Dr. Öğr. Üye.
Enes KAVRUT
Eğitim
-
D
KAFKAS ÜNİVERSİTESİ
2018 - 2022
DoktoraVETERİNER FAKÜLTESİ/GIDA GÜVENLİĞİ VE HALK SAĞLIĞI BÖLÜMÜ/VETERİNERLİK GIDA HİJYENİ VE ÜRETİMİ ANABİLİM DALI/
Tez Adı: Hazır köftelerde yenilebilir film ambalajlamanın escherichia coli o157: H7 üzerine antimikrobiyal etkisi
-
D
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ
2023 -
DoktoraLİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ/BİYOMÜHENDİSLİK VE BİLİMLERİ (DR)/
Tez Adı:
-
Y
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ
2012 - 2015
Yüksek LisansFEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Glutensiz revani üretimi üzerine bir araştırma
-
L
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
2005 - 2009
LisansZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./
Tez Adı:
22222
Yıl: | Makale Başlığı | Kapsam | Yazar(lar): | Dergi Adı: | Cilt: | Sayı: | Link: |
---|---|---|---|---|---|---|---|
2021 | Kıyma ve Kıyma Benzeri Ürünlerde 'Hamburger Hastalığı' olarak E. coli O157:H7'nin varlığı | Ulusal | KAVRUT ENES | Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi | 4 | 2 | |
2023 | Iğdır Halk Mutfak Kültüründe Yer Alan Lezzetlerin Değerlendirilmesi | Ulusal | KAVRUT ENES | Gastro-Dünya Dergisi | 1 | 2 | |
2024 | Optimization of gluten- free semolina dessert (revani) formulation ıncluding different flours: response surface methodology | Uluslararası | KAVRUT ENES, YURT BAYRAM | Journal of the Institute of Science and Technology | 14 | 1 | https://doi.org/10.21597/jist.1329587 |
2024 | Production of pH-sensitive natural decomposition indicator with whey protein isolate-based edible film to monitor fish freshness | Uluslararası | KAVRUT ENES | Latin American Applied Research | 54 | 2 | https://www.laar.plapiqui.edu.ar/OJS/public/site/volumens/indexes/artic_v5402/vol54_02_247.pdf |
2024 | Incorporation of hydrogen-producing magnesium into minced beef meat protects the quality attributes and safety of the product during cold storage | Uluslararası | ÇELEBİ YASEMİN,KAVRUT ENES,BULUT MENEKŞE,ÇETİNTAŞ YUNUS,TEKİN ALİ,HAYALOĞLU ALİ ADNAN,VEZİROĞLU DUREYT | Food Chemistry | http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2024.139185 | ||
2024 | The antimicrobial effect of edible film packaging in instant meatballs on Escherichia coli O157:H7 | Uluslararası | KAVRUT ENES,SEZER ÇİĞDEM | Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society | 75 | 1 | https://ejournals.epublishing.ekt.gr/index.php/jhvms/article/view/34084 |
2024 | A bibliometric analysis: what do we know about edible coatings? | Uluslararası | KAVRUT ENES,SEZER ÇİĞDEM,VEZİROĞLU DUREYT | Journal of Food Science and Technology | https://doi.org/10.1007/s13197-024-06052-7 | ||
2024 | Hydrogen incorporation into butter improves its microbial and chemical stability, biogenic amine safety, quality attributes, and shelf-life | Uluslararası | VEZİROĞLU DUREYT,BULUT MENEKŞE,CEYLAN MEHMET MURAT,ÇELEBİ YASEMİN,KAVRUT ENES,ÇETİNTAŞ YUNUS,TEKİN ALİ,HAYALOĞLU ALİ ADNAN | LWT | 206 | 116550 | http://dx.doi.org/10.1016/j.lwt.2024.116550 |
22222
22222
Yıl | Kitap Adı | Bölüm: | Katkı Düzeyi: |
---|---|---|---|
2022 | FARKLI YAKLAŞIMLARLA TARIMA YENİDEN BAKIŞ | ÜLKEMİZDE ET ÜRETİMİ | Bölüm(ler) |
2023 | SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR-II | YENİLEBİLİR FİLM AMBALAJ ÜRETİMİNDE BİYOPOLİMER OLARAK PEYNİR ALTI SUYU PROTEİNİ İZOLATI | Bölüm(ler) |
2024 | GIDA IŞINLAMA TEKNOLOJİSİ | Işınlama Uygulamalarının Gıdaların Çeşitli Bileşenleri ve Özellikleri Üzerine Etkileri | Bölüm(ler) |
22222
Yıl | Tez Adı | Yazar: | Tür: | Durum: |
---|
22222
Akademik Yıl | Ders Adı | Eğitim Düzeyi: |
---|---|---|
2020-2021 | Gıda Güvenliği ve Hijyeni | Önlisans |
2020-2021 | Gıda Saklama Teknikleri | Önlisans |
2021-2022 | Havacılıkta İş Sağlığı ve Güvenliği | Önlisans |
2020-2021 | Mutfakta İş Sağlığı ve Güvenliği | Önlisans |
2021-2022 | Mutfakta İş Sağlığı ve Güvenliği | Önlisans |
2021-2022 | Yiyecek İçecek Servisi-I | Önlisans |
2021-2022 | Catering Hizmetleri | Önlisans |
2020-2021 | Catering Hizmetleri | Önlisans |
2021-2022 | Soğuk Mutfak | Önlisans |
2020-2021 | Soğuk Mutfak | Önlisans |
2020-2021 | Yöresel Mutfak | Önlisans |
2021-2022 | Yöresel Mutfak | Önlisans |
2018-2019 | Gıda Saklama Teknikleri | Önlisans |
2019-2020 | Unlu Mamuller | Önlisans |
2019-2020 | İçecek Bilimi | Önlisans |
2019-2020 | Barda Servis | Önlisans |
2019-2020 | Yöresel Mutfak | Önlisans |
2019-2020 | Soğuk Mutfak | Önlisans |
2019-2020 | Catering Hizmetleri | Önlisans |
2018-2019 | Ziyafet Mutfağı | Önlisans |
2018-2019 | Yer Ayırma ve Biletleme İşlemleri | Önlisans |
2017-2018 | Gıda Saklama Teknikleri | Önlisans |
2019-2020 | Gıda Saklama Teknikleri | Önlisans |
2018-2019 | Barda Servis | Önlisans |
2018-2019 | Yiyecek İçecek Servisi-I | Önlisans |
2018-2019 | Ön büroda Raporlama | Önlisans |
2018-2019 | Mutfakta İş Sağlığı ve Güvenliği | Önlisans |
2019-2020 | Mutfakta İş Sağlığı ve Güvenliği | Önlisans |
2018-2019 | Kat Hizmetleri | Önlisans |
2019-2020 | Gastronomi ve Yiyecek Tarihi | Önlisans |
2019-2020 | Gıda Güvenliği ve Hijyeni | Önlisans |
2018-2019 | Gıda Güvenliği ve Hijyeni | Önlisans |
2018-2019 | Gastronomi ve Yiyecek Tarihi | Önlisans |
2017-2018 | Yiyecek İçecek Servisi -II | Önlisans |
2017-2018 | Yer Ayırma ve Biletleme İşlemleri | Önlisans |
2017-2018 | Sağlık mevzuatı | Önlisans |
2017-2018 | Sağlık Kurumlarında Raporlama Teknikleri | Önlisans |
2017-2018 | Sağlık Kurumlarında İş sağığı ve Güvenliği | Önlisans |
2017-2018 | Barda Servis | Önlisans |
2022-2023 | İleri Et Bilimi ve Tekonolojisi | Yüksek Lisans |
2022-2023 | Gıda Endüstrisinde İş Güvenliği Uygulamaları | Yüksek Lisans |
2023-2024 | Besin Hijyen ve Mevzuat | Lisans |
2022-2023 | Çorba Kültürü | Lisans |
2022-2023 | HİJYEN VE SANİTASYON | Lisans |
2023-2024 | KARİYER PLANLAMA | Önlisans |
2023-2024 | BESLENME İLKELERİ | Önlisans |
2023-2024 | SOĞUK MUTFAK | Önlisans |
2023-2024 | YÖRESEL MUTFAK | Önlisans |
2023-2024 | CETERİNG HİZMETLERİ | Önlisans |
2023-2024 | GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYENİ | Önlisans |
2023-2024 | GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ | Önlisans |
2022-2023 | SOĞUK MUTFAK | Önlisans |
2022-2023 | YÖRESEL MUTFAK | Önlisans |
2022-2023 | HAVACILIKTA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | Önlisans |
2022-2023 | MUTFAKTA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | Önlisans |
2021-2022 | MENÜ PLANLAMA | Önlisans |
2021-2022 | GIDA SAKLAMA TEKNİKLERİ | Önlisans |
2021-2022 | İÇECEK BİLİMİ | Önlisans |
2021-2022 | UNLU MAMÜLLER | Önlisans |
2021-2022 | PİŞİRME YÖNTEMLERİ-II | Önlisans |
2020-2021 | MUTFAK UYGULAMALARI VE TEKNİKLERİ-II | Önlisans |
22222
Ders Adı | 1. Hafta: | 2. Hafta: | 3. Hafta: | 4. Hafta: | 5. Hafta: | 6. Hafta: | 7. Hafta: | 8. Hafta: | 9. Hafta: | 10. Hafta: | 11. Hafta: | 12. Hafta: | 13. Hafta: | 14. Hafta: |
---|
22222
Proje Adı | Görev: | Tür: |
---|---|---|
HAZIR KÖFTELERDE YENİLEBİLİR FİLM AMBALAJLAMANIN Escherichia coli O157: H7 ÜZERİNE ANTİMİKROBİYAL ETKİSİ | Araştırmacı | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
Glutensiz Revani Üretimi Üzerine Bir Araştırma | Araştırmacı | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
22222
Patent Adı | Buluş Sahipleri: | Kategori: | Kapsam: |
---|
22222
Yıl | Ödül Adı | Kurum: | Tür: | Açıklama: |
---|---|---|---|---|
2009 | GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BİRİNCİLİĞİ | YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ | Diğer | 2005-2009 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEM BAŞARISI |
22222
Kurum | Durum |
---|
22222
Tarih | Görev | Birim: | Bitiş Tarihi: |
---|---|---|---|
2020 | Dekan Yardımcısı | IĞDIR ÜNİVERSİTESİ | |
2023 | Arş. Uyg. Merkezi Müdür Yardımcısı | IĞDIR ÜNİVERSİTESİ |