E-posta Telefon
0476 223 0040 | 4120
Akademik Linkler Sosyal Linkler
  • D

    VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

    2015 - 2020
    Doktora

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/

    Tez Adı: Kızartma yağlarının oksidatif stabilitesi üzerine farklı doğal antioksidan maddelerin etkisi
  • Y

    MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ

    2010 - 2013
    Yüksek Lisans

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/

    Tez Adı: Badem sütü üretimi ve optimizasyonu
  • L

    HARRAN ÜNİVERSİTESİ

    2006 - 2010
    Lisans

    ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./

    Tez Adı:
Yıl: Makale Başlığı Kapsam Yazar(lar): Dergi Adı: Cilt: Sayı: Link:
2022 Determınatıon of some basıc propertıes of tradıtıonal malatya cheese Uluslararası KÖSE ŞENOL, CEYLAN MEHMET MURAT, ALTUN İBRAHİM, ERİM KÖSE YAĞMUR Food Science and Technology (SciELO) 42 http://dx.doi.org/10.1590/fst.03921
2018 Effects of some herbal extracts on oxidative stability of corn oil under accelerated oxidation conditions in comparison with some commonly used antioxidants Uluslararası BAŞTÜRK AYHAN,CEYLAN MEHMET MURAT,ÇAVUŞ MUSTAFA,BORAN GÖKHAN,CAVİDOĞLU İSA LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 89 https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0023643817308241
2016 Investigating the addition of enzymes in gluten-free flours - the effect on pasting and textural properties Uluslararası PALABIYIK İBRAHİM,Yıldız Önder,TOKER ÖMER SAİD,ÇAVUŞ MUSTAFA,CEYLAN MEHMET MURAT,YURT BAYRAM LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
2015 Pasting, Textural and Sensory Characteristics of the Kofter, A Fruit-Based Dessert: Effect of Molasses and Water Concentration Uluslararası YILDIZ ÖNDER, YURT BAYRAM, TOKER ÖMER SAİD, CEYLAN MEHMET MURAT, YILMAZ MUSTAFA TAHSİN, BAŞTÜRK AYHAN International Journal of Food Engineering 11 3 http://dx.doi.org/10.1515/ijfe-2014-0313
2020 Almond Milk: Preparation, Chemical, Fatty Acids, Mineral, Total Phenolic Compositions and Antioxidant Activity Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT,ÖZER EMİR AYŞE International Journal of Scientific and Technological Research 8 http://dx.doi.org/10.7176/jstr/6-08-11
2020 Optimisation of Almond Milk Producing Using Response Surface Method Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT,ÖZER EMİR AYŞE Journal of Agriculture 1 http://dx.doi.org/10.46876/ja.739278
2019 Impact of sodium chloride and ascorbic acid on pasting and textural parameters of corn starch-water and milk systems Uluslararası KÖSE ŞENOL,ERİM KÖSE YAĞMUR,CEYLAN MEHMET MURAT International Journal of Agriculture and Biological Sciences 3 5 http://www.ijoabs.com/publications-of-ijoabs/article/201/
2021 The Effect of Ultrasound Pre-treatment on the Quality Charcteristics of Dried Iğdır Apricot Ulusal YILDIZ GÜLÇİN, İZLİ GÖKÇEN, ÇAVUŞ MUSTAFA, CEYLAN MEHMET MURAT Journal of the Institute of Science and Technology http://dx.doi.org/10.21597/jist.785383
2021 Improvement of Pasting and Textural Properties of Sunn‐damaged Wheat Flour Using Tea Waste Extracts Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT, BULUT MENEKŞE, ALWAZEER DURIED Journal of Food Processing and Preservation 45 9 http://dx.doi.org/10.1111/jfpp.15728
2017 Pasting properties of buckwheat, rice and maize flours and textural properties of their gels: effect of ascorbic acid concentration Uluslararası YILDIZ ÖNDER, TOKER ÖMER SAİD, YÜKSEL FERHAT, ÇAVUŞ MUSTAFA, CEYLAN MEHMET MURAT, YURT BAYRAM Quality Assurance and Safety of Crops & Foods 9 3 http://dx.doi.org/10.3920/qas2015.0817
2022 Investigation of the effects of uckun (Rheum ribes L.), quinoa (Chenopodium quinoa Willd), and propolis extracts on the thermal oxidation of palm olein oil during deep-frying process Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT, BAŞTÜRK AYHAN JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION 46 2
2022 Hydrogen-rich water can reduce the formation of biogenic amines in butter Uluslararası BULUT MENEKŞE, ÇELEBİ SEZER YASEMİN, CEYLAN MEHMET MURAT, ALWAZEER DURIED, KOYUNCU MUBİN Food Chemistry 384 http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2022.132613
2021 The Role of Selected Bioactive Compounds and Micronutrients with Immune-enhancing Activity on the Prevention and Mitigation of SARS-CoV-2 Uluslararası BAŞTÜRK AYHAN, CEYLAN MEHMET MURAT, ALACA KEVSER, YILDIZ GÜLÇİN European Journal of Nutrition & Food Safety 13 12
2022 The influence of high pressure homogenization and high-intensity ultrasound on the functional properties of whey-protein/canola oil nanoemulsions during storage Ulusal CEYLAN MEHMET MURAT Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi 26 2
2022 Evaluation of the impact of hydrogen rich water on the deaccumulation of heavy metals in butter Uluslararası ALWAZEER DURIED, CEYLAN MEHMET MURAT, BULUT MENEKŞE, KOYUNCU MUBİN Journal of Food Safety http://dx.doi.org/10.1111/jfs.13005
2023 Thermal oxidation, 3-MCPD and glycidyl esters formation in hazelnut oil enriched with natural extracts during French fries production Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT, BAŞTÜRK AYHAN Journal of Food Measurement and Characterization 17 1 http://dx.doi.org/10.1007/s11694-022-01592-y
2023 THE EFFECT OF ULTRASOUND TIMES AND AMPLITUDES ON THE NANOEMULSIONS CHARACTERIZATION AND LIPID OXIDATION OF WHEY PROTEIN / CANOLA OIL NANOEMULSIONS DURING STORAGE Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT EdiUNS - Editorial de la Universidad Nacional del Sur Latin American Applied Research 53 2 http://dx.doi.org/10.52292/j.laar.2023.995
2022 Evaluation of the impact of hydrogen-rich water on the quality attribute notes of butter Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT, BULUT MENEKŞE, ALWAZEER DURIED, KOYUNCU MUBİN Journal of Dairy Research 89 4 http://dx.doi.org/10.1017/s0022029922000681
2023 Impact of washing crude olive pomace oil with hydrogen-rich water and incorporating hydrogen into extraction solvents on quality attributes and phytochemical content of oil Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT, SİLGAN MERVE, ELNASANELKASIM MUHAMMED ALLAM, ALWAZEER DURIED Journal of Food Measurement and Characterization 17 2 http://dx.doi.org/10.1007/s11694-022-01801-8
2023 Effect Of High-Pressure Treatment On The Stability Of Quinoa Protein/Canola Oil Nanoemulsions In Terms Of Droplet Size And Lipid Oxidation Ulusal CEYLAN MEHMET MURAT Journal of the Institute of Science and Technology 13 1
2023 3-MCPD and glycidol levels in edible oils and fats obtained from local markets in Türkiye Uluslararası GÜNDÜZ ALİ OSMAN, CEYLAN MEHMET MURAT, BAŞTÜRK AYHAN Grasas y Aceites 74 2 https://doi.org/10.3989/gya.0333221
2023 Propolis and carnauba wax‐based safflower oil oleogels as fat substitutes in cakes: Production, oxidative stability, and characterization Uluslararası BAŞTÜRK AYHAN, BADEM ŞEBNEM, CEYLAN MEHMET MURAT European Journal of Lipid Science and Technology http://dx.doi.org/10.1002/ejlt.202200213
Yıl: Bildiri Başlığı Kapsam: Yazar(lar): Etkinlik Adı: Link:
2023 DERİN KIZARTMA İŞLEMİNİN FARKLI YAĞLARIN FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT V. INTERNATIONAL ANKARA MULTIDISCIPLINARY STUDIES CONGRESS http://www.izdas.org/books
2023 YÜKSEK BASINÇ İŞLEMİNİN MERCİMEK PROTEİNİ-PALM YAĞI NANOEMÜLSİYONLARININ PARÇACIK BÜYÜKLÜĞÜ VE LİPİT OKSİDASYONU ÜZERİNE ETKİSİ Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT V. INTERNATIONAL ANKARA MULTIDISCIPLINARY STUDIES CONGRESS http://www.izdas.org/books
2023 FOOD ORIGINAL DISEASES AND RISKS IN FOOD SAFETY Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT, BAYAT GÜLŞEN, İMECE ARZU, TUNAY FATMA NUR 1th International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry https://antabstract.com/congre/default.asp?ID=182190698198
2023 PROPOLİS: BİLEŞİMİ VE BİYOMEDİKAL AKTİVİTELERİ Uluslararası BAŞTÜRK AYHAN, CEYLAN MEHMET MURAT SOCRATES 8th INTERNATIONAL HEALTH, ENGINEERING AND APPLIED SCIENCES CONGRESS
2023 PERSONAL HYGIENE IN FOOD PRODUCTION AND SERVICE Uluslararası BAYAT GÜLŞEN, CEYLAN MEHMET MURAT, İMECE ARZU, TUNAY FATMA NUR 1th International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry
2023 EVALUATION OF FOODBORNE MICROORGANISMS IN TERMS OF FOOD SAFETY Uluslararası İMECE ARZU, TUNAY FATMA NUR, CEYLAN MEHMET MURAT, BAYAT GÜLŞEN 1th International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry
2023 ESANSİYEL YAĞLARIN AKTİF GIDA AMBALAJLARINDA KULLANIMI Uluslararası BAŞTÜRK AYHAN, CEYLAN MEHMET MURAT 7. INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS http://www.iksadyayinevi.com
2022 LİPİD OKSİDASYON MEKANİZMASI VE ETKİLİ FAKTÖRLER Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT 7TH INTERNATIONAL ERCİYES CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCH
2022 Lipid Oksidasyonu Ölçme Yöntemleri Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT MEDITERRANEAN SUMMIT 7th INTERNATIONAL APPLIED SCIENCES CONGRESS
2019 EFFECT OF FRYING ON VISCOSITY OF HAZELNUT OIL Uluslararası BAŞTÜRK AYHAN,CEYLAN MEHMET MURAT 1st International / 11th National Food Engineering Congress
2018 Natural Food Colorants: Extraction Methods and Enhancement of Stability for Food Applications Uluslararası ÇAVUŞ MUSTAFA,DEMİRCİ MEHMET,CEYLAN MEHMET MURAT,BULUT MENEKŞE 1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE & LIVESTOCK CONGRESS
2018 EFFECT OF DEEP FRIYING PROCECESS ON QUALITY OF VEGETABLE OILS Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT,BAŞTÜRK AYHAN UGAP
2018 Environmental Impact Assessment of Dairy Process in Turkey Uluslararası BULUT MENEKŞE,CEYLAN MEHMET MURAT,ÇAVUŞ MUSTAFA 1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE & LIVESTOCK CONGRESS
2018 OLIVE OIL AND HEALTH Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE 1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE & LIVESTOCK CONGRESS
2018 The Vegetarian Athlete Diet Uluslararası BULUT MENEKŞE,DİNÇ AHMET,ÇAVUŞ MUSTAFA,CEYLAN MEHMET MURAT 1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE & LIVESTOCK CONGRESS
2018 Effect of deep friying procecess on quality of vegetable oils Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT,BAŞTÜRK AYHAN UGAP
2018 3-MCPD and it’srelationship with some vegetable oils. Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT,BAŞTÜRK AYHAN,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE 1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE & LIVESTOCK CONGRESS
2018 A Novel Drying Technique: Electro hydrodynamic Drying (EHD), Working Principle and Food-BasedApplications Uluslararası ÇAVUŞ MUSTAFA,DEMİRCİ MEHMET,BULUT MENEKŞE,CEYLAN MEHMET MURAT 1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE & LIVESTOCK CONGRESS
2018 3-MCPD AND IT’S RELATIONSHIP WITH SOME VEGETABLE OILS. Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT,BAŞTÜRK AYHAN,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE UGAP
2017 Derin kızartma yağlarında meydana gelen değişiklikler Ulusal CEYLAN MEHMET MURAT,BAŞTÜRK AYHAN 3. YABİTED KONGRESİ
2017 SOME CHEMICAL PROPERTIES OF RHEUM RIBES L. (UŞKUN)AND BENEFICAL EFFECTS ON HEALTH Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT,BULUT MENEKŞE I.International Congress on Medicınal and Aromatic Plants Natural and Healty Life http://www.tabkon.org/international-congress-medicinal-aromatic-plants-natural-healthy-life-book-abstracts/
2017 The Antioxidant Compounds of Some Plants-Spices and using on Food Industry Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT,BULUT MENEKŞE II.Uluslararası Iğdır Sempozyumu
2017 3-MCPD Formation in Refined Vegetable Oils. Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT,BAŞTÜRK AYHAN 2. International symposium of Igdir.
2013 Effect of Strach Type on Pasting and Textural Properties of Model Pudding Systems. Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT,YURT BAYRAM,TOKER ÖMER SAİD,YILMAZ MUSTAFA TAHSİN,BAŞTÜRK AYHAN The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
2013 Textural and Sensory Characteristics of the Kars Kashar Cheese Ripened et Different Periods. Uluslararası BAŞTÜRK AYHAN,YURT BAYRAM,CEYLAN MEHMET MURAT,TOKER ÖMER SAİD The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
2013 Textural and Sensory Properties of the Sun Dried Sulphur Treated Dried Appricot. Uluslararası YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN,CEYLAN MEHMET MURAT,TOKER ÖMER SAİD The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
2013 Pasting, Textural and Sensory Characteritics of Köfter: Effect of Molasses and Water Concentration Uluslararası YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN,CEYLAN MEHMET MURAT,TOKER ÖMER SAİD,YILMAZ MUSTAFA TAHSİN The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
2012 Fonksiyonel Gıdalar ve Önemi. Ulusal CEYLAN MEHMET MURAT,BAŞTÜRK AYHAN Türkiye 11. Gıda Kongresi
2012 Hatay Bölgesi Geleneksel Yemeği: Humus. Ulusal CEYLAN MEHMET MURAT,YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
2012 Iğdır yöresi geleneksel tatlısı: Omaç Helvası Ulusal YURT BAYRAM,CEYLAN MEHMET MURAT,BAŞTÜRK AYHAN III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Yıl Kitap Adı Bölüm: Katkı Düzeyi:
2023 INTERNATIONAL STUDIES IN ENGINEERING DEEP FRYING AND PRE-TREATMENT APPLICATIONS FOR REDUCING OIL ABSORPTION Bölüm(ler)
2023 Sağlık Bilimleri Alanında Uluslararası Araştırmalar -III (International Studies in Health Sciences-III) Palm Yağı ve Sağlık Bölüm(ler)
2022 Mühendislik Alanındaki Gelişmeler Zeytinyağının Lezzet Bileşenleri Bölüm(ler)
2022 Mimarlık ve Mühendislik Bilimleri Araştırma ve Uygulama BİTKİSEL YAĞLARDA KİMYASAL VE FİZİKSEL RAFİNASYON Bölüm(ler)
Yıl Tez Adı Yazar: Tür: Durum:
Akademik Yıl Ders Adı Eğitim Düzeyi:
2021-2022 Soğuk Mutfak Lisans
2021-2022 Mesleki Yabancı Dil 3 Lisans
2021-2022 Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi Lisans
2021-2022 Gıda Hijyeni ve Güvenliği Lisans
2021-2022 Yiyecek Tarihi Lisans
2021-2022 Mikrobiyoloji Lisans
2020-2021 Beslenme İlkeleri Lisans
2020-2021 Gıda Teknolojileri Lisans
2020-2021 Zeytinyağı ve Sağlık Yüksek Lisans
2020-2021 Gıda Mevzuatı Lisans
2020-2021 Lipid Kimyası Yüksek Lisans
2020-2021 Bitkisel Yağ Teknolojisi Hazırlık
2020-2021 Temel Bilişim Teknolojileri Lisans
2020-2021 İş sağlığı ve güvenliği I Lisans
2021-2022 Zeytinyağı ve Sağlık Yüksek Lisans
2021-2022 Gıda Mevzuatı Lisans
2021-2022 Gıda Teknolojileri Lisans
2021-2022 Mesleki Yabancı Dil 4 Lisans
2022-2023 GIDA SANAYİNDE KULLANILAN MODİFİYE YAĞLAR Yüksek Lisans
2020-2021 GIDA SANAYİNDE KULLANILAN MODİFİYE YAĞLAR Yüksek Lisans
2022-2023 Lipid Kimyası Yüksek Lisans
2021-2022 Lipid Kimyası Yüksek Lisans
2022-2023 Zeytinyağı ve Sağlık Yüksek Lisans
2022-2023 Kıyı Ekoturizmi Yüksek Lisans
2022-2023 Sağlık Turizmi Yüksek Lisans
2021-2022 GIDA SANAYİNDE KULLANILAN MODİFİYE YAĞLAR Yüksek Lisans
2023-2024 GIDA HİJYENİ VE GÜVENLİĞİ Lisans
2023-2024 MİKROBİYOLOJİ Lisans
2023-2024 MUTFAKLARDA ÇEVRE VE ATIK YÖNETİMİ Lisans
2023-2024 KARİYER PLANLAMA Lisans
2023-2024 MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ Lisans
Ders Adı 1. Hafta: 2. Hafta: 3. Hafta: 4. Hafta: 5. Hafta: 6. Hafta: 7. Hafta: 8. Hafta: 9. Hafta: 10. Hafta: 11. Hafta: 12. Hafta: 13. Hafta: 14. Hafta:
Proje Adı Görev: Tür:
Ultrason ön işleminin kurutulmuş Iğdır kayısının kalite özellikleri üzerine etkisi Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Kızartma yağlarının oksidatif stabilitesi üzerine farklı doğal antioksidan maddelerin etkisi Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
HİDROJENLİ YIKAMA SUYU UYGULAMASININ (HSU) SOĞUK KOŞULLARDA MUHAFAZA EDİLEN TEREYAĞININ KALİTESİ VE OKSİDASYONU ÜZERİNE ETKİSİ Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Patent Adı Buluş Sahipleri: Kategori: Kapsam:
Yıl Ödül Adı Kurum: Tür: Açıklama:
Kurum Durum
YAĞ BİLİMİ TEKNOLOJİSİ DERNEĞİ Üye
Tarih Görev Birim: Bitiş Tarihi:
2022 Koordinatör Yardımcısı IĞDIR ÜNİVERSİTESİ
2021 Arş. Uyg. Merkezi Müdür Yardımcısı IĞDIR ÜNİVERSİTESİ
2022 Bölüm Başkanı IĞDIR ÜNİVERSİTESİ
2023 Kalite Kurulu Üyeliği IĞDIR ÜNİVERSİTESİ