Dr. Öğr. Üye.
Arzu İMECE
Eğitim
-
D
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
2016 - 2022
DoktoraFEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/
Tez Adı: A.NİGER'den SAFLAŞTIRILMIŞ NARİNGİNAZIN VE FARKLI PROBİYOTİK BAKTERİLERİN GREYFURT SUYUNUN BAZI ÖZELLİKLERİ VE ACILIK BİLEŞENLERİNDEN OLAN NARİNGİN ÜZERİNE ETKİSİ
-
Y
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
2013 - 2016
Yüksek LisansFEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Yusufeli üvezinin (Sorbus aucuparia L.) kimyasal ve fiziksel özellikleri
-
L
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
2009 - 2013
LisansZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./
Tez Adı:
22222
Yıl: | Makale Başlığı | Kapsam | Yazar(lar): | Dergi Adı: | Cilt: | Sayı: | Link: |
---|---|---|---|---|---|---|---|
2022 | Properties of some bee products (pollen, roe milk and bee venom), apitherapy and their effects on Covid-19 | Uluslararası | ODUNKIRAN ARZU, ŞENGÜL MEMNUNE, UFUK Seda | Magna Scientia Advanced Biology and Pharmacy | 6 | 1 | https://doi.org/10.30574/msabp.2022.6.1.0063 |
2021 | Some Characteristics of Honey and Propolis and Their Effects on Covid-19 | Ulusal | ODUNKIRAN ARZU, ŞENGÜL MEMNUNE, UFUK Seda | Journal of Apitherapy and Nature | 4 | 2 | https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/1854774 |
2021 | Edirne’de Geleneksel Olarak Üretilen Badem Ezmesinin Bazı Kalite Özellikleri | Uluslararası | ODUNKIRAN ARZU, ZOR MELEK, ŞENGÜL MEMNUNE | Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi (FBED) | 11 | 3 | |
2022 | Yusufeli’nde Yetişen Üvezin (Sorbus Aucuparia L.) Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri | Ulusal | ODUNKIRAN ARZU, KELEŞ FEVZİ | Gıda Mühendisliği dergisi | 49 | ||
2022 | Changes caused by different cooking methods in some physıcochemical properties, antioxidant activity, and mineral composition of various vegetables | Uluslararası | ZOR MELEK, ŞENGÜL MEMNUNE, KARAKÜTÜK İsa Arslan, ODUNKIRAN ARZU | Journal of Food Processing and Preservation | https://doi.org/10.1111/jfpp.16960 | ||
2021 | Evaluation of the hydrogen-rich water alleviation potential on mercury toxicity in earthworms using ATR-FTIR and LC\u2013ESI\u2013MS/MS spectroscopy | Uluslararası | KÖKTÜRK MİNE, ATALAR MEHMET NURİ, ODUNKIRAN ARZU, BULUT MENEKŞE, VEZİROĞLU DUREYT | Environmental Science and Pollution Research | http://dx.doi.org/10.1007/s11356-021-17230-x |
22222
Yıl: | Bildiri Başlığı | Kapsam: | Yazar(lar): | Etkinlik Adı: | Link: |
---|---|---|---|---|---|
2021 | TATLI VE PASTA SANATI UYGULAMALARINA TEMELLÜK KAVRAMI DOĞRULTUSUNDA YILDIZLI GECENİN RESMEDİLMESİ | Uluslararası | ŞAHİN ÇEKEN KÜBRA, ODUNKIRAN ARZU | Igdır International Social Sciences Congress | https://d78ea76a-1faa-490b-96df-3833ce6eddb7.filesusr.com/ugd/614b1f_f4dad2f906c94120b2728250352d0918.pdf |
2021 | PRODUCTION, FOOD USE AND TOXIC EFFECTS OF NANO SILVER PARTICLES | Uluslararası | ODUNKIRAN ARZU, KÖKTÜRK MİNE, ŞENGÜL MEMNUNE | 12th. INTERNATIONAL CONFERENCE ON MATHEMATICS, ENGINEERING, NATURAL AND MEDICAL SCIENCES | https://ad6a8388-4205-4213-85bd-af6ef6e6fa58.filesusr.com/ugd/614b1f_51aff1b72114462c96c7227675f56644.pdf |
2021 | NEUROTOXIC EFFECTS CAUSED BY SODIUM NITRITE IN ZEBRAFISH EMBRYOS/LARVAE (DANIO RERIO) | Uluslararası | KÖKTÜRK MİNE, ALTINDAĞ FİKRET, ÖZHAN HATİCE GÜNEŞ, ODUNKIRAN ARZU | TOKYO SUMMIT 4th International Conference on Innovative Studies of Contemporary Sciences | https://www.tokyosummit.org/conference-book |
2019 | A Functional Food Black Garlic | Uluslararası | TOPDAŞ ELİF FEYZA,ODUNKIRAN ARZU,ŞENGÜL MEMNUNE | Sözlü Bildiri | |
2019 | Effects of Cinnamon on Type-2 Diabetes Mellitus | Uluslararası | TOPDAŞ ELİF FEYZA,ODUNKIRAN ARZU,ŞENGÜL MEMNUNE | Internaional Conference on Agronomy and Food Science and Technology-AGROFOOD | http://www.kongre2019.com/site.php?http://www.agrofoodconference.org |
2019 | OVERVIEW OF THE EFFECTS OF MONOSODIUM GLUTAMAT ON HEALTH | Uluslararası | ODUNKIRAN ARZU,KÖKTÜRK MİNE,ŞENGÜL MEMNUNE | INTERNATIONAL EUROASIA Congress on Scientific Researchesand Recent Trends-V | |
2019 | SOME PHYSICAL CHEMICAL PROPERTIES AND ANTIOXIDANT CAPACITY OFBLACK AND YELLOW CHERRY | Uluslararası | ŞENGÜL MEMNUNE,ODUNKIRAN ARZU,AY Enes | International Euroasia Congress onScientific Researchesand Recent Trends-V | |
2018 | Some Qualıty Characterıstıcs Of Almond Paste Produced In Edirne | Uluslararası | ŞENGÜL MEMNUNE,ZOR MELEK,ODUNKIRAN ARZU | Kongre | |
2018 | Some qualıty characterıstıcs of almond paste produced in Edirne | Uluslararası | ŞENGÜL MEMNUNE,ZOR MELEK,ODUNKIRAN ARZU | International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies | |
2016 | Chemıcal And Physıcal Proertıes Of Sorbus Fruıt (Sorbus aucuparia L.) Grown in Yusufeli Town | Uluslararası | ODUNKIRAN ARZU,FEVZİ KELEŞ,ŞENGÜL MEMNUNE | Kongre | |
2016 | Kokulu Üzüm (Vitis Labrusca)’ün Biyoaktif Bileşenleri ve Sağlık Üzerine Etkileri. | Ulusal | ŞENGÜL MUSTAFA,TOPDAŞ ELİF FEYZA,Zor Melek,ODUNKIRAN ARZU | Gıda, Metabolizma ve Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi | |
2016 | Avokado ve Çekirdeğinin Fonksiyonel Özellikleri | Ulusal | ŞENGÜL MEMNUNE,TOPDAŞ ELİF FEYZA,Ünver Hacer,ODUNKIRAN ARZU | Gıda, Metabolizma ve Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi | |
2015 | Kurutulmuş Trabzon hurmasının bazı kimyasal özellikleri ile fenolik madde ve antioksidan kapasitesinin belirlenmesi | Ulusal | ŞENGÜL MUSTAFA,TOPDAŞ ELİF FEYZA,ODUNKIRAN ARZU,Doğan Hafsa | 9. Gıda Mühendisliği Kongresi | |
2014 | 2015 Antıoxıdant Actıvıty PhenolıcProfıle Some Chemıcal And Physıcal Propertıes Of Date Fruıt Phoenix dactylifera Pekmez Poster | Uluslararası | ŞENGÜL MUSTAFA,TOPDAŞ ELİF FEYZA,ODUNKIRAN ARZU,Doğan Hafsa | 8. Gıda Mühendisliği Kongresi |
22222
Yıl | Kitap Adı | Bölüm: | Katkı Düzeyi: |
---|
22222
Yıl | Tez Adı | Yazar: | Tür: | Durum: |
---|
22222
Akademik Yıl | Ders Adı | Eğitim Düzeyi: |
---|---|---|
2018-2019 | Menü Planlama | Önlisans |
2018-2019 | Pişirme Yöntemleri | Önlisans |
2018-2019 | Mutfak Uygulamaları ve teknikleri | Önlisans |
2018-2019 | Beslenme İlkeleri | Önlisans |
2017-2018 | Gıda Teknolojisi | Önlisans |
2014-2015 | Meşrubat Teknolojisi (yardımcı olarak) | Lisans |
2014-2015 | Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi (yardımcı olarak) | Lisans |
2013-2014 | Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi (yardımcı olarak) | Lisans |
2013-2014 | Meşrubat Teknolojisi (yardımcı olarak) | Lisans |
22222
Ders Adı | 1. Hafta: | 2. Hafta: | 3. Hafta: | 4. Hafta: | 5. Hafta: | 6. Hafta: | 7. Hafta: | 8. Hafta: | 9. Hafta: | 10. Hafta: | 11. Hafta: | 12. Hafta: | 13. Hafta: | 14. Hafta: |
---|
22222
Proje Adı | Görev: | Tür: |
---|---|---|
Aşotu (Coriandrum sativum L.) Yapraklarının Değişik Teknolojik İşlemlerle Muhafaza Edilmesi | Bursiyer | -Tübitak 3001 |
Yusufeli Üvezinin (Sorbus aucuparia L.) Kimyasal ve Fiziksel Özellikleri | Araştırmacı | ARAŞTIRMA PROJESİ |
22222
Patent Adı | Buluş Sahipleri: | Kategori: | Kapsam: |
---|
22222
Yıl | Ödül Adı | Kurum: | Tür: | Açıklama: |
---|
22222
Kurum | Durum |
---|
22222
Tarih | Görev | Birim: | Bitiş Tarihi: |
---|---|---|---|
2019 | Bölüm Başkanı | IĞDIR ÜNİVERSİTESİ |