜN BAĞCI Yüksek Lisans Tamamlandı
2019 Iğdır Ağşeftali ve Zeferan şeftalisinin (Prunus persica L.) antioksidan ve radikal giderme aktivitelerinin belirlenmesi NESRİN GÜNGÖR Yüksek Lisans Tamamlandı
2019 Zeferan şeftalisinden (Prunus persica L.) polifenol oksidaz enziminin saflaştırılması, karakterizasyonu ve inhibisyonu EDA BECERİKLİ Yüksek Lisans Tamamlandı
2024 Brüksel lahanasından (Brassica oleracea L. Var. gemmifera) saflaştırılan polifenol oksidaz enziminin biyokimyasal karakterizasyonu ve inhibisyonu MUSTAFA TAHTALIOĞLU Yüksek Lisans Tamamlandı
2023 YONUZ ERİK (Prunus divaricata var) POLİFENOL OKSİDAZININ BİYOKİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ SAKİNE GÜNDOĞAN Yüksek Lisans Tamamlandı
Akademik Yıl Ders Adı Eğitim Düzeyi:
2012-2013 Lipit Metabolizması ve Bozuklukları Yüksek Lisans
2012-2013 Proteinlerin Biyokimyası Yüksek Lisans
2012-2013 Karbonhidratların Biyokimyası Yüksek Lisans
2011-2012 Genel Kimya II Lisans
2013-2014 Genel Kimya II Lisans
2012-2013 Genel Kimya II Lisans
2012-2013 Genel Kimya I Lisans
2013-2014 Genel Kimya I Lisans
2012-2013 Gıda Biyokimyası Lisans
2012-2013 Gıda Katkı Maddeleri Lisans
2011-2012 Bitki Biyokimyası Lisans
2012-2013 Fizikokimya Lisans
2011-2012 Kimyasal Tepkime Mühendisliği Lisans
2012-2013 Kimyasal Tepkime Mühendisliği Lisans
2012-2013 Mesleki İngilizce Lisans
2013-2014 Analitik Kimya Lisans
2021-2022 Protein Biyokimyası Yüksek Lisans
2021-2022 Genel Kimya I Lisans
2024-2025 Genel Kimya Lisans
2024-2025 Genel Kimya Lisans
2024-2025 Genel Kimya Lisans
2024-2025 Gıda Biyokimyası Lisans
2024-2025 Genel Kimya I Lisans
2023-2024 Genel Kimya Lisans
2023-2024 Genel Kimya Lisans
2023-2024 Genel Kimya Lisans
2023-2024 Enzim Bilimi ve Teknolojisi Lisans
2023-2024 Gıda Biyokimyası Lisans
2023-2024 Moleküler Biyoloji Lisans
2023-2024 Genel Kimya II Lisans
2023-2024 Gıda Kimyası Lisans
2023-2024 Genel Kimya I Lisans
2022-2023 Genel Kimya II Lisans
2022-2023 Enzim Bilimi ve Teknolojisi Lisans
2022-2023 Genel Kimya I Lisans
2021-2022 Genel Kimya II Lisans
2021-2022 Genel Kimya I Lisans
2012-2013 Gıda Biyokimyası Lisans
2012-2013 Kimyasal Tepkime Mühendisliği Lisans
2012-2013 Genel Kimya II Lisans
2012-2013 Gıda Katkı Maddeleri Lisans
2012-2013 Genel Kimya I Lisans
2012-2013 Mesleki İngilizce Lisans
2012-2013 Bilim Tarihi Lisans
2011-2012 Kimyasal Tepkime Mühendisliği Lisans
2011-2012 Genel Kimya II Lisans
2024-2025 Protein Metabolizması ve Saflaştırma Teknikleri Doktora
2024-2025 Proteinlerin Biyokimyası Yüksek Lisans
2024-2025 Gıda Endüstrisinde Kullanılan Enzimler Yüksek Lisans
2023-2024 Karbonhidratların Biyokimyası Yüksek Lisans
2023-2024 Antioksidan Enzimlerin Aktivite Tayin Metodları Yüksek Lisans
2023-2024 Gıda Endüstrisinde Kullanılan Enzimler Yüksek Lisans
2012-2013 Fizikokimya Lisans
2023-2024 Proteinlerin Biyokimyası Yüksek Lisans
2022-2023 Antioksidan Enzimlerin Aktivite Tayin Metodları Yüksek Lisans
2022-2023 İleri Enzim Kimyası Doktora
2022-2023 Proteinlerin Biyokimyası Yüksek Lisans
2021-2022 Antioksidan Enzimlerin Aktivite Tayin Metodları Yüksek Lisans
2021-2022 Yeşil Kimya Yüksek Lisans
2021-2022 Karbonhidrat Metabolizması Yüksek Lisans
2021-2022 Proteinlerin Biyokimyası Yüksek Lisans
2020-2021 Gıda Biyokimyası-I Yüksek Lisans
2020-2021 Proteinlerin Biyokimyası Yüksek Lisans
2019-2020 Beslenme Biyokimyası Yüksek Lisans
2018-2019 Gıda Biyokimyası-II Yüksek Lisans
2018-2019 Beslenme Biyokimyası Yüksek Lisans
2018-2019 Lipit Metabolizması ve Bozuklukları Yüksek Lisans
2016-2017 Gıda Biyokimyası-II Yüksek Lisans
2016-2017 Beslenme Biyokimyası Yüksek Lisans
2016-2017 Proteinlerin Biyokimyası Yüksek Lisans
2016-2017 Lipit Metabolizması ve Bozuklukları Yüksek Lisans
2016-2017 Gıda Biyokimyası-I Yüksek Lisans
2015-2016 Gıda Biyokimyası-II Yüksek Lisans
2015-2016 Beslenme Biyokimyası Yüksek Lisans
2015-2016 Proteinlerin Biyokimyası Yüksek Lisans
2015-2016 Lipit Metabolizması ve Bozuklukları Yüksek Lisans
2015-2016 Gıda Biyokimyası-I Yüksek Lisans
2014-2015 Gıda Biyokimyası-II Yüksek Lisans
2014-2015 Beslenme Biyokimyası Yüksek Lisans
2014-2015 Proteinlerin Biyokimyası Yüksek Lisans
2014-2015 Lipit Metabolizması ve Bozuklukları Yüksek Lisans
2012-2013 Proteinlerin Biyokimyası Yüksek Lisans
2012-2013 Lipit Metabolizması ve Bozuklukları Yüksek Lisans
2012-2013 Karbonhidratların Biyokimyası Yüksek Lisans
2020-2021 Gıda Biyokimyası Lisans
2020-2021 Genel Kimya II Lisans
2020-2021 Gıda Kimyası Lisans
2020-2021 Genel Kimya I Lisans
2018-2019 Kimyasal Tepkime Mühendisliği Lisans
2018-2019 Gıda Katkı Maddeleri Lisans
2018-2019 Gıda Teknoloji Laboratuvarı-I Lisans
2018-2019 Enzim Bilimi ve Teknolojisi Lisans
2017-2018 Gıda Teknoloji Laboratuvarı-I Lisans
2017-2018 Genel Kimya I Lisans
2017-2018 Enzim Bilimi ve Teknolojisi Lisans
2016-2017 Kimyasal Tepkime Mühendisliği Lisans
2016-2017 Genel Kimya II Lisans
2016-2017 Temel Et Bilimi Lisans
2016-2017 Gıda Katkı Maddeleri Lisans
2016-2017 Biyoteknoloji Lisans
2016-2017 Genel Kimya I Lisans
2016-2017 Enzim Bilimi ve Teknolojisi Lisans
2015-2016 Kimyasal Tepkime Mühendisliği Lisans
2015-2016 Gıda Katkı Maddeleri Lisans
2015-2016 Biyoteknoloji Lisans
2015-2016 Genel Kimya I Lisans
2015-2016 Enzim Bilimi ve Teknolojisi Lisans
2014-2015 Mezuniyet Projesi Lisans
2014-2015 Kimyasal Tepkime Mühendisliği Lisans
2014-2015 Gıda Katkı Maddeleri Lisans
2014-2015 Genel Kimya II Lisans
2014-2015 Analitik Kimya Lisans
2014-2015 Genel Kimya I Lisans
2014-2015 Enzim Bilimi ve Teknolojisi Lisans
2013-2014 Analitik Kimya Lisans
2013-2014 Genel Kimya I Lisans
2013-2014 Enzim Bilimi ve Teknolojisi Lisans
Ders Adı 1. Hafta: 2. Hafta: 3. Hafta: 4. Hafta: 5. Hafta: 6. Hafta: 7. Hafta: 8. Hafta: 9. Hafta: 10. Hafta: 11. Hafta: 12. Hafta: 13. Hafta: 14. Hafta:
Proje Adı Görev: Tür:
Iğdır Ak ve Zeferan Şeftalilerinin (Prunus Persica L.) Antioksidan Kapasitelerinin ve Bazı Antioksidan Enzim Aktivitelerinin Tayini Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Polifenol Oksidazın Türk Yeşil Kiline immobilizasyonu, Karakterizasyonu ve Fenol Giderimi İçin Kullanımı Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Kuzugöbeği (Morchella esculenta) mantarından saflaştırılan polifenol oksidaz enziminin Langmuir-Blodgett (LB) ve Spin-Coating (SC) film teknikleri ile immobilizasyonu ve biyosensör uygulamaları Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Gıda Mühendisliği Bölümü Ortak Laboratuvarında Enzim Çalışmalarının Altyapısının Oluşturulması Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Cu Nanoyapılı İnce Filmlere Tirozinazın İmmobilizasyonu ve Karakterizasyonu. Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Iğdır İlinin Mahalli Üzümü olan İnek Emciği Kadıkışlak Çeşitinden Polifenol Oksidaz Enziminin Saflaştırılması, Biyokimyasal ve Kinetik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Brüksel lahanasından (Brassica oleracea L. Var. Gemmifera) Saflaştırılan Polifenol Oksidaz Enziminin Biyokimyasal Karakterizasyonu ve İnhibisyonu Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Peynir Üretiminde Kullanılmak Üzere Bitkisel Kaynaklı Yeni Proteazların Aranması ve Tanımlanması Bursiyer -Tübitak 1001
Patent Adı Buluş Sahipleri: Kategori: Kapsam:
Yıl Ödül Adı Kurum: Tür: Açıklama:
Kurum Durum
Tarih Görev Birim: Bitiş Tarihi:
2012 Bölüm Başkanı IĞDIR ÜNİVERSİTESİ