Email Phone
| 4121
Academic Links Social Links
  • D

    KAFKAS ÜNİVERSİTESİ

    2018 - 2022
    Doctorate

    VETERİNER FAKÜLTESİ/GIDA GÜVENLİĞİ VE HALK SAĞLIĞI BÖLÜMÜ/VETERİNERLİK GIDA HİJYENİ VE ÜRETİMİ ANABİLİM DALI/

    Tez Adı: Hazır köftelerde yenilebilir film ambalajlamanın escherichia coli o157: H7 üzerine antimikrobiyal etkisi
  • D

    IĞDIR ÜNİVERSİTESİ

    2023 -
    Doctorate

    LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ/BİYOMÜHENDİSLİK VE BİLİMLERİ (DR)/

    Tez Adı:
  • M

    IĞDIR ÜNİVERSİTESİ

    2012 - 2015
    Master

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/

    Tez Adı: Glutensiz revani üretimi üzerine bir araştırma
  • B

    YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

    2005 - 2009
    Bachelor Degree

    ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./

    Tez Adı:
Year: Article Title Scope Author(s): Journal Name: Volume: Issue: Link:
2021 Kıyma ve Kıyma Benzeri Ürünlerde 'Hamburger Hastalığı' olarak E. coli O157:H7'nin varlığı National KAVRUT ENES Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 4 2
2023 Iğdır Halk Mutfak Kültüründe Yer Alan Lezzetlerin Değerlendirilmesi National KAVRUT ENES Gastro-Dünya Dergisi 1 2
2024 Optimization of gluten- free semolina dessert (revani) formulation ıncluding different flours: response surface methodology International KAVRUT ENES, YURT BAYRAM Journal of the Institute of Science and Technology 14 1 https://doi.org/10.21597/jist.1329587
2024 Production of pH-sensitive natural decomposition indicator with whey protein isolate-based edible film to monitor fish freshness International KAVRUT ENES Latin American Applied Research 54 2 https://www.laar.plapiqui.edu.ar/OJS/public/site/volumens/indexes/artic_v5402/vol54_02_247.pdf
2024 Incorporation of hydrogen-producing magnesium into minced beef meat protects the quality attributes and safety of the product during cold storage International ÇELEBİ YASEMİN,KAVRUT ENES,BULUT MENEKŞE,ÇETİNTAŞ YUNUS,TEKİN ALİ,HAYALOĞLU ALİ ADNAN,VEZİROĞLU DUREYT Food Chemistry http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2024.139185
2024 The antimicrobial effect of edible film packaging in instant meatballs on Escherichia coli O157:H7 International KAVRUT ENES,SEZER ÇİĞDEM Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society 75 1 https://ejournals.epublishing.ekt.gr/index.php/jhvms/article/view/34084
2024 A bibliometric analysis: what do we know about edible coatings? International KAVRUT ENES,SEZER ÇİĞDEM,VEZİROĞLU DUREYT Journal of Food Science and Technology https://doi.org/10.1007/s13197-024-06052-7
2024 Hydrogen incorporation into butter improves its microbial and chemical stability, biogenic amine safety, quality attributes, and shelf-life International VEZİROĞLU DUREYT,BULUT MENEKŞE,CEYLAN MEHMET MURAT,ÇELEBİ YASEMİN,KAVRUT ENES,ÇETİNTAŞ YUNUS,TEKİN ALİ,HAYALOĞLU ALİ ADNAN LWT 206 116550 http://dx.doi.org/10.1016/j.lwt.2024.116550
Year: Paper Title Scope: Author(s): Event Name: Link:
2024 Challenges In The Applıcatıons Of Whey Proteın In Edıble Packagıng International KAVRUT ENES,BULUT MENEKŞE,SEZER ÇİĞDEM,VEZİROĞLU DUREYT 8th International Сukurova Agriculture and Veterinary Congress
2023 Determination of “Food Safety And Hygiene” Basic Knowledge Levels of Gastronomy And Cookery Department Students International KAVRUT ENES, PARLAK UĞUR 11. INTERNATIONAL GAP SUMMIT SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS
2023 Edible Film-Packaging and Migration International KAVRUT ENES 2nd Silk Road International Scientific Research Conference
2023 Role and Selection of Plasticizing Substances in the Production of Edible Packaging International KAVRUT ENES 10.INTERNATIONAL GAP SUMMIT SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS
2022 Can It Obtain A pH-Sensıtıve Natural Decomposition Indicator With Protein-Based Edible Film Packaging? International KAVRUT ENES ANADOLU 11th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCES
2016 Sensory Properties of Gluten Free Revani Sweet Semolina Pastry International YURT BAYRAM, KAVRUT ENES 2nd Congress on Food Structure Design
Year Book Title Chapter: Contribution Level:
2022 FARKLI YAKLAŞIMLARLA TARIMA YENİDEN BAKIŞ ÜLKEMİZDE ET ÜRETİMİ Bölüm(ler)
2023 SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR-II YENİLEBİLİR FİLM AMBALAJ ÜRETİMİNDE BİYOPOLİMER OLARAK PEYNİR ALTI SUYU PROTEİNİ İZOLATI Bölüm(ler)
2024 GIDA IŞINLAMA TEKNOLOJİSİ Işınlama Uygulamalarının Gıdaların Çeşitli Bileşenleri ve Özellikleri Üzerine Etkileri Bölüm(ler)
Year Dissertation Title Author: Type: Status:
Academic Year Course Title Educational Level:
2020-2021 Gıda Güvenliği ve Hijyeni Associate
2020-2021 Gıda Saklama Teknikleri Associate
2021-2022 Havacılıkta İş Sağlığı ve Güvenliği Associate
2020-2021 Mutfakta İş Sağlığı ve Güvenliği Associate
2021-2022 Mutfakta İş Sağlığı ve Güvenliği Associate
2021-2022 Yiyecek İçecek Servisi-I Associate
2021-2022 Catering Hizmetleri Associate
2020-2021 Catering Hizmetleri Associate
2021-2022 Soğuk Mutfak Associate
2020-2021 Soğuk Mutfak Associate
2020-2021 Yöresel Mutfak Associate
2021-2022 Yöresel Mutfak Associate
2018-2019 Gıda Saklama Teknikleri Associate
2019-2020 Unlu Mamuller Associate
2019-2020 İçecek Bilimi Associate
2019-2020 Barda Servis Associate
2019-2020 Yöresel Mutfak Associate
2019-2020 Soğuk Mutfak Associate
2019-2020 Catering Hizmetleri Associate
2018-2019 Ziyafet Mutfağı Associate
2018-2019 Yer Ayırma ve Biletleme İşlemleri Associate
2017-2018 Gıda Saklama Teknikleri Associate
2019-2020 Gıda Saklama Teknikleri Associate
2018-2019 Barda Servis Associate
2018-2019 Yiyecek İçecek Servisi-I Associate
2018-2019 Ön büroda Raporlama Associate
2018-2019 Mutfakta İş Sağlığı ve Güvenliği Associate
2019-2020 Mutfakta İş Sağlığı ve Güvenliği Associate
2018-2019 Kat Hizmetleri Associate
2019-2020 Gastronomi ve Yiyecek Tarihi Associate
2019-2020 Gıda Güvenliği ve Hijyeni Associate
2018-2019 Gıda Güvenliği ve Hijyeni Associate
2018-2019 Gastronomi ve Yiyecek Tarihi Associate
2017-2018 Yiyecek İçecek Servisi -II Associate
2017-2018 Yer Ayırma ve Biletleme İşlemleri Associate
2017-2018 Sağlık mevzuatı Associate
2017-2018 Sağlık Kurumlarında Raporlama Teknikleri Associate
2017-2018 Sağlık Kurumlarında İş sağığı ve Güvenliği Associate
2017-2018 Barda Servis Associate
2022-2023 İleri Et Bilimi ve Tekonolojisi Master
2022-2023 Gıda Endüstrisinde İş Güvenliği Uygulamaları Master
2023-2024 Besin Hijyen ve Mevzuat Bachelor Degree
2022-2023 Çorba Kültürü Bachelor Degree
2022-2023 HİJYEN VE SANİTASYON Bachelor Degree
2023-2024 KARİYER PLANLAMA Associate
2023-2024 BESLENME İLKELERİ Associate
2023-2024 SOĞUK MUTFAK Associate
2023-2024 YÖRESEL MUTFAK Associate
2023-2024 CETERİNG HİZMETLERİ Associate
2023-2024 GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYENİ Associate
2023-2024 GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ Associate
2022-2023 SOĞUK MUTFAK Associate
2022-2023 YÖRESEL MUTFAK Associate
2022-2023 HAVACILIKTA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Associate
2022-2023 MUTFAKTA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Associate
2021-2022 MENÜ PLANLAMA Associate
2021-2022 GIDA SAKLAMA TEKNİKLERİ Associate
2021-2022 İÇECEK BİLİMİ Associate
2021-2022 UNLU MAMÜLLER Associate
2021-2022 PİŞİRME YÖNTEMLERİ-II Associate
2020-2021 MUTFAK UYGULAMALARI VE TEKNİKLERİ-II Associate
Course Title 1. Week: 2. Week: 3. Week: 4. Week: 5. Week: 6. Week: 7. Week: 8. Week: 9. Week: 10. Week: 11. Week: 12. Week: 13. Week: 14. Week:
Project Title Task: Type:
HAZIR KÖFTELERDE YENİLEBİLİR FİLM AMBALAJLAMANIN Escherichia coli O157: H7 ÜZERİNE ANTİMİKROBİYAL ETKİSİ Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Glutensiz Revani Üretimi Üzerine Bir Araştırma Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Patent Title Inventors: Category: Scope:
Year Award Name Institution: Type: Description:
2009 GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BİRİNCİLİĞİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Diğer 2005-2009 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEM BAŞARISI
Institution Status
Date Task Unit: Expiration Date:
2020 Dekan Yardımcısı IĞDIR ÜNİVERSİTESİ
2023 Deputy Director of the Center IĞDIR ÜNİVERSİTESİ