Asst. Prof. Dr.
Enes KAVRUT
Education
-
D
KAFKAS ÜNİVERSİTESİ
2018 - 2022
DoctorateVETERİNER FAKÜLTESİ/GIDA GÜVENLİĞİ VE HALK SAĞLIĞI BÖLÜMÜ/VETERİNERLİK GIDA HİJYENİ VE ÜRETİMİ ANABİLİM DALI/
Tez Adı: Hazır köftelerde yenilebilir film ambalajlamanın escherichia coli o157: H7 üzerine antimikrobiyal etkisi
-
D
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ
2023 -
DoctorateLİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ/BİYOMÜHENDİSLİK VE BİLİMLERİ (DR)/
Tez Adı:
-
M
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ
2012 - 2015
MasterFEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Glutensiz revani üretimi üzerine bir araştırma
-
B
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
2005 - 2009
Bachelor DegreeZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./
Tez Adı:
22222
Year: | Article Title | Scope | Author(s): | Journal Name: | Volume: | Issue: | Link: |
---|---|---|---|---|---|---|---|
2021 | Kıyma ve Kıyma Benzeri Ürünlerde 'Hamburger Hastalığı' olarak E. coli O157:H7'nin varlığı | National | KAVRUT ENES | Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi | 4 | 2 | |
2023 | Iğdır Halk Mutfak Kültüründe Yer Alan Lezzetlerin Değerlendirilmesi | National | KAVRUT ENES | Gastro-Dünya Dergisi | 1 | 2 | |
2024 | Optimization of gluten- free semolina dessert (revani) formulation ıncluding different flours: response surface methodology | International | KAVRUT ENES, YURT BAYRAM | Journal of the Institute of Science and Technology | 14 | 1 | https://doi.org/10.21597/jist.1329587 |
2024 | Production of pH-sensitive natural decomposition indicator with whey protein isolate-based edible film to monitor fish freshness | International | KAVRUT ENES | Latin American Applied Research | 54 | 2 | https://www.laar.plapiqui.edu.ar/OJS/public/site/volumens/indexes/artic_v5402/vol54_02_247.pdf |
2024 | Incorporation of hydrogen-producing magnesium into minced beef meat protects the quality attributes and safety of the product during cold storage | International | ÇELEBİ YASEMİN,KAVRUT ENES,BULUT MENEKŞE,ÇETİNTAŞ YUNUS,TEKİN ALİ,HAYALOĞLU ALİ ADNAN,VEZİROĞLU DUREYT | Food Chemistry | http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2024.139185 | ||
2024 | The antimicrobial effect of edible film packaging in instant meatballs on Escherichia coli O157:H7 | International | KAVRUT ENES,SEZER ÇİĞDEM | Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society | 75 | 1 | https://ejournals.epublishing.ekt.gr/index.php/jhvms/article/view/34084 |
2024 | A bibliometric analysis: what do we know about edible coatings? | International | KAVRUT ENES,SEZER ÇİĞDEM,VEZİROĞLU DUREYT | Journal of Food Science and Technology | https://doi.org/10.1007/s13197-024-06052-7 | ||
2024 | Hydrogen incorporation into butter improves its microbial and chemical stability, biogenic amine safety, quality attributes, and shelf-life | International | VEZİROĞLU DUREYT,BULUT MENEKŞE,CEYLAN MEHMET MURAT,ÇELEBİ YASEMİN,KAVRUT ENES,ÇETİNTAŞ YUNUS,TEKİN ALİ,HAYALOĞLU ALİ ADNAN | LWT | 206 | 116550 | http://dx.doi.org/10.1016/j.lwt.2024.116550 |
22222
22222
Year | Book Title | Chapter: | Contribution Level: |
---|---|---|---|
2022 | FARKLI YAKLAŞIMLARLA TARIMA YENİDEN BAKIŞ | ÜLKEMİZDE ET ÜRETİMİ | Bölüm(ler) |
2023 | SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR-II | YENİLEBİLİR FİLM AMBALAJ ÜRETİMİNDE BİYOPOLİMER OLARAK PEYNİR ALTI SUYU PROTEİNİ İZOLATI | Bölüm(ler) |
2024 | GIDA IŞINLAMA TEKNOLOJİSİ | Işınlama Uygulamalarının Gıdaların Çeşitli Bileşenleri ve Özellikleri Üzerine Etkileri | Bölüm(ler) |
22222
Year | Dissertation Title | Author: | Type: | Status: |
---|
22222
Academic Year | Course Title | Educational Level: |
---|---|---|
2020-2021 | Gıda Güvenliği ve Hijyeni | Associate |
2020-2021 | Gıda Saklama Teknikleri | Associate |
2021-2022 | Havacılıkta İş Sağlığı ve Güvenliği | Associate |
2020-2021 | Mutfakta İş Sağlığı ve Güvenliği | Associate |
2021-2022 | Mutfakta İş Sağlığı ve Güvenliği | Associate |
2021-2022 | Yiyecek İçecek Servisi-I | Associate |
2021-2022 | Catering Hizmetleri | Associate |
2020-2021 | Catering Hizmetleri | Associate |
2021-2022 | Soğuk Mutfak | Associate |
2020-2021 | Soğuk Mutfak | Associate |
2020-2021 | Yöresel Mutfak | Associate |
2021-2022 | Yöresel Mutfak | Associate |
2018-2019 | Gıda Saklama Teknikleri | Associate |
2019-2020 | Unlu Mamuller | Associate |
2019-2020 | İçecek Bilimi | Associate |
2019-2020 | Barda Servis | Associate |
2019-2020 | Yöresel Mutfak | Associate |
2019-2020 | Soğuk Mutfak | Associate |
2019-2020 | Catering Hizmetleri | Associate |
2018-2019 | Ziyafet Mutfağı | Associate |
2018-2019 | Yer Ayırma ve Biletleme İşlemleri | Associate |
2017-2018 | Gıda Saklama Teknikleri | Associate |
2019-2020 | Gıda Saklama Teknikleri | Associate |
2018-2019 | Barda Servis | Associate |
2018-2019 | Yiyecek İçecek Servisi-I | Associate |
2018-2019 | Ön büroda Raporlama | Associate |
2018-2019 | Mutfakta İş Sağlığı ve Güvenliği | Associate |
2019-2020 | Mutfakta İş Sağlığı ve Güvenliği | Associate |
2018-2019 | Kat Hizmetleri | Associate |
2019-2020 | Gastronomi ve Yiyecek Tarihi | Associate |
2019-2020 | Gıda Güvenliği ve Hijyeni | Associate |
2018-2019 | Gıda Güvenliği ve Hijyeni | Associate |
2018-2019 | Gastronomi ve Yiyecek Tarihi | Associate |
2017-2018 | Yiyecek İçecek Servisi -II | Associate |
2017-2018 | Yer Ayırma ve Biletleme İşlemleri | Associate |
2017-2018 | Sağlık mevzuatı | Associate |
2017-2018 | Sağlık Kurumlarında Raporlama Teknikleri | Associate |
2017-2018 | Sağlık Kurumlarında İş sağığı ve Güvenliği | Associate |
2017-2018 | Barda Servis | Associate |
2022-2023 | İleri Et Bilimi ve Tekonolojisi | Master |
2022-2023 | Gıda Endüstrisinde İş Güvenliği Uygulamaları | Master |
2023-2024 | Besin Hijyen ve Mevzuat | Bachelor Degree |
2022-2023 | Çorba Kültürü | Bachelor Degree |
2022-2023 | HİJYEN VE SANİTASYON | Bachelor Degree |
2023-2024 | KARİYER PLANLAMA | Associate |
2023-2024 | BESLENME İLKELERİ | Associate |
2023-2024 | SOĞUK MUTFAK | Associate |
2023-2024 | YÖRESEL MUTFAK | Associate |
2023-2024 | CETERİNG HİZMETLERİ | Associate |
2023-2024 | GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYENİ | Associate |
2023-2024 | GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ | Associate |
2022-2023 | SOĞUK MUTFAK | Associate |
2022-2023 | YÖRESEL MUTFAK | Associate |
2022-2023 | HAVACILIKTA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | Associate |
2022-2023 | MUTFAKTA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | Associate |
2021-2022 | MENÜ PLANLAMA | Associate |
2021-2022 | GIDA SAKLAMA TEKNİKLERİ | Associate |
2021-2022 | İÇECEK BİLİMİ | Associate |
2021-2022 | UNLU MAMÜLLER | Associate |
2021-2022 | PİŞİRME YÖNTEMLERİ-II | Associate |
2020-2021 | MUTFAK UYGULAMALARI VE TEKNİKLERİ-II | Associate |
22222
Course Title | 1. Week: | 2. Week: | 3. Week: | 4. Week: | 5. Week: | 6. Week: | 7. Week: | 8. Week: | 9. Week: | 10. Week: | 11. Week: | 12. Week: | 13. Week: | 14. Week: |
---|
22222
Project Title | Task: | Type: |
---|---|---|
HAZIR KÖFTELERDE YENİLEBİLİR FİLM AMBALAJLAMANIN Escherichia coli O157: H7 ÜZERİNE ANTİMİKROBİYAL ETKİSİ | Araştırmacı | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
Glutensiz Revani Üretimi Üzerine Bir Araştırma | Araştırmacı | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
22222
Patent Title | Inventors: | Category: | Scope: |
---|
22222
Year | Award Name | Institution: | Type: | Description: |
---|---|---|---|---|
2009 | GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BİRİNCİLİĞİ | YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ | Diğer | 2005-2009 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEM BAŞARISI |
22222
Institution | Status |
---|
22222
Date | Task | Unit: | Expiration Date: |
---|---|---|---|
2020 | Dekan Yardımcısı | IĞDIR ÜNİVERSİTESİ | |
2023 | Deputy Director of the Center | IĞDIR ÜNİVERSİTESİ |