
Dr.
Menekşe Bulut
Eğitim
-
D
VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
2015 - 2020
DoktoraFEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/
Tez Adı: Bazı bitki (yeşil çay, nane, kekik, uçkun) ve üzüm çekirdeği ekstraktlarının eklenmesinin yoğurdun çeşitli özellikleri ve oksidoredüksiyonu üzerine etkisi
-
Y
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
2010 - 2012
Yüksek LisansFEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Hazır toz salep içeceği formülasyonunda farklı gam ve nişasta etkileşimlerinin reolojik yönden incelenmesi
-
L
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
2006 - 2010
LisansMÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./
Tez Adı:
22222
Yıl: | Makale Başlığı | Kapsam | Yazar(lar): | Dergi Adı: | Cilt: | Sayı: | Link: |
---|---|---|---|---|---|---|---|
2021 | Improvement of Pasting and Textural Properties of Sunn‐damaged Wheat Flour Using Tea Waste Extracts | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT, BULUT MENEKŞE, ALWAZEER DURIED | Journal of Food Processing and Preservation | 45 | http://dx.doi.org/10.1111/jfpp.15728 | |
2020 | Determination of Optimum Ethanolic Extraction Conditions and Phenolic Profiles of Thyme, Mint, Uckun, Grape Seeds, and Green Tea Waste Fiber | Uluslararası | BULUT MENEKŞE,AKPOLAT HACER,TUNÇTÜRK YUSUF,ALVAZEER DURIED,TÜRKHAN AYŞE | Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi | 6 | 3 | https://dergipark.org.tr/tr/doi/10.24180/ijaws.783503 |
2020 | Fortification of milk with plant extracts modifies the acidification and reducing capacities of yoghurt bacteria | Uluslararası | ALVAZEER DURIED,BULUT MENEKŞE,TUNÇTÜRK YUSUF | International Journal of Dairy Technology | 73 | 1 | https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/1471-0307.12643 |
2021 | Swab Analysis, its importance and applications in personnel hygiene and business sanitation monitoring | Uluslararası | BULUT MENEKŞE, ZOR MELEK | Journal of Agriculture | 4 | 1 | |
2021 | Diversity of yeasts and moulds in dairy products from Umbria, central Italy | Uluslararası | BULUT MENEKŞE | Journal of Dairy Research | 88 | 2 | |
2021 | Hydrogen-Rich Water Alleviates the Nickel-Induced Toxic Responses (Inflammatory Responses, Oxidative Stress, DNA Damage) and Ameliorates Cocoon Production in Earthworm | Uluslararası | KÖKTÜRK MİNE, YILDIRIM SERKAN, ESER GİZEM, BULUT MENEKŞE, ALWAZEER DURIED | Biological Trace Element Research | |||
2022 | Hydrogen-rich water can reduce the formation of biogenic amines in butter | Uluslararası | BULUT MENEKŞE, ÇELEBİ SEZER YASEMİN, CEYLAN MEHMET MURAT, VEZİROĞLU DUREYT, KOYUNCU MUBİN | Food Chemistry | 384 | https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814622005751 | |
2022 | Evaluation of the hydrogen‑rich water alleviation potential on mercury toxicity in earthworms using ATR‑FTIR and LC–ESI–MS/MS spectroscopy | Uluslararası | KÖKTÜRK MİNE, ATALAR MEHMET NURİ, ODUNKIRAN ARZU, BULUT MENEKŞE, ALWAZEER DURIED | Environmental Science and Pollution Research | 29 | 13 | https://link.springer.com/article/10.1007/s11356-021-17230-x |
2020 | Fortification of milk with plant extracts modifies the acidification and reducing capacities of yoghurt bacteria | Uluslararası | ALVAZEER DURIED,BULUT MENEKŞE,TUNÇTÜRK YUSUF | INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY | 73 | 1 | https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/1471-0307.12643 |
2022 | Plant protein enrichment effect on the physical, chemical, microbiological and sensory characteristics of yoghurt | Uluslararası | BULUT MENEKŞE, ADAL KARAKAYA EDA, AKTAR KÜÇÜKASLAN TUĞBA | JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION | |||
2021 | Effect of fortification of set type yoghurt with different plant extracts on its physicochemical, rheological, textural and sensory properties during storage | Uluslararası | BULUT MENEKŞE, TUNÇTÜRK YUSUF, VEZİROĞLU DUREYT | International Journal of Dairy Technology | 74 | ||
2022 | Therapeutic Effects of Boric Acid in a Septic Arthritis Model Induced by Escherichia coli in Rats | Uluslararası | YILDIZ KADRİ, MAKAV MUSTAFA, ADALI YASEMEN, BULUT MENEKŞE | Biological Trace Element Research | https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35034263/ | ||
2022 | COLOR AND SELECTED SECONDARY METABOLITES OF CONVECTIVE AND MICROWAVE-DRIED SQUASH (CUCURBITA PEPO L.) SLICES | Uluslararası | BULUT MENEKŞE | Latin American Applied Research | |||
2022 | The effects of hydrogen incorporation in modified atmosphere packaging on the formation of biogenic amines in cold stored rainbow trout and horse mackerel | Uluslararası | ÇELEBİ YASEMİN, BULUT MENEKŞE, BORAN GÖKHAN, ALWAZEER DURIED | Journal of Food Composition and Analysis |
22222
Yıl: | Bildiri Başlığı | Kapsam: | Yazar(lar): | Etkinlik Adı: | Link: |
---|---|---|---|---|---|
2022 | INTENDED USE OF DIET FIBER IN DAIRY INDUSTRY | Uluslararası | ZOR MELEK, BULUT MENEKŞE, SİLGAN MERVE | IV-INTERNATIONAL CONFERENCE OF FOOD, AGRICULTURE, AND VETERINARY SCIENCES | |
2018 | A Novel Drying Technique: Electro hydrodynamic Drying (EHD), Working Principle and Food-BasedApplications | Uluslararası | ÇAVUŞ MUSTAFA,DEMİRCİ MEHMET,BULUT MENEKŞE,CEYLAN MEHMET MURAT | 1ST INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE AND LIVESTOCK CONGRESS | |
2018 | The Vegetarian Athlete Diet | Uluslararası | BULUT MENEKŞE,DİNÇ AHMET,ÇAVUŞ MUSTAFA,CEYLAN MEHMET MURAT | UGAP | |
2018 | 3-MCPD and it’srelationship with some vegetable oils. | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT,BAŞTÜRK AYHAN,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE | UGAP | |
2018 | OLIVE OIL AND HEALTH | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE | UGAP | |
2018 | Natural Food Colorants: Extraction Methods and Enhancement of Stability for Food Applications | Uluslararası | ÇAVUŞ MUSTAFA,DEMİRCİ MEHMET,CEYLAN MEHMET MURAT,BULUT MENEKŞE | 1ST INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE AND LIVESTOCK CONGRESS | |
2018 | 3-MCPD AND IT’S RELATIONSHIP WITH SOME VEGETABLE OILS. | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT,BAŞTÜRK AYHAN,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE | UGAP | |
2018 | Environmental Impact Assessment of Dairy Process in Turkey | Uluslararası | BULUT MENEKŞE,CEYLAN MEHMET MURAT,ÇAVUŞ MUSTAFA | UGAP | |
2017 | The Antioxidant Compounds of Some Plants-Spices and using on Food Industry | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT,BULUT MENEKŞE | II.Uluslararası Iğdır Sempozyumu | |
2017 | SOME CHEMICAL PROPERTIES OF RHEUM RIBES L. (UŞKUN)AND BENEFICAL EFFECTS ON HEALTH | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT,BULUT MENEKŞE | I.International Congress on Medicınal and Aromatic Plants Natural and Healty Life | http://www.tabkon.org/international-congress-medicinal-aromatic-plants-natural-healthy-life-book-abstracts/ |
2017 | Geographical Marking and Registered Geographical Cheese in Turkey | Uluslararası | BULUT MENEKŞE | II.Uluslararası Iğdır Sempozyumu | |
2017 | Utilization Of Rheum Ribes L. (Uşkun) In The Food Industry | Uluslararası | BULUT MENEKŞE | II.Uluslararası Iğdır Sempzoyumu | |
2017 | Effects of Oxidoreduction Potential on The Quality of Dairy Products | Uluslararası | Alwazeer Duried,BULUT MENEKŞE | II.Uluslararası Iğdır Sempozyumu | |
2017 | Effects of Oxidoreduction Potential on the Quality of Dairy Products | Uluslararası | ALWAZEER DURIED,BULUT MENEKŞE | Iğdır II. Uluslararası Sempozyumu | |
2017 | THE INGREDIENT OF ROYALJELLY | Uluslararası | BULUT MENEKŞE | 4TH INTERNATIONAL CONFERENCE AND INDUSTRIAL EXHIBITION ON DAIRY SCIENCE PARK | |
2017 | PRODUCTION AND PROCESSING OF MILK- ENVIROMENTAL IMPACTASSESSMENT (EIA) | Uluslararası | BULUT MENEKŞE | 4TH INTERNATIONAL CONFERENCE AND INDUSTRIAL EXHIBITION ON DAIRY SCIENCE PARK | |
2017 | Geographıc Mapping of Registered Cheese İn Turkey | Uluslararası | BULUT MENEKŞE | 4TH INTERNATIONAL CONFERENCE AND INDUSTRIAL EXHIBITION ON DAIRY SCIENCE PARK | |
2014 | Türk Dünyası Nevruz Tatlısı Semeni Helvası | Ulusal | BAŞTÜRK AYHAN,YURT BAYRAM,HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE | 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu | |
2014 | Ayranlı Köfte | Ulusal | YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN,HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE | 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu | |
2014 | Türk Dünyası Nevruz Tatlısı Semeni Helvası | Ulusal | BAŞTÜRK AYHAN,YURT BAYRAM,HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE | 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu | |
2014 | Türk Dünyası Nevruz Tatlısı Semeni Helvası | Ulusal | BAŞTÜRK AYHAN,YURT BAYRAM,HAKGÜDER TAZE BENGÜ,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE | 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu | |
2014 | Damla Sakızının Üretimi ve Sağlığa Faydaları | Ulusal | HAKGÜDER TAZE BENGİ,YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE,ÜNLÜTÜRK SEVCAN | 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu | |
2014 | Ayranlı Köfte | Ulusal | YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN,HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE | 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu | |
2014 | Türk Dünyası Nevruz Tatlısı Semeni Helvası | Ulusal | BAŞTÜRK AYHAN,YURT BAYRAM,HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE | 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu | |
2014 | Damla Sakızının Üretimi ve Sağlığa Faydaları | Ulusal | HAKGÜDER TAZE BENGİ,YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE,ÜNLÜTÜRK SEVCAN | 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu | |
2014 | Damla Sakızının Üretimi ve Sağlığa Faydaları | Ulusal | HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÜNLÜTÜRK SEVCAN,YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE | 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu | |
2014 | Ayranlı Köfte | Ulusal | YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN,HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE | 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu | |
2014 | Damla Sakızının Üretimi ve Sağlığa Faydaları | Ulusal | HAKGÜDER TAZE BENGİ,YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN,TOKER ÖMER SAİD,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE,ÜNLÜTÜRK SEVCAN | 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu | |
2014 | Ayranlı Köfte | Ulusal | YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN,HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE | 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu | |
2012 | Rheological properties of the salep drink containing potato or modified potato starch | Uluslararası | BULUT MENEKŞE,DOĞAN MAHMUT,TOKER ÖMER SAİD | ICR 2012, The XVIth International Congress on Rheology |
22222
Yıl | Kitap Adı | Bölüm: | Katkı Düzeyi: |
---|---|---|---|
2022 | GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM | BİTKİSEL SÜTLERİN SAĞLIK ETKİLERİ | Bölüm(ler) |
2021 | KURUTMA İŞLEMİNİN MEYVE VE SEBZELERİN BİYOAKTİF BİLEŞENLERİ ÜZERİNE ETKİSİ | Tümü | |
2021 | Microbial Development and Spoilage in Food Products | Tümü | |
2022 | ISPEC Natural and Technology Sciences | Bitkisel Sütlerin Elde Edilme Kaynakları ve Üretim Yöntemleri | Bölüm(ler) |
2021 | Sodium Intake and Health Outcomes | Tümü |
22222
Yıl | Tez Adı | Yazar: | Tür: | Durum: |
---|
22222
Akademik Yıl | Ders Adı | Eğitim Düzeyi: |
---|---|---|
2019-2020 | Geleneksel Gıdalar | Lisans |
2017-2018 | Temel İşlemler I | Lisans |
2016-2017 | Genel Biyoloji | Lisans |
2016-2017 | Genel Mikrobiyoloji | Lisans |
2016-2017 | Tahıl İşleme Teknolojisi | Lisans |
2016-2017 | Gıda Kalite Kontrol | Lisans |
2017-2018 | Gıda Kalite Kontrol | Lisans |
2018-2019 | Gıda Kalite Kontrol | Lisans |
2016-2017 | Gıda Mühendisliğine Giriş | Lisans |
2017-2018 | Gıda Mühendisliğine Giriş | Lisans |
2016-2017 | Özel Gıdalar Teknolojisi | Lisans |
2016-2017 | Beslenme İlkeleri | Lisans |
2017-2018 | Beslenme İlkeleri | Lisans |
2018-2019 | Beslenme İlkeleri | Lisans |
2016-2017 | Duyusal Analiz Teknikleri | Lisans |
2017-2018 | Duyusal Analiz Teknikleri | Lisans |
2018-2019 | Duyusal Analiz Teknikleri | Lisans |
2015-2016 | Genel Biyoloji | Lisans |
2015-2016 | Yağ Teknolojisi | Lisans |
2015-2016 | Gıda Kalite Kontrol | Lisans |
2015-2016 | Özel Gıdalar Teknolojisi | Lisans |
2015-2016 | Beslenme İlkeleri | Lisans |
2015-2016 | Duyusal Analiz Teknikleri | Lisans |
2014-2015 | Genel Biyoloji | Önlisans |
2014-2015 | Gıda Mevzuatı | Önlisans |
2014-2015 | Et İşleme Teknolojisi | Lisans |
2014-2015 | Gıda Kalite Kontrol | Lisans |
2014-2015 | Duyusal Analiz Teknikleri | Lisans |
22222
Ders Adı | 1. Hafta: | 2. Hafta: | 3. Hafta: | 4. Hafta: | 5. Hafta: | 6. Hafta: | 7. Hafta: | 8. Hafta: | 9. Hafta: | 10. Hafta: | 11. Hafta: | 12. Hafta: | 13. Hafta: | 14. Hafta: |
---|
22222
Proje Adı | Görev: | Tür: |
---|---|---|
Hazır toz salep içeceği formülasyonunda farklı gam ve nişasta etkileşimlerinin reolojik yönden incelenmesi | Araştırmacı | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
Bazı Bitki (Yeşil Çay Nane Kekik Uçkun) ve Üzüm Çekirdeği Ekstraktlarının Eklenmesinin Yoğurdun Çeşitli Özellikleri ve Oksidoredüksiyonu Üzerine Etkisi | Araştırmacı | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
Hidrojenle zenginleştirilmiş suyun postpartum süreçteki Gürcü keçilerinde immün parametrelere ve oğlaklardaki doğum ağırlığına etkisi (2022-TS-54) | Araştırmacı | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
Hidrojenle zenginleştirilmiş suyun peripartum süreçteki Gürcü keçilerinde metabolik profile ve oğlaklarda yaşama gücü ile büyüme performansına etkisi (2022-TS-04) | Araştırmacı | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
HİDROJENLİ YIKAMA SUYU UYGULAMASININ (HSU) SOĞUK KOŞULLARDA MUHAFAZA EDİLEN TEREYAĞININ KALİTESİ VE OKSİDASYONU ÜZERİNE ETKİSİ | Araştırmacı | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
İndirgen Atmosfer Paketleme (İAP) Tekniğinin Soğuk Koşullarda Muhafaza Edilen İnci Kefalinin kalite ve Raf Ömrüne Etkisi | Araştırmacı | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
22222
Patent Adı | Buluş Sahipleri: | Kategori: | Kapsam: |
---|
22222
Yıl | Ödül Adı | Kurum: | Tür: | Açıklama: |
---|
22222
Kurum | Durum |
---|
22222
Tarih | Görev | Birim: | Bitiş Tarihi: |
---|