E-posta Telefon
+90.476.223 0010 | 3043
Akademik Linkler Sosyal Linkler
  • L

    Lisans

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ

  • Y

    Yüksek Lisans

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ

  • D

    Doktora

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler:


Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler:

Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitaplarında Basılan Bildiriler:

  1. Şengül, M., Doğan, H., Yıldız, H., Odunkıran, A., Ertugay, M.F. 2015. Antıoxıdant Actıvıty Phenolıc Profıle Some Chemıcal And              Physıcal Propertıes Of DateFruıt (Phoenix dactylifera) Pekmez (Poster)

  2. Odunkıran, A., Keleş, F., Şengül, M. 2016. Chemıcal And Physıcal Proertıes Of Sorbus Fruıt (Sorbus aucuparia L.) Grown in                  Yusufeli Town (Poster)

  3. Şengül, M.,  Zor, M., Odunkıran, A. 2018. Some Qualıty Characterıstıcs Of Almond Paste Produced In Edirne (Poster)


Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitaplarında Basılan Bildiriler:

  1. Şengül, M., Topdaş, E.F., Odunkıran, A., Doğan, H.2015. Kurutulmuş Trabzon hurmasının  bazı kimyasal özellikleri ile fenolik              madde ve antioksidan kapasitesinin belirlenmesi. 9. Gıda Mühendisliği Kongresi 12-14 Kasım 2015. İzmir, Türkiye

  2. Şengül, M., Topdaş, E.F., Ünver, H., Odunkıran, A. 2016. Avokado Ve Çekirdeğinin Fonksiyonel Özellikleri. Gıda, Metabolizma ve          Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi 28 Kasım, İstanbul, Türkiye

  3.  Şengül, M., Topdaş, E.F., Zor, M., Odunkıran, A. 2016. Kokulu Üzüm (Vitis Labrusca)’Ün Biyoaktif Bileşenleri ve Sağlık Üzerine             Etkileri. Gıda, Metabolizma ve Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi 28 Kasım, İstanbul, Türkiye

Yazılan Ulusal & Uluslararası Kitaplar:


Yazılan Ulusal & Uluslararası Kitaplardaki Bölümler:

Yönetilen Doktora Tezleri:


Yönetilen Yüksek Lisans Tezleri:

  • Gıda Teknolojisi
  • Görgü Kuralları
  • Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları
  • Mutfak Uygulamaları ve Teknikleri 
  • Türk Mutfak Kültürü ve Uygulamaları
  • Pasta ve Tatlı Ürerim Teknikleri 

 

1. Aşotu (Coriandrum  sativum L.) Yapraklarının Değişik Teknolojik İşlemlerle Muhafaza Edilmesi (3001 TÜBİTAK projesi)

2.Yusufeli Üvezinin (Sorbus  aucuparia L.) Kimyasal  ve  Fiziksel  Özellikleri (Bilimsel Araştırma Projesi)