E-posta Telefon
0542592**** | 3041
Akademik Linkler Sosyal Linkler
  • D

    EGE ÜNİVERSİTESİ

    2013 - 2019
    Doktora

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA TEKNOLOJİSİ (DR)/

    Tez Adı: Bira atığından Monascus renk pigmentleri üretimi ve stabilitesinin belirlenmesi
  • Y

    EGE ÜNİVERSİTESİ

    2011 - 2013
    Yüksek Lisans

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA TEKNOLOJİSİ (YL) (TEZLİ)/

    Tez Adı: Zymomonas mobilis ile levan üretimi ve üretim parametrelerinin optimizasyonu
  • L

    ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ

    2004 - 2010
    Lisans

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./

    Tez Adı:
Yıl: Makale Başlığı Kapsam Yazar(lar): Dergi Adı: Cilt: Sayı: Link:
2020 The Effect of Microbial Levan on the Growth of Microorganisms:Inhibitory or Stimulatory? Uluslararası Gökmen Gökhan Gurur,ŞILBIR MEHMET SELİM,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA,KIŞLA DUYGU FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN 29 3 https://www.prt-parlar.de/download_feb_2020/
2019 Natural Red Pigment Production by Monascus Purpureus in Submerged Fermentation Systems Using a Food Industry Waste: Brewer’s Spent Grain Uluslararası ŞILBIR MEHMET SELİM,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA Foods 8 5 https://www.mdpi.com/2304-8158/8/5/161
2014 Levan production by Zymomonas mobilis in batch and continuous fermentation systems Uluslararası ŞILBIR MEHMET SELİM,DAĞBAĞLI SEVAL,YEĞİN SIRMA,BAYSAL TANER,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA Carbohydrate Polymers 99 http://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S0144861713008151
2019 Lactic Acid Fermentation as a Pre-Treatment Process for Faba Bean Flour and Its Effect on Textural, Structural and Nutritional Properties of Protein-Enriched Gluten-Free Faba Bean Breads Uluslararası SÖZER NESLİ,MELAMA LEENA,ŞILBIR MEHMET SELİM,RIZZELLO CARLO GIUSEPPE,FLANDER LAURA,POUTANEN KAISA Foods 8 10 https://www.mdpi.com/2304-8158/8/10/431
2021 Antimicrobial activity of red pigments derived from Monascus purpureus: A comparison to industrial red pigments Uluslararası GÖKMEN Gökhan Gurur, ŞILBIR MEHMET SELİM, GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA, KIŞLA DUYGU JFSA Reports 1 1 https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1002/jsf2.20
Yıl: Bildiri Başlığı Kapsam: Yazar(lar): Etkinlik Adı: Link:
2022 Intelligent Food Packaging Technologies in Food Industry Uluslararası ŞILBIR MEHMET SELİM ICOSTEE 22
2018 Safflower - Advantages of Novel Oil Extraction Methods and Potential Applications for Food Industry: Advances to Other Oil Crops Uluslararası HACIKAMİLOĞLU MUHAMMET SAFA,ŞILBIR MEHMET SELİM,KURT ORHAN 1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE LIVESTOCK CONGRESS http://ugap.turkiyekongre.com/index_htm_files/ugap-2018-draft.pdf
2018 PRE-TREATMENT METHODS FOR LIGNOCELLULOSIC BIOMASSES AND COMPARISON OF THE ADVANTAGES Uluslararası ŞILBIR MEHMET SELİM,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA 1ST INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE AND LIVESTOCK CONGRESS
2018 MICROFIBRILLAR CELLULOSE: BARRIER PROPERTIES AND APPLICATIONS IN FOOD PACKAGES Uluslararası ŞILBIR MEHMET SELİM,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA 1ST INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE AND LIVESTOCK CONGRESS
2018 Production of Microbial Levan (B-2,6 fructan) by Zymomonas mobilis and Determination of Its Antimicrobial Activity Uluslararası ŞILBIR MEHMET SELİM,GÖKMEN GÖKHAN GURUR,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA,KIŞLA DUYGU International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2018)
2018 International Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technologies Uluslararası ŞILBIR MEHMET SELİM,Gökmen Gurur,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA,KIŞLA DUYGU International Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technologies
2017 Natural Pigment Production by Using Food Industry By-products Uluslararası ŞILBIR MEHMET SELİM,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA Fifth International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies INOPTEP 2017 http://ptep.org.rs/Sajt20engleski/skupovien.html
2017 Effects of Fibre Fortification on Textural Properties of Breads Uluslararası ŞILBIR MEHMET SELİM,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA Fifth International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies INOPTEP 2017 http://ptep.org.rs/Sajt20engleski/skupovien.html
2017 Role of biotechnology in the utilization of food waste Uluslararası GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA,ŞILBIR MEHMET SELİM Fifth International Conference Sustainable Postharvest and Food Techologies INOPTEP 2017 http://ptep.org.rs/Sajt20engleski/skupovien.html
2017 Sustainable food production Uluslararası GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA,ŞILBIR MEHMET SELİM Fifth International Conference Sustainable Postharvest and Food Techologies INOPTEP 2017 http://ptep.org.rs/Sajt20engleski/skupovien.html
2017 Sustainable Food Production Uluslararası GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA,ŞILBIR MEHMET SELİM Fifth International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies INOPTEP 2017 http://ptep.org.rs/Sajt20engleski/skupovien.html
2017 Effect of Different Pretreatment Methods of BSG on Red Monascus Pigment Production Uluslararası ŞILBIR MEHMET SELİM,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA New Trends in food Safety and Quality NIFSA 2017
2017 Monascus Küflerinin Kolesterol ve Tansiyon Düşürücü Fonksiyonel İçecek Yapımında Kullanılması Uluslararası ŞILBIR MEHMET SELİM,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA,BAYSAL TANER,ERTEKİN FİGEN V. uluslararası gıda ar-ge proje pazarı
2016 Zymomonas mobilis ile levan üretimi ve optimizasyonu Ulusal ŞILBIR MEHMET SELİM Ulusal Levan Çalıştayı, Marmara Üniversitesi
2016 Rheological Properties of Levan Solution Produced by Zymomonas mobilis Uluslararası ŞILBIR MEHMET SELİM,TEKGÜL YELİZ 2nd Congress on Food Structure & Design
2016 Nanocellulose Production and Its Food Applications Uluslararası ŞILBIR MEHMET SELİM,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA 2nd Congress on Food Structure & Design
2016 Monascus renk Pigmentlerin Üretimi ve Et Ürünlerinde Kullanım Olanaklarının Araştırılması Uluslararası ŞILBIR MEHMET SELİM,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA,ÖZTÜRK BURCU,SERDAROĞLU FATMA MELTEM IV. uluslararası gıda arge proje pazarı
2016 Effect of Different Nitrogen Sources on Levan Production Uluslararası ŞILBIR MEHMET SELİM 2nd Congress on Food Structure & Design
2015 Kuzukulağı Yapraklarının Mikrodalga ve Güneşte Kurutulması Ulusal ŞILBIR MEHMET SELİM,BOZKIR HAMZA,RAYMAN ERGÜN AHSEN,BAYSAL TANER,İÇİER FİLİZ,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA Pamukkale Gıda Sempozyumu III "Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar"
2015 Monascus spp ile Kırmızı Renk Pigmenti Angkak Üretimi Ulusal ŞILBIR MEHMET SELİM,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA 9. GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ
2015 Use of faba beans as protein source for cereal applications Uluslararası Nesli Sözer,Sibakov N Rosa,Melama Leena,ŞILBIR MEHMET SELİM,Micard Valerie,Heiniö Raija Liisa AACCI Centennial Meeting http://www.aaccnet.org/meetings/Documents/2015Abstracts/aacci2015abs13.htm
2012 Levan Biyopolimeri Ve Uygulama Alanları Ulusal DAĞBAĞLI SEVAL,ŞILBIR MEHMET SELİM,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA,BAYSAL TANER TÜRKİYE 11. GIDA KONGRESİ
2012 Optimization of Levan Production from Zymomonas mobilis Effects of Plasticizers on Mechanical Properties of the Edible Levan Films Uluslararası BAYSAL TANER,DAĞBAĞLI SEVAL,ŞILBIR MEHMET SELİM IFT 2012
2012 Optimization of Levan Production by Response Surface Methodology Uluslararası ŞILBIR MEHMET SELİM,DAĞBAĞLI SEVAL,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA 1st North and East European Congress on Food (NEEFOOD)
Yıl Kitap Adı Bölüm: Katkı Düzeyi:
2020 Agricultural and Food Waste: Analysis, Characterization, and Extraction of Bioactive Compounds and Their Possible Utilization Natural Red Pigment Production by Monascus Purpureus in Submerged Fermentation Systems Using a Food Industry Waste: Brewer’s Spent Grain Bölüm(ler)
2021 Legumes as food ingredient: characterization, processing, and applications Lactic Acid Fermentation as a Pre-Treatment Process for Faba Bean Flour and Its Effect on Textural, Structural and Nutritional Properties of Protein-Enriched Gluten-Free Faba Bean Breads Bölüm(ler)
Yıl Tez Adı Yazar: Tür: Durum:
Akademik Yıl Ders Adı Eğitim Düzeyi:
2020-2021 Bioreactors Yüksek Lisans
2020-2021 Gıda Biyoteknolojisi Lisans
2020-2021 İngilizce Konuşma Becerileri Önlisans
2020-2021 Sporda Beslenme İlkeleri Yüksek Lisans
2020-2021 Ofis Programları Önlisans
2020-2021 Genel Kimya Önlisans
2020-2021 Beslenme ve Gıda Yüksek Lisans
2020-2021 Havacılık İngilizcesi III Önlisans
2019-2020 Alg Üretim Sistemleri Yüksek Lisans
2019-2020 Beslenme İlkeleri Lisans
2019-2020 Gıda Formülasyonu ve Duyusal Değerlendirme Önlisans
2019-2020 Sporda Beslenme İlkeleri Yüksek Lisans
2019-2020 Girişimcilik Lisans
2021-2022 Girişimcilik Önlisans
2021-2022 İngilizce Konuşma Becerileri Önlisans
2021-2022 Ofis Programları Önlisans
2021-2022 Beslenme ve Gıda Yüksek Lisans
2021-2022 Industrial Microorganisms and Products Doktora
Ders Adı 1. Hafta: 2. Hafta: 3. Hafta: 4. Hafta: 5. Hafta: 6. Hafta: 7. Hafta: 8. Hafta: 9. Hafta: 10. Hafta: 11. Hafta: 12. Hafta: 13. Hafta: 14. Hafta:
Proje Adı Görev: Tür:
Bira Atığından Monascus Renk Pigmentleri Üretimi ve Stabilitesinin Belirlenmesi Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Patent Adı Buluş Sahipleri: Kategori: Kapsam:
Yıl Ödül Adı Kurum: Tür: Açıklama:
Kurum Durum
International Food Technologists Üye
GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI Üye
Tarih Görev Birim: Bitiş Tarihi:
2019 Bölüm Başkanı IĞDIR ÜNİVERSİTESİ
2022 MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı IĞDIR ÜNİVERSİTESİ