gulsen-bayat.webp

Assoc. Prof.

Gülşen BAYAT



Email Phone
04762230010 | 4101
Academic Links Social Links
  • D

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

    2013 - 2017
    Doctorate

    SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK (DR)/

    Tez Adı: Kişilik özellikleri ile tükenmişlik ve iş doyumu arasındaki ilişkiler: TRA2 bölgesindeki otel işletmeleri çalışanları üzerine bir uygulama
  • M

    KAFKAS ÜNİVERSİTESİ

    2007 - 2010
    Master

    SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/İŞLETME (YL) (TEZLİ)/

    Tez Adı: Turizmin yerel halk tarafından algılanması: Iğdır halkı üzerine bir araştırma
  • B

    BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ

    1995 - 2000
    Bachelor Degree

    TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU PR./

    Tez Adı:
Year: Article Title Scope Author(s): Journal Name: Volume: Issue: Link:
2019 Otel İşletmelerinde Sunulan Hizmet KalitesininServqual Yöntemi İle Ölçülmesi International BAYAT GÜLŞEN,POLAT MEHMET Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 20 http://sosbilder.igdir.edu.tr/SonSayi.aspx
2018 Otel Çalışanlarının Demografik Özellikleri ileTükenmişlik Durumları Arasındaki İlişki: Iğdır,Kars, Ağrı, Ardahan İlleri Örneği National BAYAT GÜLŞEN,SELÇUK GÖKALP NURİ Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 16 http://sosbilder.igdir.edu.tr/Defaultx.Aspx?ID=13
2020 Öğretmenlerin Kırsal Turizm Algısı: Iğdır Örneği National BAYAT GÜLŞEN Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 21 http://sosbilder.igdir.edu.tr/Makaleler/1823065118_23_Bayat_(493-512).pdf
2018 Gastronomi Turizmi Kapsamında Yiyecek İçecek Menülerinde Yöresel Mutfağın Kullanımı : Iğdır İli Örneği National BAYAT GÜLŞEN TURAN-SAM 10 40 http://www.turansam.org/TURAN-SAM_40.pdf
2020 The Effects of COVID-19 on the Tourism Sectorand Hotel Businesses: The Case of Marmaris National BAYAT GÜLŞEN Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 23 http://sosbilder.igdir.edu.tr/Makaleler/1060072754_25_Bayat_(617-634).pdf
2020 Kars’ın Yerel Yemekleri ve Yerel Ürünlerin Kars’taki Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kullanımının Sürdürülebilir Gıda Kapsamında Değerlendirilmesi National BAYAT GÜLŞEN Türk Turizm Araştırmaları Dergisi 4 3 https://www.tutad.org/2020/vol4_issue3_article58_fulltext.pdf
2020 The Oldest Fermented Turkish Beverage in Traditional Turkish Cuisine: Koumiss(Kımız) National BAYAT GÜLŞEN JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES 8 2 https://www.jotags.org/
2019 Beş Faktör Kişilik Özellikleri ve Konaklama İşletmeleri Çalışanları KişilikÖzelliklerinin İş Doyumu Düzeyleri Üzerindeki Etkisi National BAYAT GÜLŞEN İşletme Araştırmaları dergisi 11 3 http://isarder.org/2019/vol.11_issue.3_article19_full_text.pd
2021 Turistik Doğu Ekspres Tren Yolculuğunun Değerlendirilmesi National BAYAT GÜLŞEN Türk Turizm Araştırmaları Dergisi 5 2 https://www.tutad.org
2019 Impact of Social Media in Choosing Tourism Destination, Case Study: Tabriz City National Gharamaleki Mohammad Reza Eyvazi,BAYAT GÜLŞEN Avrasya Eğitim ve Literatür Dergisi https://utkm.kongresi.org/Belgeler/29/29/ULUSLARARASI20TURC4B0ZM20VE20KC39CLTC39CREL20MC4B0RAS20KONGRESC4B020BC4B0LDC4B0RC4B020KC4B0TABI202019(2).pdf
2019 The Special Fermented Turkish Drink: Boza National BAYAT GÜLŞEN,YILDIZ GÜLÇİN Journal of Tourism and Gastronomy Studies 7 4 http://jotags.org/2019/vol7_issue4_article4.pdf
2018 Ağrı Dağı’nın Kırsal Turizm Potansiyeli ve Iğdır Halkı’nın Ağrı Dağı İle İlgili Algıları National BAYAT GÜLŞEN TURAN-SAM 10 39 file:///C:/Users/gülşen20bayat/Desktop/Yeni20klasör20(3)/TURAN-SAM_39.pdf
2019 Türk Mutfağı Kapsamında Yöresel Mutfağının Yöre Halkı Tarafından Durumunun Tespit Edilmesi : Iğdır İli Örneği National BAYAT GÜLŞEN,İŞLEK ERHAN Avrasya Eğitim ve Literatür Dergisi https://utkm.kongresi.org/Belgeler/29/29/ULUSLARARASI20TURC4B0ZM20VE20KC39CLTC39CREL20MC4B0RAS20KONGRESC4B020BC4B0LDC4B0RC4B020KC4B0TABI202019(2).pdf
2022 THE EFFECT OF DIFFERENT DRYING METHODS ON THE PRODUCTION AND QUALITY CHARACTERISTICS OF HOME-MADE KURUT, A TRADITIONAL DRIED DAIRY PRODUCT International YILDIZ GÜLÇİN, BAYAT GÜLŞEN Latin American Applied Research - An international journal 52 4 http://dx.doi.org/10.52292/j.laar.2022.942
2022 Turist Profili: Gürbülak Sınır Kapısından Giriş Yapan İranlı Turistler Örneği National BAYAT GÜLŞEN, AVCIKURT CEVDET Türk Turizm Araştırmaları Dergisi 6 1 https://tutad.org/index.php/tutad/article/view/632
2024 Yöresel Gıda Ürünlerinin Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kullanımının Sürdürülebilir Gıda Kapsamında Değerlendirilmesi: Gaziantep Örneği National Akkuş Vakıf,BAYAT GÜLŞEN Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research 8 1 https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/3388778
Year: Paper Title Scope: Author(s): Event Name: Link:
2023 PERSONAL HYGIENE IN FOOD PRODUCTION AND SERVICE International BAYAT GÜLŞEN, CEYLAN MEHMET MURAT, İMECE ARZU, TUNAY FATMA NUR 1th International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry
2023 EVALUATION OF FOODBORNE MICROORGANISMS IN TERMS OF FOOD SAFETY International İMECE ARZU, TUNAY FATMA NUR, CEYLAN MEHMET MURAT, BAYAT GÜLŞEN 1th International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry
2023 FOOD ORIGINAL DISEASES AND RISKS IN FOOD SAFETY International CEYLAN MEHMET MURAT, BAYAT GÜLŞEN, İMECE ARZU, TUNAY FATMA NUR 1th International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry https://antabstract.com/congre/default.asp?ID=182190698198
2022 Responsible Tourist: How Do They or Should Behave International DEMİREL İLİ NİLGÜN, BAYAT GÜLŞEN 3rd The Conference on Managing Tourism Across Continents-MTCON (3. Kıtalararası Turizm Yönetimi Konferansı) https://mtcon.org/bebuilder-3605/
2019 Dietary Supplement: Issue of Safety and Effectiveness International YILDIZ GÜLÇİN,BAYAT GÜLŞEN,İZLİ GÖKÇEN IV. International Scientific and Vocational Studies Congress – Engineering (BILMES EN 2019) file:///C:/Users/FUJ%C4%B0TSU/Desktop/Bildiri/D%C4%B1etary%20Supplement%20Issue%20Of%20Safety%20And%20Effect%C4%B1veness/D%C4%B1etary%20Supplement%20Issue%20Of%20Safety%20And%20Effect%C4%B1veness.pdf
2019 Gençlik Turizmi International BAYAT GÜLŞEN IV Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi https://genclik.kongresi.org/Belgeler/22/22/UGAK20420-20BC4B0LDC4B0RC4B020KC4B0TABI202019.pdf
2018 GENÇ OTEL ÇALIŞANLARININ DEMOGRAFİK ÖZELLİKLERİ İLE İŞ DOYUMU DÜZEYLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER: IĞDIR, KARS, AĞRI, ARDAHAN İLLERİ ÖRNEĞİ International BAYAT GÜLŞEN, AKYILDIZ ARSLANTÜRK Uluslararası 3. Gençlik Araştırmaları Kongresi http://genclikkongresi.mu.edu.tr/Belgeler/22/22/Gen%C3%A7lik%20Bildiri%20Kitab%C4%B1%20Kas%C4%B1m%202018(1).pdf
2018 ARKEOLOJİK KAZI ALANLARININ TURİZME KAZANDIRILMASINA YÖNELİKDEĞERLENDİRMELER International GÖKCE BİLCAN,BAYAT GÜLŞEN,Aras Sinan II Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi https://utkm.kongresi.org/Belgeler/29/29/TC39CRKBC4B0LC4B0M202420C396ZEL20SAYI.pdf
2018 THE EVALUATION OF THE ROLE OF TOURISM POTENTIALS IN THESUSTAINABLE DEVELOPMENT CASE OF STUDY: TABRIZ International Gharamalekı Mohammad Reza Eycazi,BAYAT GÜLŞEN,Parviz Pourkarimi II.Turizm ve Kültürel Miras Kongresi http://utkmkongresi.mu.edu.tr/Belgeler/29/29/MUC49ELA20C396ZEL20SAYI20SON(1).pdf
2018 AĞRI İLİ’NDE BULUNAN İSHAK PAŞA SARAYI’NIN KÜLTÜR TURİZMİKAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ International BAYAT GÜLŞEN,İNCE ERCAN,YILMAZ GÜL II.Turizm ve Kültürel Miras Kongresi http://utkmkongresi.mu.edu.tr/Belgeler/29/29/MUC49ELA20C396ZEL20SAYI20SON(1).pdf
2018 IĞDIR’A İRAN’DAN GELEN YABANCI VE GENÇ TURİST PROFİLİ International BAYAT GÜLŞEN 3.Gençlik Araştırmaları Kongresi http://genclikkongresi.mu.edu.tr/Belgeler/22/22/GenC3A7lik20Bildiri20KitabC4B120KasC4B1m202018(1).pdf
2018 Iğdır İlinde Bulunan Konaklama İşletmelerinin Turizm Teşviklerinin Değerlendirilmesi International SÖKMEN GÜRÇAM ÖZLEM, BAYAT GÜLŞEN I. INTERNATIONAL IĞDIR CONGRESS ON MULTIDISCIPLINARY STUDIES https://docs.wixstatic.com/ugd/614b1f_5201df91da54404b85f5220491e7fe02.pdf
2018 Konaklama İşletmelerinde Turizm Teşvikleri: TRA2 BölgesiÖrneği International BAYAT GÜLŞEN,SÖKMEN GÜRÇAM ÖZLEM 6th SCF International Conference on “Economic and Social Antalya/TurkeyImpacts of Globalization and Liberalization” http://scfconferences.com/faq
2018 THE ROLE OF HISTORICAL ATTRACTIONS IN THE DEVELOPMENT OFCULTURAL HERITAGE TOURISM AND FACILITATING INTER-CULTURALINTERACTIONS BETWEEN IRAN AND TURKEY International Gharamalekı Mohammad Reza Eyvazi,BAYAT GÜLŞEN,Pourkarimi Parviz II.Turizm ve Kültürel Miras Kongresi http://utkmkongresi.mu.edu.tr/Belgeler/29/29/MUC49ELA20C396ZEL20SAYI20SON(1).pdf
2018 IĞDIR İLİNDE BULUNAN KONAKLAMA İŞLETMELERİNİN TURİZM TEŞVİKLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ International SÖKMEN GÜRÇAM ÖZLEM, BAYAT GÜLŞEN I. INTERNATIONAL IĞDIR CONGRESS ON MULTIDISCIPLINARY STUDIES https://www.umteb.com/_files/ugd/614b1f_5201df91da54404b85f5220491e7fe02.pdf
2017 TRA2 BÖLGESİNDEKİ OTEL İŞLETMELERİ ÇALIŞANLARININ KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ İLE TÜKENMİŞLİK DURUMLARI ARASINDAKİ İLİŞKİLER International BAYAT GÜLŞEN, SELÇUK GÖKALP NURİ Uluslararası Batı Avrasya Turizm Araştırmaları Kongresi http://www.yyusbedergisi.com/dergilist/-3_1_2017
2014 Turizme Yerel Halkın Bakışı Iğdır İli Örneği National BAYAT GÜLŞEN,ILGAZ YILDIRIM BURCU 15. Ulusal Turizm Kongresi
Year Book Title Chapter: Contribution Level:
2019 Geleceğin Dünyasında Bilimsel ve Mesleki Çalışmalar Mühendislik ve Doğa Bilimleri Geleneksel Fermente Türk İçeceği Boza’nın Üretimi ve Fonksiyonel Özellikleri Bölüm(ler)
2021 Kongre Turizmi Otellerde Kongre ve Toplantı Turizmi Bölüm(ler)
2019 Bir Yerin Tabaktaki Kimliği Iğdır: Bozbaş Yemeği Bölüm(ler)
2020 Theory and Research in Social, Human and AdministrativeSciences KİBRİT OTU: AN EDIBLE HERB GROWN AND CONSUMED INTURKEY Bölüm(ler)
2019 DESTİNASYON YÖNETİMİ VE PAZARLAMASI DESTİNASYONLARDA PAYDAŞLAR VE YÖNETİŞİM Bölüm(ler)
2021 Sosyal Bilimlerde Güncel Araştırma ve Eğilimler Türkiye'ye Özgü Bazı Yöresel Peynirler Bölüm(ler)
2021 ADVANCES IN MANAGING TOURISM ACROSS CONTINENTS A Local Turkish Food: Igdır Taş Köftesi Bölüm(ler)
2021 Traditional Dishes Consumed in The Eastern Anatolian Region of Turkey Tümü
2018 Selected Studies on Rural Tourism and Development Rural Tourism Potentıal of Iğdır Bölüm(ler)
2021 Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma ve Teori Coğrafi İşaret almış Gastronomik Ürünlerin Gastronomi Turizmi Açısından Önemi Bölüm(ler)
2021 SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLER (ARAŞTIRMA VE TEORİ) COĞRAFİ İŞARET ALMIŞ GASTRONOMİK ÜRÜNLERİN GASTRONOMİ TURİZMİ AÇISINDAN ÖNEMİ Bölüm(ler)
2022 Iğdır Yöresel Mutfağına Özgü Gastronomik Hediyeleşmeler. Doğal ve Beşerî Bilimler Açısından Iğdır Bölüm(ler)
2023 Beşeri Bilimler Açısından Iğdır Iğdır'ın Hüzün Turizmi Potansiyeli Bölüm(ler)
2022 DOĞAL VE BEŞERİ BİLİMLER AÇISINDAN IĞDIR – I IĞDIR YÖRESEL MUTFAĞINA ÖZGÜ GASTRONOMİK HEDİYELEŞMELER Bölüm(ler)
2021 The Fermented Milk Beverage: Kefir Tümü
2021 Gasronomide Güncel Eğilimler Gastronomide Bireylerin Gıda Tüketimini Etkileyen Kişilik Özellikleri Bölüm(ler)
2022 Küreselleşen Dünyada Gastrodiplomasinin Ulus Markalamasına Katkısı Mutfak Vatandır Tümü
Year Dissertation Title Author: Type: Status:
2023 Yöresel organik gıda ürünlerinin yiyecek içecekişletmelerinde kullanımının sürdürülebilir gıdakapsamında değerlendirilmesi: Gaziantep örneği VAKIF AKKUŞ Master Completed
2024 Iğdır'da Turistik Ürün Çeşitlendirilmesi ve Pazarlanması DENİZ EGE Master Continuing
Academic Year Course Title Educational Level:
2017-2018 TURİZM MEVZUATI Associate
2014-2015 YİYECEK -İÇECEK SERVİSİ Associate
2014-2015 BARDA SERVİS Associate
2014-2015 ODA SERVİSİ Associate
2014-2015 DEKORASYON HİZMETLERİ Associate
2014-2015 GENEL ALAN KONTROLÜ Associate
2014-2015 ÖNBÜRODA ODA İŞLEMLERİ Associate
2014-2015 KONUK GİRİŞ ÇIKIŞ İŞLEMLERİ Associate
2014-2015 KAT HİZMETLERİNDE TEMİZLİK İŞLEMLERİ Associate
2014-2015 GENEL ALAN KONTROLÜ Associate
2014-2015 MESLEKİ YABANCI DİL-1 Associate
2014-2015 OTEL İŞLETMECİLİĞİ Associate
2014-2015 TURİZM MEVZUATI Associate
2014-2015 ÖNBÜİRODA VARDİYA İŞLEMLERİ Associate
2014-2015 ÖNBÜRODA RAPOR İŞLEMLERİ Associate
2014-2015 KAT KONTROLÜ Associate
2014-2015 ÖNBÜRO HİZMETLERİ Associate
2014-2015 kat hizmetler Associate
2014-2015 GENEL TURİZM Associate
2013-2014 Önbüroda Rapor İşlemleri Associate
2013-2014 Önbüiroda vardiya İşlemleri Associate
2013-2014 kat kontrolü Associate
2013-2014 Otel İşletmeciliği Associate
2013-2014 Önbüro Hizmetleri Associate
2013-2014 Genel Turizm Associate
2021-2022 Uzmanlık Alan Dersi Master
2021-2022 Tez Master
2020-2021 Uzmanlık Alan Dersi Master
2020-2021 Tez Master
2020-2021 Seminer Dersi Master
2020-2021 Tez Önerisi Master
2020-2021 Uzmanlık Alan Dersi Master
2021-2022 Dünya Mutfakları -I Bachelor Degree
2021-2022 Mutfak Hizmetleri Yönetimi Bachelor Degree
2021-2022 Mutfak Planlaması Bachelor Degree
2021-2022 Mutfak Terminolojisi Bachelor Degree
2021-2022 Servis Teknikleri Bachelor Degree
2021-2022 Spor Turizmi Endüstrisi Bachelor Degree
2020-2021 Osmanlı Mutfağı Bachelor Degree
2020-2021 Mutfak Uygulamaları -II Bachelor Degree
2021-2022 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrol Yöntemleri Bachelor Degree
2020-2021 Türk Mutfak Kültürü Bachelor Degree
2020-2021 Genel İşletme Bachelor Degree
2020-2021 Mutfak Hizmeti Yönetimi Bachelor Degree
2020-2021 Yiyeyecek Tarihi Bachelor Degree
2020-2021 Mutfak Terminolojisi Bachelor Degree
2020-2021 Servis Teknikleri Bachelor Degree
2019-2020 Genel İşletme Bachelor Degree
2019-2020 Türk Mutfak Kültürü Bachelor Degree
2019-2020 Servis Teknikleri Bachelor Degree
2019-2020 Mutfak Terminolojisi Bachelor Degree
2019-2020 Mutfak Planlaması Bachelor Degree
2019-2020 Genel Turizm Bachelor Degree
2018-2019 Yönetim ve Organizasyon Associate
2018-2019 Genel İşletme Associate
2017-2018 örgütsel Davranış Bachelor Degree
2017-2018 Örgütsel Davranış Bachelor Degree
2017-2018 Önbüroda Oda İşlemleri Associate
2017-2018 KAT KONTROLÜ Associate
2017-2018 KAT HİZMETLERİNDE TEMİZLİK İŞLEMLERİ Associate
2017-2018 GENEL ALAN KONTROLÜ Associate
2017-2018 KAT HİZMETLER Associate
2017-2018 KONUK GİRİŞ ÇIKIŞ İŞLEMLERİ Associate
2017-2018 Uluslararası Tanıtım Associate
2017-2018 Flora ve Fauna Associate
2017-2018 menü Planlama Associate
2017-2018 YİYECEK -İÇECEK SERVİSİ Associate
2017-2018 GENEL TURİZM Associate
Course Title 1. Week: 2. Week: 3. Week: 4. Week: 5. Week: 6. Week: 7. Week: 8. Week: 9. Week: 10. Week: 11. Week: 12. Week: 13. Week: 14. Week:
Project Title Task: Type:
Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi Araştırmacı Avrupa Birliği
Gürbulak Sınır Kapısından Gelen Turistlerin Profillerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma Yürütücü Diğer (Ulusal)
Patent Title Inventors: Category: Scope:
Year Award Name Institution: Type: Description:
Institution Status
Date Task Unit: Expiration Date:
2019 Bologna Koordinatörü IĞDIR ÜNİVERSİTESİ
2018 Kalite Kurulu Üyeliği IĞDIR ÜNİVERSİTESİ 2020
2017 Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği IĞDIR ÜNİVERSİTESİ
2017 Dekan Yardımcısı IĞDIR ÜNİVERSİTESİ
2017 Head of Department IĞDIR ÜNİVERSİTESİ 2019