Assoc. Prof.
Gülşen BAYAT
Education
-
D
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
2013 - 2017
DoctorateSOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK (DR)/
Tez Adı: Kişilik özellikleri ile tükenmişlik ve iş doyumu arasındaki ilişkiler: TRA2 bölgesindeki otel işletmeleri çalışanları üzerine bir uygulama
-
M
KAFKAS ÜNİVERSİTESİ
2007 - 2010
MasterSOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/İŞLETME (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Turizmin yerel halk tarafından algılanması: Iğdır halkı üzerine bir araştırma
-
B
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ
1995 - 2000
Bachelor DegreeTURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU PR./
Tez Adı:
22222
Year: | Article Title | Scope | Author(s): | Journal Name: | Volume: | Issue: | Link: |
---|---|---|---|---|---|---|---|
2019 | Otel İşletmelerinde Sunulan Hizmet KalitesininServqual Yöntemi İle Ölçülmesi | International | BAYAT GÜLŞEN,POLAT MEHMET | Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi | 20 | http://sosbilder.igdir.edu.tr/SonSayi.aspx | |
2018 | Otel Çalışanlarının Demografik Özellikleri ileTükenmişlik Durumları Arasındaki İlişki: Iğdır,Kars, Ağrı, Ardahan İlleri Örneği | National | BAYAT GÜLŞEN,SELÇUK GÖKALP NURİ | Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi | 16 | http://sosbilder.igdir.edu.tr/Defaultx.Aspx?ID=13 | |
2020 | Öğretmenlerin Kırsal Turizm Algısı: Iğdır Örneği | National | BAYAT GÜLŞEN | Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi | 21 | http://sosbilder.igdir.edu.tr/Makaleler/1823065118_23_Bayat_(493-512).pdf | |
2018 | Gastronomi Turizmi Kapsamında Yiyecek İçecek Menülerinde Yöresel Mutfağın Kullanımı : Iğdır İli Örneği | National | BAYAT GÜLŞEN | TURAN-SAM | 10 | 40 | http://www.turansam.org/TURAN-SAM_40.pdf |
2020 | The Effects of COVID-19 on the Tourism Sectorand Hotel Businesses: The Case of Marmaris | National | BAYAT GÜLŞEN | Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi | 23 | http://sosbilder.igdir.edu.tr/Makaleler/1060072754_25_Bayat_(617-634).pdf | |
2020 | Kars’ın Yerel Yemekleri ve Yerel Ürünlerin Kars’taki Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kullanımının Sürdürülebilir Gıda Kapsamında Değerlendirilmesi | National | BAYAT GÜLŞEN | Türk Turizm Araştırmaları Dergisi | 4 | 3 | https://www.tutad.org/2020/vol4_issue3_article58_fulltext.pdf |
2020 | The Oldest Fermented Turkish Beverage in Traditional Turkish Cuisine: Koumiss(Kımız) | National | BAYAT GÜLŞEN | JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES | 8 | 2 | https://www.jotags.org/ |
2019 | Beş Faktör Kişilik Özellikleri ve Konaklama İşletmeleri Çalışanları KişilikÖzelliklerinin İş Doyumu Düzeyleri Üzerindeki Etkisi | National | BAYAT GÜLŞEN | İşletme Araştırmaları dergisi | 11 | 3 | http://isarder.org/2019/vol.11_issue.3_article19_full_text.pd |
2021 | Turistik Doğu Ekspres Tren Yolculuğunun Değerlendirilmesi | National | BAYAT GÜLŞEN | Türk Turizm Araştırmaları Dergisi | 5 | 2 | https://www.tutad.org |
2019 | Impact of Social Media in Choosing Tourism Destination, Case Study: Tabriz City | National | Gharamaleki Mohammad Reza Eyvazi,BAYAT GÜLŞEN | Avrasya Eğitim ve Literatür Dergisi | https://utkm.kongresi.org/Belgeler/29/29/ULUSLARARASI20TURC4B0ZM20VE20KC39CLTC39CREL20MC4B0RAS20KONGRESC4B020BC4B0LDC4B0RC4B020KC4B0TABI202019(2).pdf | ||
2019 | The Special Fermented Turkish Drink: Boza | National | BAYAT GÜLŞEN,YILDIZ GÜLÇİN | Journal of Tourism and Gastronomy Studies | 7 | 4 | http://jotags.org/2019/vol7_issue4_article4.pdf |
2018 | Ağrı Dağı’nın Kırsal Turizm Potansiyeli ve Iğdır Halkı’nın Ağrı Dağı İle İlgili Algıları | National | BAYAT GÜLŞEN | TURAN-SAM | 10 | 39 | file:///C:/Users/gülşen20bayat/Desktop/Yeni20klasör20(3)/TURAN-SAM_39.pdf |
2019 | Türk Mutfağı Kapsamında Yöresel Mutfağının Yöre Halkı Tarafından Durumunun Tespit Edilmesi : Iğdır İli Örneği | National | BAYAT GÜLŞEN,İŞLEK ERHAN | Avrasya Eğitim ve Literatür Dergisi | https://utkm.kongresi.org/Belgeler/29/29/ULUSLARARASI20TURC4B0ZM20VE20KC39CLTC39CREL20MC4B0RAS20KONGRESC4B020BC4B0LDC4B0RC4B020KC4B0TABI202019(2).pdf | ||
2022 | THE EFFECT OF DIFFERENT DRYING METHODS ON THE PRODUCTION AND QUALITY CHARACTERISTICS OF HOME-MADE KURUT, A TRADITIONAL DRIED DAIRY PRODUCT | International | YILDIZ GÜLÇİN, BAYAT GÜLŞEN | Latin American Applied Research - An international journal | 52 | 4 | http://dx.doi.org/10.52292/j.laar.2022.942 |
2022 | Turist Profili: Gürbülak Sınır Kapısından Giriş Yapan İranlı Turistler Örneği | National | BAYAT GÜLŞEN, AVCIKURT CEVDET | Türk Turizm Araştırmaları Dergisi | 6 | 1 | https://tutad.org/index.php/tutad/article/view/632 |
2024 | Yöresel Gıda Ürünlerinin Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kullanımının Sürdürülebilir Gıda Kapsamında Değerlendirilmesi: Gaziantep Örneği | National | Akkuş Vakıf,BAYAT GÜLŞEN | Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research | 8 | 1 | https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/3388778 |
22222
Year: | Paper Title | Scope: | Author(s): | Event Name: | Link: |
---|---|---|---|---|---|
2023 | PERSONAL HYGIENE IN FOOD PRODUCTION AND SERVICE | International | BAYAT GÜLŞEN, CEYLAN MEHMET MURAT, İMECE ARZU, TUNAY FATMA NUR | 1th International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry | |
2023 | EVALUATION OF FOODBORNE MICROORGANISMS IN TERMS OF FOOD SAFETY | International | İMECE ARZU, TUNAY FATMA NUR, CEYLAN MEHMET MURAT, BAYAT GÜLŞEN | 1th International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry | |
2023 | FOOD ORIGINAL DISEASES AND RISKS IN FOOD SAFETY | International | CEYLAN MEHMET MURAT, BAYAT GÜLŞEN, İMECE ARZU, TUNAY FATMA NUR | 1th International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry | https://antabstract.com/congre/default.asp?ID=182190698198 |
2022 | Responsible Tourist: How Do They or Should Behave | International | DEMİREL İLİ NİLGÜN, BAYAT GÜLŞEN | 3rd The Conference on Managing Tourism Across Continents-MTCON (3. Kıtalararası Turizm Yönetimi Konferansı) | https://mtcon.org/bebuilder-3605/ |
2019 | Dietary Supplement: Issue of Safety and Effectiveness | International | YILDIZ GÜLÇİN,BAYAT GÜLŞEN,İZLİ GÖKÇEN | IV. International Scientific and Vocational Studies Congress – Engineering (BILMES EN 2019) | file:///C:/Users/FUJ%C4%B0TSU/Desktop/Bildiri/D%C4%B1etary%20Supplement%20Issue%20Of%20Safety%20And%20Effect%C4%B1veness/D%C4%B1etary%20Supplement%20Issue%20Of%20Safety%20And%20Effect%C4%B1veness.pdf |
2019 | Gençlik Turizmi | International | BAYAT GÜLŞEN | IV Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi | https://genclik.kongresi.org/Belgeler/22/22/UGAK20420-20BC4B0LDC4B0RC4B020KC4B0TABI202019.pdf |
2018 | GENÇ OTEL ÇALIŞANLARININ DEMOGRAFİK ÖZELLİKLERİ İLE İŞ DOYUMU DÜZEYLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER: IĞDIR, KARS, AĞRI, ARDAHAN İLLERİ ÖRNEĞİ | International | BAYAT GÜLŞEN, AKYILDIZ ARSLANTÜRK | Uluslararası 3. Gençlik Araştırmaları Kongresi | http://genclikkongresi.mu.edu.tr/Belgeler/22/22/Gen%C3%A7lik%20Bildiri%20Kitab%C4%B1%20Kas%C4%B1m%202018(1).pdf |
2018 | ARKEOLOJİK KAZI ALANLARININ TURİZME KAZANDIRILMASINA YÖNELİKDEĞERLENDİRMELER | International | GÖKCE BİLCAN,BAYAT GÜLŞEN,Aras Sinan | II Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi | https://utkm.kongresi.org/Belgeler/29/29/TC39CRKBC4B0LC4B0M202420C396ZEL20SAYI.pdf |
2018 | THE EVALUATION OF THE ROLE OF TOURISM POTENTIALS IN THESUSTAINABLE DEVELOPMENT CASE OF STUDY: TABRIZ | International | Gharamalekı Mohammad Reza Eycazi,BAYAT GÜLŞEN,Parviz Pourkarimi | II.Turizm ve Kültürel Miras Kongresi | http://utkmkongresi.mu.edu.tr/Belgeler/29/29/MUC49ELA20C396ZEL20SAYI20SON(1).pdf |
2018 | AĞRI İLİ’NDE BULUNAN İSHAK PAŞA SARAYI’NIN KÜLTÜR TURİZMİKAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ | International | BAYAT GÜLŞEN,İNCE ERCAN,YILMAZ GÜL | II.Turizm ve Kültürel Miras Kongresi | http://utkmkongresi.mu.edu.tr/Belgeler/29/29/MUC49ELA20C396ZEL20SAYI20SON(1).pdf |
2018 | IĞDIR’A İRAN’DAN GELEN YABANCI VE GENÇ TURİST PROFİLİ | International | BAYAT GÜLŞEN | 3.Gençlik Araştırmaları Kongresi | http://genclikkongresi.mu.edu.tr/Belgeler/22/22/GenC3A7lik20Bildiri20KitabC4B120KasC4B1m202018(1).pdf |
2018 | Iğdır İlinde Bulunan Konaklama İşletmelerinin Turizm Teşviklerinin Değerlendirilmesi | International | SÖKMEN GÜRÇAM ÖZLEM, BAYAT GÜLŞEN | I. INTERNATIONAL IĞDIR CONGRESS ON MULTIDISCIPLINARY STUDIES | https://docs.wixstatic.com/ugd/614b1f_5201df91da54404b85f5220491e7fe02.pdf |
2018 | Konaklama İşletmelerinde Turizm Teşvikleri: TRA2 BölgesiÖrneği | International | BAYAT GÜLŞEN,SÖKMEN GÜRÇAM ÖZLEM | 6th SCF International Conference on “Economic and Social Antalya/TurkeyImpacts of Globalization and Liberalization” | http://scfconferences.com/faq |
2018 | THE ROLE OF HISTORICAL ATTRACTIONS IN THE DEVELOPMENT OFCULTURAL HERITAGE TOURISM AND FACILITATING INTER-CULTURALINTERACTIONS BETWEEN IRAN AND TURKEY | International | Gharamalekı Mohammad Reza Eyvazi,BAYAT GÜLŞEN,Pourkarimi Parviz | II.Turizm ve Kültürel Miras Kongresi | http://utkmkongresi.mu.edu.tr/Belgeler/29/29/MUC49ELA20C396ZEL20SAYI20SON(1).pdf |
2018 | IĞDIR İLİNDE BULUNAN KONAKLAMA İŞLETMELERİNİN TURİZM TEŞVİKLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ | International | SÖKMEN GÜRÇAM ÖZLEM, BAYAT GÜLŞEN | I. INTERNATIONAL IĞDIR CONGRESS ON MULTIDISCIPLINARY STUDIES | https://www.umteb.com/_files/ugd/614b1f_5201df91da54404b85f5220491e7fe02.pdf |
2017 | TRA2 BÖLGESİNDEKİ OTEL İŞLETMELERİ ÇALIŞANLARININ KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ İLE TÜKENMİŞLİK DURUMLARI ARASINDAKİ İLİŞKİLER | International | BAYAT GÜLŞEN, SELÇUK GÖKALP NURİ | Uluslararası Batı Avrasya Turizm Araştırmaları Kongresi | http://www.yyusbedergisi.com/dergilist/-3_1_2017 |
2014 | Turizme Yerel Halkın Bakışı Iğdır İli Örneği | National | BAYAT GÜLŞEN,ILGAZ YILDIRIM BURCU | 15. Ulusal Turizm Kongresi |
22222
Year | Book Title | Chapter: | Contribution Level: |
---|---|---|---|
2019 | Geleceğin Dünyasında Bilimsel ve Mesleki Çalışmalar Mühendislik ve Doğa Bilimleri | Geleneksel Fermente Türk İçeceği Boza’nın Üretimi ve Fonksiyonel Özellikleri | Bölüm(ler) |
2021 | Kongre Turizmi | Otellerde Kongre ve Toplantı Turizmi | Bölüm(ler) |
2019 | Bir Yerin Tabaktaki Kimliği | Iğdır: Bozbaş Yemeği | Bölüm(ler) |
2020 | Theory and Research in Social, Human and AdministrativeSciences | KİBRİT OTU: AN EDIBLE HERB GROWN AND CONSUMED INTURKEY | Bölüm(ler) |
2019 | DESTİNASYON YÖNETİMİ VE PAZARLAMASI | DESTİNASYONLARDA PAYDAŞLAR VE YÖNETİŞİM | Bölüm(ler) |
2021 | Sosyal Bilimlerde Güncel Araştırma ve Eğilimler | Türkiye'ye Özgü Bazı Yöresel Peynirler | Bölüm(ler) |
2021 | ADVANCES IN MANAGING TOURISM ACROSS CONTINENTS | A Local Turkish Food: Igdır Taş Köftesi | Bölüm(ler) |
2021 | Traditional Dishes Consumed in The Eastern Anatolian Region of Turkey | Tümü | |
2018 | Selected Studies on Rural Tourism and Development | Rural Tourism Potentıal of Iğdır | Bölüm(ler) |
2021 | Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma ve Teori | Coğrafi İşaret almış Gastronomik Ürünlerin Gastronomi Turizmi Açısından Önemi | Bölüm(ler) |
2021 | SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLER (ARAŞTIRMA VE TEORİ) | COĞRAFİ İŞARET ALMIŞ GASTRONOMİK ÜRÜNLERİN GASTRONOMİ TURİZMİ AÇISINDAN ÖNEMİ | Bölüm(ler) |
2022 | Iğdır Yöresel Mutfağına Özgü Gastronomik Hediyeleşmeler. Doğal ve Beşerî Bilimler Açısından Iğdır | Bölüm(ler) | |
2023 | Beşeri Bilimler Açısından Iğdır | Iğdır'ın Hüzün Turizmi Potansiyeli | Bölüm(ler) |
2022 | DOĞAL VE BEŞERİ BİLİMLER AÇISINDAN IĞDIR – I | IĞDIR YÖRESEL MUTFAĞINA ÖZGÜ GASTRONOMİK HEDİYELEŞMELER | Bölüm(ler) |
2021 | The Fermented Milk Beverage: Kefir | Tümü | |
2021 | Gasronomide Güncel Eğilimler | Gastronomide Bireylerin Gıda Tüketimini Etkileyen Kişilik Özellikleri | Bölüm(ler) |
2022 | Küreselleşen Dünyada Gastrodiplomasinin Ulus Markalamasına Katkısı Mutfak Vatandır | Tümü |
22222
Year | Dissertation Title | Author: | Type: | Status: |
---|---|---|---|---|
2023 | Yöresel organik gıda ürünlerinin yiyecek içecekişletmelerinde kullanımının sürdürülebilir gıdakapsamında değerlendirilmesi: Gaziantep örneği | VAKIF AKKUŞ | Master | Completed |
2024 | Iğdır'da Turistik Ürün Çeşitlendirilmesi ve Pazarlanması | DENİZ EGE | Master | Continuing |
22222
Academic Year | Course Title | Educational Level: |
---|---|---|
2017-2018 | TURİZM MEVZUATI | Associate |
2014-2015 | YİYECEK -İÇECEK SERVİSİ | Associate |
2014-2015 | BARDA SERVİS | Associate |
2014-2015 | ODA SERVİSİ | Associate |
2014-2015 | DEKORASYON HİZMETLERİ | Associate |
2014-2015 | GENEL ALAN KONTROLÜ | Associate |
2014-2015 | ÖNBÜRODA ODA İŞLEMLERİ | Associate |
2014-2015 | KONUK GİRİŞ ÇIKIŞ İŞLEMLERİ | Associate |
2014-2015 | KAT HİZMETLERİNDE TEMİZLİK İŞLEMLERİ | Associate |
2014-2015 | GENEL ALAN KONTROLÜ | Associate |
2014-2015 | MESLEKİ YABANCI DİL-1 | Associate |
2014-2015 | OTEL İŞLETMECİLİĞİ | Associate |
2014-2015 | TURİZM MEVZUATI | Associate |
2014-2015 | ÖNBÜİRODA VARDİYA İŞLEMLERİ | Associate |
2014-2015 | ÖNBÜRODA RAPOR İŞLEMLERİ | Associate |
2014-2015 | KAT KONTROLÜ | Associate |
2014-2015 | ÖNBÜRO HİZMETLERİ | Associate |
2014-2015 | kat hizmetler | Associate |
2014-2015 | GENEL TURİZM | Associate |
2013-2014 | Önbüroda Rapor İşlemleri | Associate |
2013-2014 | Önbüiroda vardiya İşlemleri | Associate |
2013-2014 | kat kontrolü | Associate |
2013-2014 | Otel İşletmeciliği | Associate |
2013-2014 | Önbüro Hizmetleri | Associate |
2013-2014 | Genel Turizm | Associate |
2021-2022 | Uzmanlık Alan Dersi | Master |
2021-2022 | Tez | Master |
2020-2021 | Uzmanlık Alan Dersi | Master |
2020-2021 | Tez | Master |
2020-2021 | Seminer Dersi | Master |
2020-2021 | Tez Önerisi | Master |
2020-2021 | Uzmanlık Alan Dersi | Master |
2021-2022 | Dünya Mutfakları -I | Bachelor Degree |
2021-2022 | Mutfak Hizmetleri Yönetimi | Bachelor Degree |
2021-2022 | Mutfak Planlaması | Bachelor Degree |
2021-2022 | Mutfak Terminolojisi | Bachelor Degree |
2021-2022 | Servis Teknikleri | Bachelor Degree |
2021-2022 | Spor Turizmi Endüstrisi | Bachelor Degree |
2020-2021 | Osmanlı Mutfağı | Bachelor Degree |
2020-2021 | Mutfak Uygulamaları -II | Bachelor Degree |
2021-2022 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrol Yöntemleri | Bachelor Degree |
2020-2021 | Türk Mutfak Kültürü | Bachelor Degree |
2020-2021 | Genel İşletme | Bachelor Degree |
2020-2021 | Mutfak Hizmeti Yönetimi | Bachelor Degree |
2020-2021 | Yiyeyecek Tarihi | Bachelor Degree |
2020-2021 | Mutfak Terminolojisi | Bachelor Degree |
2020-2021 | Servis Teknikleri | Bachelor Degree |
2019-2020 | Genel İşletme | Bachelor Degree |
2019-2020 | Türk Mutfak Kültürü | Bachelor Degree |
2019-2020 | Servis Teknikleri | Bachelor Degree |
2019-2020 | Mutfak Terminolojisi | Bachelor Degree |
2019-2020 | Mutfak Planlaması | Bachelor Degree |
2019-2020 | Genel Turizm | Bachelor Degree |
2018-2019 | Yönetim ve Organizasyon | Associate |
2018-2019 | Genel İşletme | Associate |
2017-2018 | örgütsel Davranış | Bachelor Degree |
2017-2018 | Örgütsel Davranış | Bachelor Degree |
2017-2018 | Önbüroda Oda İşlemleri | Associate |
2017-2018 | KAT KONTROLÜ | Associate |
2017-2018 | KAT HİZMETLERİNDE TEMİZLİK İŞLEMLERİ | Associate |
2017-2018 | GENEL ALAN KONTROLÜ | Associate |
2017-2018 | KAT HİZMETLER | Associate |
2017-2018 | KONUK GİRİŞ ÇIKIŞ İŞLEMLERİ | Associate |
2017-2018 | Uluslararası Tanıtım | Associate |
2017-2018 | Flora ve Fauna | Associate |
2017-2018 | menü Planlama | Associate |
2017-2018 | YİYECEK -İÇECEK SERVİSİ | Associate |
2017-2018 | GENEL TURİZM | Associate |
22222
Course Title | 1. Week: | 2. Week: | 3. Week: | 4. Week: | 5. Week: | 6. Week: | 7. Week: | 8. Week: | 9. Week: | 10. Week: | 11. Week: | 12. Week: | 13. Week: | 14. Week: |
---|
22222
Project Title | Task: | Type: |
---|---|---|
Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi | Araştırmacı | Avrupa Birliği |
Gürbulak Sınır Kapısından Gelen Turistlerin Profillerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma | Yürütücü | Diğer (Ulusal) |
22222
Patent Title | Inventors: | Category: | Scope: |
---|
22222
Year | Award Name | Institution: | Type: | Description: |
---|
22222
Institution | Status |
---|
22222
Date | Task | Unit: | Expiration Date: |
---|---|---|---|
2019 | Bologna Koordinatörü | IĞDIR ÜNİVERSİTESİ | |
2018 | Kalite Kurulu Üyeliği | IĞDIR ÜNİVERSİTESİ | 2020 |
2017 | Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği | IĞDIR ÜNİVERSİTESİ | |
2017 | Dekan Yardımcısı | IĞDIR ÜNİVERSİTESİ | |
2017 | Head of Department | IĞDIR ÜNİVERSİTESİ | 2019 |