E-posta Telefon
| 4094
Akademik Linkler Sosyal Linkler
  • D

    IĞDIR ÜNİVERSİTESİ

    2019 - 2020
    Doktora

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/ZOOTEKNİ (DR)/

    Tez Adı:
  • Y

    SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

    2015 - 2017
    Yüksek Lisans

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/ZOOTEKNİ (YL) (TEZLİ)/

    Tez Adı: Fungal mikroorganizmalar ile katı-faz fermentasyonuna tabi tutulan elma ve domates posasının besin madde bileşiminin kanatlı hayvanlar için yarayışlı hale getirilmesi
  • L

    SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

    2011 - 2015
    Lisans

    ZİRAAT FAKÜLTESİ/ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ/ZOOTEKNİ PR./

    Tez Adı:
Makale Başlığı Kapsam Yazar(lar): Dergi Adı: Cilt: Sayı: Yıl: Link:
Increasing the Nutrition Qualities of Apple and Tomato Pomace Via Fungal Fermentation Uluslararası TOSUN RAMAZAN, YAŞAR SULHATTİN Journal of the Institute of Science and Technology 11 1 2021 http://dx.doi.org/10.21597/jist.797493
Sulu ve Kuru Koşullarda Farklı Amarant Türlerine Ait Çeşitlerin Ot Verim Performanslarının Belirlenmesi Uluslararası TEMEL SÜLEYMAN,KESKİN BİLAL,Çakmakçı Selma,TOSUN RAMAZAN Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi 6 3 2020 https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/1267528
Sulu ve Kuru Koşullarda Yem Üretim Amacıyla Yetiştirilen Bazı Amarant Çeşitlerinin Tohum ve Saman Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi Uluslararası KESKİN BİLAL, TEMEL SÜLEYMAN, TOSUN RAMAZAN, Çakmakçı Selma Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi 6 3 2020 https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/1280018
Improved by potassium chloride (KCl) dilution predictive ability of attenuated total reflectance Fourier transforminfrared (ATR-FTIR) spectroscopy to determine nutrient contentsof sunflower meal Uluslararası YAŞAR SULHATTİN,ALMA MEHMET HAKKI,TOSUN RAMAZAN,SALAN TUFAN Journal of Animal and Feed Sciences 28 3 2019 http://www.journalssystem.com/jafs/IMPROVED-BY-KCL-DILUTION-PREDICTIVE-ABILITY-OF-ATR-FTIR-SPECTROSCOPY-DETERMINING,110419,0,2.html
Fungal fermentation inducing improved nutritional qualities associated with altered secondary protein structure of soybean meal determined by FTIR spectroscopy Uluslararası YAŞAR SULHATTİN,TOSUN RAMAZAN,SÖNMEZ ZEYNEP Measurement 161 107895 2020 https://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S0263224120304334
Nutritional Enrichment of Apple Pomace by Fungal Fermentations Uluslararası TOSUN RAMAZAN,YAŞAR SULHATTİN Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi 23 3 2020 https://dergipark.org.tr/tr/doi/10.18016/ksutarimdoga.vi.629326
Improving Nutritional Qualities of Tomato Pomace by Pleurotus ostreatus and Phanerochaete chrysosporium Fermentation Uluslararası YAŞAR SULHATTİN,TOSUN RAMAZAN Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi 23 2 2020 https://dergipark.org.tr/tr/doi/10.18016/ksutarimdoga.vi.629347
Predicting chemical, enzymatic and nutritional properties of fermented barley (Hordeum vulgare/i L.) by second derivate spectra analysis from attenuated total reflectance-Fourier transform infrared data and its nutritional value in Japanese quails Uluslararası YAŞAR SULHATTİN,TOSUN RAMAZAN Archives of Animal Nutrition 72 5 2018 https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/1745039X.2018.1500242
Chemical, enzymatic, and antioxidant enrichments of full-fat soybean and sunflowermeal by Bacillus subtilis (ATCC® 6633™) fermentation using a solid-state bioreactor Uluslararası KARAKURT YAŞAR,GÜVERCİN DAMLA,önder sercan,çelik civan,TOSUN RAMAZAN,baran burak,YAŞAR SULHATTİN TURKISH JOURNAL OF VETERINARY ANIMAL SCIENCES 43 2019
Increased organic acid production and decreasedphytate phosphorus by high level of water contentof Bacillus subtilis ATCC PTA-6737 fermentation ofsoybean meal Uluslararası YAŞAR SULHATTİN,TOSUN RAMAZAN BULLETIN OF UNIVERSITY OF AGRICULTURAL SCIENCES AND VETERINARY MEDICINE CLUJ-NAPOCA. ANIMAL SCIENCE AND BIOTECHNOLOGIES 76 1 2019 https://journals.usamvcluj.ro/index.php/zootehnie/article/view/13303/10866
Testing Novel Eubiotic Additives: Its Health and PerformanceEffects in Commercially Raised Farm Animals Uluslararası YAŞAR SULHATTİN,OKUTKAN İSKENDER,TOSUN RAMAZAN Iğdır Üni. Fen Bilimleri Enst. Der. 7 4 2017
Nutritional Fortification of Sunflower Meal by Bacillus Subtilis ATCC PTA-6737 Fermentation Uluslararası YAŞAR SULHATTİN,UYSAL caner,TOSUN RAMAZAN Bulletin of University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca. Animal Science and Biotechnologies 75 2 2018 http://journals.usamvcluj.ro/index.php/zootehnie/article/view/13158
Viscous gel-forming gums (VGUMS) of cereal grains: Rheology and viscosity-based enzyme activity quantification Uluslararası YAŞAR SULHATTİN,TOSUN RAMAZAN,ÇİÇEKLER MUSTAFA Journal of Cereal Science 69 2016 https://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S0733521016300352
Bildiri Başlığı Kapsam: Yazar(lar): Etkinlik Adı: Yıl: Link:
IMPROVED NUTRITIONAL QUALITIES OF SUNFLOWER MEAL BY FERMENTATION Uluslararası TOSUN RAMAZAN,YAŞAR SULHATTİN,SÖNMEZ ZEYNEP INTERNATIONAL BIOLOGICAL, AGRICULTURAL AND LIFE SCIENCE CONGRESS 07.11.2019 https://bialic.org/tr/
Fungal Fermantasyonu ile Soya Fasulyesi Küspesinden Fonksiyonel Ürün Elde Etme Uluslararası TOSUN RAMAZAN,YAŞAR SULHATTİN,SÖNMEZ ZEYNEP ISPEC 3. ULUSLARARASI TARIM, HAYVANCILIK ve KIRSAL KALKINMA KONGRESİ 20.12.2019 https://www.ispecongress.org/
Stimulated Growth Performance of Japanese Quails fed a Diet Containing Fermented Barley Uluslararası YAŞAR SULHATTİN,TOSUN RAMAZAN 2. Internatıonal Anımal Nutrıtıon Congress 01.11.2018
Mikrobiyal Fermantasyon Yolu ile Tahıl, Küspe ve Posaların Fonksiyonel Yem ve Katkı Maddelerine Dönüştürülmesi Uluslararası TOSUN RAMAZAN,YAŞAR SULHATTİN UMTEB 6. ULUSLARARASI MESLEKİ VE TEKNİK BİLİMLER KONGRESİ 11.04.2019 https://docs.wixstatic.com/ugd/95d44a_4ac709c4d01242469e563faad3849c03.pdf
İki Farklı Maya Karışımı Kullanılarak Yürütülen Katı Faz Fermantasyon Sonucu Elma ve Domates Posasının Besin Madde İçeriğinin Artırılması Uluslararası YAŞAR SULHATTİN,TOSUN RAMAZAN UMTEB 6. ULUSLARARASI MESLEKİ VE TEKNİK BİLİMLER KONGRESİ 11.04.2019 https://docs.wixstatic.com/ugd/95d44a_4ac709c4d01242469e563faad3849c03.pdf
Fungal Fermantasyon ile Soya Fasulyesi Küspesine Fonksiyonel Özellikler Kazandırma Uluslararası YAŞAR SULHATTİN,TOSUN RAMAZAN Mas 5. Uluslar Arası Matematik-Mühendislik-Fen ve Sağlık Bilimleri Kongresi 02.05.2019 https://docs.wixstatic.com/ugd/614b1f_f6af5ac9aec14790a9184f4d3a889eb1.pdf
Trichoderma Reesei Simmons, Anamorph(ATCC® 26921) ile Fermente Edilmiş Ayçiçeği Küspesinin Fonksiyonel Yem Olarak Değerlendirilmesi Uluslararası YAŞAR SULHATTİN,TOSUN RAMAZAN Mas 5. Uluslar Arası Matematik-Mühendislik-Fen ve Sağlık Bilimleri Kongresi 02.05.2019 https://docs.wixstatic.com/ugd/614b1f_f6af5ac9aec14790a9184f4d3a889eb1.pdf
Increasing the Nutritional Qualities of Tomato Pomace by Yeast Fermentation Uluslararası YAŞAR SULHATTİN,TOSUN RAMAZAN 4th INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCES IN NATURAL APPLIED SCIENCE AGRICULTURE 19.06.2019 https://drive.google.com/file/d/1qS6mLMeck1SeOnmesh_BTKfMqkFimeY9/view
Yeast Fermentation Improved the Nutritional Qualities of Apple Pomace Uluslararası YAŞAR SULHATTİN,TOSUN RAMAZAN 4th INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCES IN NATURAL APPLIED SCIENCES 19.06.2019 https://drive.google.com/file/d/1qS6mLMeck1SeOnmesh_BTKfMqkFimeY9/view
Value-Added Novel Products Obtaıned From Whole Cereal Flours Fermented In An Optımısed Solıd State Process Usıng Lactobacıllus Salıvarıus Subsp. Salıcınıus Rogosa Et Al. (Dsm 20555) Uluslararası YAŞAR SULHATTİN,TOSUN RAMAZAN,baran burak ZEUGMA I. ULUSLARARASI MULTİDİSİPLİNER ÇALIŞMALAR KONGRESİ 13.09.2018 https://docs.wixstatic.com/ugd/614b1f_29770b1502a74636831df634a5c3bb91.pdf
Pleurotus ostreatus and Phanerochaete chrysosporium Fermentation İmproved The Nutritional, Enzymatic And Antioxidant Qualities of Tomato Pomace Uluslararası YAŞAR SULHATTİN,TOSUN RAMAZAN Iğdır 1. Uluslararası Multidisipliner Çalışmalar Kongresi 21.11.2018 http://www.igdir.edu.tr/duyuru/C4B1C49FdC4B1r-1-uluslararasC4B1-multi-disipliner-C3A7alC4B1C59Fmalar-kongresi-duyurusu
Nutritional, Enzymatic And Antioxidant Enrichment Of Apple Pomace By Fungal Fermentations Uluslararası YAŞAR SULHATTİN,TOSUN RAMAZAN 10. International Animal Science Conference 25.10.2018
Yıl Kitap Adı Bölüm: Katkı Düzeyi:
Yıl Tez Adı Yazar: Tür: Durum:
Akademik Yıl Ders Adı Eğitim Düzeyi:
Proje Adı Görev: Tür:
Morkaraman Yetiştiriciliğinde Yavru Veriminin Artırılması Araştırmacı Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Iğdır Sulu Koşullarda Ot Üretimi İçin Uygun Yem Bezelyesi Çeşitleri ile Bu Çeşitlerin Yazlık ve Kışlık Ekim Zamanlarının Belirlenmesi Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
“Fonksiyonel Yem”: Kanatlılar için Bazı Yem Maddeler ve Yan ürünlere Katı-Faz Fermentasyon ile Kimyasal, Enzimatik ve Probiyotik Fonksiyonlar Kazandırma İşlemleri Bursiyer -Tübitak 1001
Patent Adı Buluş Sahipleri: Kategori: Kapsam:
Yıl Ödül Adı Kurum: Tür: Açıklama:
Kurum Durum
Tarih Görev Birim: Bitiş Tarihi: