Doç. Dr.
Menekşe Bulut
Eğitim
-
D
VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
2015 - 2020
DoktoraFEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/
Tez Adı: Bazı bitki (yeşil çay, nane, kekik, uçkun) ve üzüm çekirdeği ekstraktlarının eklenmesinin yoğurdun çeşitli özellikleri ve oksidoredüksiyonu üzerine etkisi
-
Y
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
2010 - 2012
Yüksek LisansFEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Hazır toz salep içeceği formülasyonunda farklı gam ve nişasta etkileşimlerinin reolojik yönden incelenmesi
-
L
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
2006 - 2010
LisansMÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./
Tez Adı:
22222
Yıl: | Makale Başlığı | Kapsam | Yazar(lar): | Dergi Adı: | Cilt: | Sayı: | Link: |
---|---|---|---|---|---|---|---|
2021 | Improvement of Pasting and Textural Properties of Sunn‐damaged Wheat Flour Using Tea Waste Extracts | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT, BULUT MENEKŞE, ALWAZEER DURIED | Journal of Food Processing and Preservation | 45 | 9 | http://dx.doi.org/10.1111/jfpp.15728 |
2020 | Determination of Optimum Ethanolic Extraction Conditions and Phenolic Profiles of Thyme, Mint, Uckun, Grape Seeds and Green Tea Waste Fiber | Uluslararası | BULUT MENEKŞE,AKPOLAT HACER,TUNÇTÜRK YUSUF,ALVAZEER DURIED,TÜRKHAN AYŞE | Uluslararasi Tarim ve Yaban Hayati Bilimleri Dergisi | 6 | 3 | http://dx.doi.org/10.24180/ijaws.783503 |
2020 | Fortification of milk with plant extracts modifies the acidification and reducing capacities of yoghurt bacteria | Uluslararası | ALVAZEER DURIED,BULUT MENEKŞE,TUNÇTÜRK YUSUF | International Journal of Dairy Technology | 73 | 1 | https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/1471-0307.12643 |
2021 | Swab Analysis, Its Importance and Applications in Personnel Hygiene and Business Sanitation Monitoring | Uluslararası | BULUT MENEKŞE, ZOR MELEK | Journal of Agriculture | 4 | 1 | http://dx.doi.org/10.46876/ja.839181 |
2021 | Diversity of yeasts and moulds in dairy products from Umbria, central Italy | Uluslararası | Cenci-Gog Beniamino, Cruciani Deborah, Crotti Silvia, Karama Musafiri, Yıldırım Gamze, BULUT MENEKŞE, Marino Concetta, Grispoldi Luca | Journal of Dairy Research | 88 | 2 | |
2022 | Hydrogen-Rich Water Alleviates the Nickel-Induced Toxic Responses (Inflammatory Responses, Oxidative Stress, DNA Damage) and Ameliorates Cocoon Production in Earthworm | Uluslararası | KÖKTÜRK MİNE, YILDIRIM SERKAN, ESER GİZEM, BULUT MENEKŞE, ALWAZEER DURIED | Biological Trace Element Research | |||
2022 | Hydrogen-rich water can reduce the formation of biogenic amines in butter | Uluslararası | BULUT MENEKŞE, ÇELEBİ SEZER YASEMİN, CEYLAN MEHMET MURAT, VEZİROĞLU DUREYT, KOYUNCU MUBİN | Food Chemistry | 384 | https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814622005751 | |
2022 | Evaluation of the hydrogen‑rich water alleviation potential on mercury toxicity in earthworms using ATR‑FTIR and LC–ESI–MS/MS spectroscopy | Uluslararası | KÖKTÜRK MİNE, ATALAR MEHMET NURİ, ODUNKIRAN ARZU, BULUT MENEKŞE, ALWAZEER DURIED | Environmental Science and Pollution Research | 29 | https://link.springer.com/article/10.1007/s11356-021-17230-x | |
2020 | Fortification of milk with plant extracts modifies the acidification and reducing capacities of yoghurt bacteria | Uluslararası | ALVAZEER DURIED,BULUT MENEKŞE,TUNÇTÜRK YUSUF | INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY | 73 | 1 | https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/1471-0307.12643 |
2021 | Effect of fortification of set type yoghurt with different plant extracts on its physicochemical, rheological, textural and sensory properties during storage | Uluslararası | BULUT MENEKŞE, TUNÇTÜRK YUSUF, VEZİROĞLU DUREYT | International Journal of Dairy Technology | 74 | 4 | |
2022 | Therapeutic Effects of Boric Acid in a Septic Arthritis Model Induced by Escherichia coli in Rats | Uluslararası | YILDIZ KADRİ, MAKAV MUSTAFA, ADALI YASEMEN, BULUT MENEKŞE | Biological Trace Element Research | 200 | 11 | https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35034263/ |
2022 | COLOR AND SELECTED SECONDARY METABOLITES OF CONVECTIVE AND MICROWAVE-DRIED SQUASH (CUCURBITA PEPO L.) SLICES | Uluslararası | BULUT MENEKŞE | Latin American Applied Research | 52 | 3 | |
2022 | Hydrogen-Rich Water Can Restrict the Formation of Biogenic Amines in Red Beet Pickles | Uluslararası | ALWAZEER DURIED, BULUT MENEKŞE, ÇELEBİ YASEMİN | Fermentation | 8 | 12 | http://dx.doi.org/10.3390/fermentation8120741 |
2022 | Evaluation of the impact of hydrogen-rich water on the quality attribute notes of butter | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT, BULUT MENEKŞE, ALWAZEER DURIED, KOYUNCU MUBİN | Journal of Dairy Research | 89 | 4 | http://dx.doi.org/10.1017/s0022029922000681 |
2022 | Plant protein enrichment effect on the physical, chemical, microbiological, and sensory characteristics of yogurt | Uluslararası | BULUT MENEKŞE, ADAL KARAKAYA EDA, AKTAR KÜÇÜKASLAN TUĞBA | Journal of Food Processing and Preservation | 46 | 8 | http://dx.doi.org/10.1111/jfpp.16865 |
2023 | High resolution melting is a useful tool to detect animal species sources of various milk types | Uluslararası | HÜRKAN KAAN, BULUT MENEKŞE | Journal of Food Science and Technology | 60 | 5 | http://dx.doi.org/10.1007/s13197-023-05705-3 |
2022 | The Effects of Ultrasound Times and Amplitudes on the Particle Size and Emulsifying Properties of Whey Protein Concentrate | Ulusal | BULUT MENEKŞE | Yuzuncu Yil University Journal of the Institute of Natural and Applied Sciences | 27 | 2 | https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/2269889 |
2022 | Evaluation of the impact of hydrogen‐rich water on the deaccumulation of heavy metals in butter | Uluslararası | ALWAZEER DURIED, CEYLAN MEHMET MURAT, BULUT MENEKŞE, KOYUNCU MUBİN | Journal of Food Safety | 42 | 6 | http://dx.doi.org/10.1111/jfs.13005 |
2022 | The effect of ultrasound times and amplitudes on the solubility and turbidity of whey protein concentrate | Ulusal | BULUT MENEKŞE | Food and Health | 8 | 4 | http://dx.doi.org/10.3153/fh22026 |
2023 | Hydrogen Inclusion in Modified Atmosphere Extends the Shelf Life of Chilled Rainbow Trout Fillets | Uluslararası | BULUT MENEKŞE, OKUTAN GÜLİSTAN, ALWAZEER DURIED, BORAN GÖKHAN | Turkish Journal of FISHERIES and AQUATIC SCIENCES | 23 | 6 | http://dx.doi.org/10.4194/trjfas22515 |
2022 | Hydrogen-rich water can reduce the formation of biogenic amines in butter | Uluslararası | BULUT MENEKŞE, ÇELEBİ SEZER YASEMİN, Ceylan M. Murat, ALWAZEER DURIED, KOYUNCU MUBİN | Food Chemistry | 384 | http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2022.132613 | |
2022 | The effects of hydrogen incorporation in modified atmosphere packaging on the formation of biogenic amines in cold stored rainbow trout and horse mackerel | Uluslararası | ÇELEBİ SEZER YASEMİN, BULUT MENEKŞE, BORAN GÖKHAN, ALWAZEER DURIED | Journal of Food Composition and Analysis | 112 | http://dx.doi.org/10.1016/j.jfca.2022.104688 | |
2023 | Effects of the Incorporation of Hydrogen and Nitrogen into Milk on the Reducing and Acidification Capacities of Yoghurt Bacteria | Uluslararası | BULUT MENEKŞE, VEZİROĞLU DUREYT, TUNÇTÜRK YUSUF | Journal of Food Processing and Preservation | 2023 | https://www.hindawi.com/journals/jfpp/2023/7462909/?utm_medium=author&utm_source=Hindawi | |
2023 | Evaluation of the Potential Use of Oxy-Hydrogen Gas for the Treatment of Lactococcus garvieae Infected- Zebrafish in Hydrogen-Rich Water Aquarium | Uluslararası | ÖNALAN ŞÜKRÜ, BULUT MENEKŞE, ALWAZEER DURIED | Brazilian Archives of Biology and Technology | 66 | 1 | |
2023 | The Effect of Altitude on Phenolic, Antioxidant and Fatty Acid Compositions of Some Turkish Hazelnut (Coryllus avellana L.) Cultivars | Uluslararası | GÜLSOY ERSİN, KAYA ELİF DUYGU, TÜRKHAN AYŞE, BULUT MENEKŞE, KOYUNCU MUBİN, GÜLER EMRAH, SAYIN FİGEN, MURADOĞLU FERHAD | MDPI AG | 28 | 13 | https://www.mdpi.com/1420-3049/28/13/5067 |
2023 | The effect of hydrogen-rich water on letrozole-induced polycystic ovary syndrome in rats | Uluslararası | MAKAV MUSTAFA, KURU MUSHAP, YEDİEL ARAS ŞÜKRAN, KARADAĞ SARI EBRU, BULUT MENEKŞE, ALWAZEER DURIED | Reproductive BioMedicine Online | 47 | 6 | https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1472648323004327 |
2024 | Use of Hydrogen-Rich water in rice milk preparation improves the nutritional and sensory properties of product | Uluslararası | ZOR MELEK, BULUT MENEKŞE, GÖKSU KARAGÖZ SERMİN, ÇETİNTAŞ YUNUS, ALWAZEER DURIED | Elsevier BV | 437 | http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2023.137821 | |
2024 | Hydrogen-rich water supplementation improves metabolic profile during peripartum period in Gurcu goats and enhances the health and survival of kids | Uluslararası | KURU MUSHAP, MAKAV MUSTAFA, BOĞA KURU BUKET, BEKTAŞOĞLU FİKRET, DEMİR MURAT CAN, BULUT MENEKŞE, ALWAZEER DURIED | Research in Veterinary Science | http://dx.doi.org/10.1016/j.rvsc.2024.105208 | ||
2024 | The effect of hydrogen-rich water consumption on premenstrual symptoms and quality of life: a randomized controlled trial | Uluslararası | AKER MENEKŞE NAZLI,GÖNENÇ İLKNUR MÜNEVVER,ÇALIŞICI DİLAN,BULUT MENEKŞE,VEZİROĞLU DUREYT,LeBaron Tyler W. | Incorrect syntax near 's'. Unclosed quotation mark after the character string ''. |
22222
Yıl: | Bildiri Başlığı | Kapsam: | Yazar(lar): | Etkinlik Adı: | Link: |
---|---|---|---|---|---|
2023 | Hidrojence zengin su takviyesi Gürcü keçilerinde peripartum döneminde metabolik profili iyileştirir ve oğlak sağlığı ile hayatta kalma oranını artırır | Uluslararası | KURU MUSHAP, MAKAV MUSTAFA, BOĞA KURU BUKET, BEKTAŞOĞLU FİKRET, DEMİR MURAT CAN, BULUT MENEKŞE, ALWAZEER DURIED | Türk Veteriner Jinekoloji Derneği X. Ulusal & IV. Uluslararası Kongresi | https://tvjd2023.org/TR/KITAP_VS6_.pdf |
2022 | Intended Use of Diet Fiber in Dairy Industry | Uluslararası | ZOR MELEK, BULUT MENEKŞE, SİLGAN MERVE | IV-INTERNATIONAL CONFERENCE OF FOOD, AGRICULTURE, AND VETERINARY SCIENCES | |
2022 | Whey and Whey Utılızatıon | Uluslararası | BULUT MENEKŞE | ISPEC 9th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCES AND RURAL DEVELOPMENT | |
2022 | TERMOSONİKASYONUN SÜTÜN RENGİ, OKSİDASYON-REDÜKSİYON POTANSİYELİ VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ | Uluslararası | BULUT MENEKŞE | 3.Uluslararası Mühendislik Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi | |
2018 | The Role of Redox Potential on Aroma Components of Yoghurt | Uluslararası | BULUT MENEKŞE, TUNÇTÜRK YUSUF, VEZİROĞLU DUREYT | 1. ULUSLARARASI GAP TARIM VE HAYVANCILIK KONGRESİ | |
2018 | A Novel Drying Technique: Electro hydrodynamic Drying (EHD), Working Principle and Food-BasedApplications | Uluslararası | ÇAVUŞ MUSTAFA,DEMİRCİ MEHMET,BULUT MENEKŞE,CEYLAN MEHMET MURAT | 1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE & LIVESTOCK CONGRESS | |
2018 | The Vegetarian Athlete Diet | Uluslararası | BULUT MENEKŞE,DİNÇ AHMET,ÇAVUŞ MUSTAFA,CEYLAN MEHMET MURAT | 1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE & LIVESTOCK CONGRESS | |
2018 | 3-MCPD and it’srelationship with some vegetable oils. | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT,BAŞTÜRK AYHAN,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE | 1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE & LIVESTOCK CONGRESS | |
2018 | OLIVE OIL AND HEALTH | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE | 1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE & LIVESTOCK CONGRESS | |
2018 | Natural Food Colorants: Extraction Methods and Enhancement of Stability for Food Applications | Uluslararası | ÇAVUŞ MUSTAFA,DEMİRCİ MEHMET,CEYLAN MEHMET MURAT,BULUT MENEKŞE | 1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE & LIVESTOCK CONGRESS | |
2018 | 3-MCPD AND IT’S RELATIONSHIP WITH SOME VEGETABLE OILS. | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT,BAŞTÜRK AYHAN,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE | UGAP | |
2018 | Environmental Impact Assessment of Dairy Process in Turkey | Uluslararası | BULUT MENEKŞE,CEYLAN MEHMET MURAT,ÇAVUŞ MUSTAFA | 1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE & LIVESTOCK CONGRESS | |
2017 | The Antioxidant Compounds of Some Plants-Spices and using on Food Industry | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT,BULUT MENEKŞE | II.Uluslararası Iğdır Sempozyumu | |
2017 | SOME CHEMICAL PROPERTIES OF RHEUM RIBES L. (UŞKUN)AND BENEFICAL EFFECTS ON HEALTH | Uluslararası | CEYLAN MEHMET MURAT,BULUT MENEKŞE | I.International Congress on Medicınal and Aromatic Plants Natural and Healty Life | http://www.tabkon.org/international-congress-medicinal-aromatic-plants-natural-healthy-life-book-abstracts/ |
2017 | Geographical Marking and Registered Geographical Cheese in Turkey | Uluslararası | BULUT MENEKŞE | II.Uluslararası Iğdır Sempozyumu | |
2017 | Utilization Of Rheum Ribes L. (Uşkun) In The Food Industry | Uluslararası | BULUT MENEKŞE | II.Uluslararası Iğdır Sempzoyumu | |
2017 | Effects of Oxidoreduction Potential on The Quality of Dairy Products | Uluslararası | Alwazeer Duried,BULUT MENEKŞE | II.Uluslararası Iğdır Sempozyumu | |
2017 | Effects of Oxidoreduction Potential on the Quality of Dairy Products | Uluslararası | ALWAZEER DURIED,BULUT MENEKŞE | Iğdır II. Uluslararası Sempozyumu | |
2017 | THE INGREDIENT OF ROYALJELLY | Uluslararası | BULUT MENEKŞE | 4TH INTERNATIONAL CONFERENCE AND INDUSTRIAL EXHIBITION ON DAIRY SCIENCE PARK | |
2017 | PRODUCTION AND PROCESSING OF MILK- ENVIROMENTAL IMPACTASSESSMENT (EIA) | Uluslararası | BULUT MENEKŞE | 4TH INTERNATIONAL CONFERENCE AND INDUSTRIAL EXHIBITION ON DAIRY SCIENCE PARK | |
2017 | Geographıc Mapping of Registered Cheese İn Turkey | Uluslararası | BULUT MENEKŞE | 4TH INTERNATIONAL CONFERENCE AND INDUSTRIAL EXHIBITION ON DAIRY SCIENCE PARK | |
2014 | Türk Dünyası Nevruz Tatlısı Semeni Helvası | Ulusal | BAŞTÜRK AYHAN,YURT BAYRAM,HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE | 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu | |
2014 | Ayranlı Köfte | Ulusal | YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN,HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE | 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu | |
2014 | Türk Dünyası Nevruz Tatlısı Semeni Helvası | Ulusal | BAŞTÜRK AYHAN,YURT BAYRAM,HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE | 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu | |
2014 | Türk Dünyası Nevruz Tatlısı Semeni Helvası | Ulusal | BAŞTÜRK AYHAN,YURT BAYRAM,HAKGÜDER TAZE BENGÜ,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE | 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu | |
2014 | Damla Sakızının Üretimi ve Sağlığa Faydaları | Ulusal | HAKGÜDER TAZE BENGİ, ÜNLÜTÜRK SEVCAN, YURT BAYRAM, BAŞTÜRK AYHAN, ÇAVUŞ MUSTAFA, BULUT MENEKŞE | 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu | |
2014 | Ayranlı Köfte | Ulusal | YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN,HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE | 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu | |
2014 | Türk Dünyası Nevruz Tatlısı Semeni Helvası | Ulusal | BAŞTÜRK AYHAN,YURT BAYRAM,HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE | 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu | |
2014 | Damla Sakızının Üretimi ve Sağlığa Faydaları | Ulusal | HAKGÜDER TAZE BENGİ,YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE,ÜNLÜTÜRK SEVCAN | 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu | |
2014 | Damla Sakızının Üretimi ve Sağlığa Faydaları | Ulusal | HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÜNLÜTÜRK SEVCAN,YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE | 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu | |
2014 | Ayranlı Köfte | Ulusal | YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN,HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE | 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu | |
2014 | Damla Sakızının Üretimi ve Sağlığa Faydaları | Ulusal | HAKGÜDER TAZE BENGİ,YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN,TOKER ÖMER SAİD,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE,ÜNLÜTÜRK SEVCAN | 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu | |
2014 | Ayranlı Köfte | Ulusal | YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN,HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE | 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu | |
2012 | Rheological properties of the salep drink containing potato or modified potato starch | Uluslararası | BULUT MENEKŞE,DOĞAN MAHMUT,TOKER ÖMER SAİD | ICR 2012, The XVIth International Congress on Rheology | |
2012 | Rheologıcal propertİes of the salep drink containing potato or modified potato starch . | Uluslararası | BULUT MENEKŞE, DOĞAN MAHMUT, TOKER ÖMER SAİD | ICR 2012,The XVIth International Congress on Rheology,Portugal |
22222
Yıl | Kitap Adı | Bölüm: | Katkı Düzeyi: |
---|---|---|---|
2022 | GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM | Bitkisel Sütlerin Sağlık Etkileri | Bölüm(ler) |
2021 | KURUTMA İŞLEMİNİN MEYVE VE SEBZELERİN BİYOAKTİF BİLEŞENLERİ ÜZERİNE ETKİSİ | Tümü | |
2021 | Microbial Development and Spoilage in Food Products | Tümü | |
2022 | Natural and Technology Sciences | Bitkisel Sütlerin Elde Edilme Kaynakları ve Üretim Yöntemleri | Bölüm(ler) |
2021 | Sodium Intake and Health Outcomes | Tümü | |
2022 | Süt ve Süt Ürünlerinde Yenilikçi Yaklaşımlar | Süt ve Süt Ürünlerinde Bulunan Protein ve Biyoaktif Peptitlerin Besin Değeri ve Biyolojik Önemi | Bölüm(ler) |
2022 | A’DAN Z’YE TATLI VE PASTACILIK İLE TATLI VE PASTA SANATINDA ‘NATURE CUİTE’ & FARKLI PİŞİRME TEKNİKLERİNİN YAPRAKLI SEBZELERİN BİYOAKTİF İÇERİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ | Tümü | |
2023 | Power Ultrasound and Its Applications in Food Processing | Comparative Analysis of Ultrasonic Probe and Water Bath Systems on the Functional Properties of Whey Protein Isolate | Bölüm(ler) |
2023 | Süt ve Süt Ürünlerinde Yenilikçi Yaklaşımlar II | Yenilebilir Film Ambalaj üretiminde Biyopolimer Olarak Peynir Altı Suyu Proteini İzolatı | Bölüm(ler) |
22222
Yıl | Tez Adı | Yazar: | Tür: | Durum: |
---|
22222
Akademik Yıl | Ders Adı | Eğitim Düzeyi: |
---|---|---|
2017-2018 | Duyusal Analiz Teknikleri | Lisans |
2017-2018 | Temel İşlemler I | Lisans |
2016-2017 | Genel Biyoloji | Lisans |
2016-2017 | Genel Mikrobiyoloji | Lisans |
2016-2017 | Tahıl İşleme Teknolojisi | Lisans |
2016-2017 | Gıda Kalite Kontrol | Lisans |
2017-2018 | Gıda Kalite Kontrol | Lisans |
2018-2019 | Gıda Kalite Kontrol | Lisans |
2016-2017 | Gıda Mühendisliğine Giriş | Lisans |
2017-2018 | Gıda Mühendisliğine Giriş | Lisans |
2016-2017 | Özel Gıdalar Teknolojisi | Lisans |
2016-2017 | Beslenme İlkeleri | Lisans |
2017-2018 | Beslenme İlkeleri | Lisans |
2018-2019 | Beslenme İlkeleri | Lisans |
2016-2017 | Duyusal Analiz Teknikleri | Lisans |
2017-2018 | Duyusal Analiz Teknikleri | Lisans |
2018-2019 | Duyusal Analiz Teknikleri | Lisans |
2015-2016 | Genel Biyoloji | Lisans |
2015-2016 | Yağ Teknolojisi | Lisans |
2015-2016 | Gıda Kalite Kontrol | Lisans |
2015-2016 | Özel Gıdalar Teknolojisi | Lisans |
2015-2016 | Beslenme İlkeleri | Lisans |
2015-2016 | Duyusal Analiz Teknikleri | Lisans |
2014-2015 | Genel Biyoloji | Önlisans |
2014-2015 | Gıda Mevzuatı | Önlisans |
2014-2015 | Et İşleme Teknolojisi | Lisans |
2014-2015 | Gıda Kalite Kontrol | Lisans |
2014-2015 | Duyusal Analiz Teknikleri | Lisans |
2022-2023 | Süt Endüstrisinde Yeni Gelişmeler | Yüksek Lisans |
2022-2023 | Oksidoredüksiyon Potansiyeli Ve Süt Ürünlerindeki Önemi | Yüksek Lisans |
2021-2022 | SÜT ENDÜSTRİSİNDE YENİ GELİŞMELER | Yüksek Lisans |
2021-2022 | HİJYEN VE SANİTASYON | Lisans |
2021-2022 | MESLEKİ İNGLİZCE | Lisans |
2021-2022 | GENEL İŞLETMECİLİK | Lisans |
2021-2022 | GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ | Lisans |
2021-2022 | DİJİTAL OKURYAZARLIK | Lisans |
2021-2022 | DUYUSAL ANALİZ TEKNİKLERİ | Lisans |
2021-2022 | TEMEL MİKROBİYOLOJİ | Lisans |
2021-2022 | DENİZ MAHSÜLLERİ | Lisans |
2020-2021 | GIDALARIN MİKROBİYOLOJİK ANALİZİ | Yüksek Lisans |
2020-2021 | GIDA REOLOJİSİ VE UYGULAMALARI | Yüksek Lisans |
2020-2021 | DİJİTAL OKURYAZARLIK | Lisans |
2020-2021 | GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ | Lisans |
2020-2021 | MENÜ PLANLAMA | Lisans |
2020-2021 | MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ | Lisans |
2020-2021 | AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİ | Lisans |
2020-2021 | MİKROBİYOLOJİ | Lisans |
2019-2020 | GIDA TEKNOLOJİLERİ | Lisans |
2019-2020 | GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ | Lisans |
2019-2020 | GELENEKSEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ | Lisans |
2018-2019 | DİJİTAL OKURYAZARLIK | Lisans |
2018-2019 | GIDA MÜHENDİSLİĞİ TASARIM | Lisans |
2018-2019 | GELENEKSEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ | Lisans |
2018-2019 | YAZIM VE SUNUM TEKNİKLERİ | Lisans |
2018-2019 | GIDA KALİTE KONTROL | Lisans |
2018-2019 | BESLENME İLKELERİ | Lisans |
2018-2019 | DUYUSAL ANALİZ TEKNİKLERİ | Lisans |
2017-2018 | GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ | Lisans |
2017-2018 | TEMEL İŞLEMLER - II | Lisans |
2017-2018 | GIDA MÜHENDİSLİĞİ TASARIM | Lisans |
2017-2018 | GELENEKSEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ | Lisans |
2017-2018 | FERMANTASYON TEKNOLOJİSİ | Lisans |
2017-2018 | ÜRÜN GELİŞTİRME PRENSİPLERİ | Lisans |
2017-2018 | YAZIM VE SUNUM TEKNİKLERİ | Lisans |
2017-2018 | GIDA VE EKOLOJİ | Lisans |
2017-2018 | GENEL BİYOLOJİ | Lisans |
2017-2018 | BİLGİSAYARA GİRİŞ | Lisans |
2017-2018 | TAHIL İŞLEME TEKNOLOJİSİ | Lisans |
2017-2018 | TEMEL İŞLEMLER - I | Lisans |
2017-2018 | GIDA KALİTE KONTROL | Lisans |
2017-2018 | GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ | Lisans |
2017-2018 | BESLENME İLKELERİ | Lisans |
22222
Ders Adı | 1. Hafta: | 2. Hafta: | 3. Hafta: | 4. Hafta: | 5. Hafta: | 6. Hafta: | 7. Hafta: | 8. Hafta: | 9. Hafta: | 10. Hafta: | 11. Hafta: | 12. Hafta: | 13. Hafta: | 14. Hafta: |
---|
22222
Proje Adı | Görev: | Tür: |
---|---|---|
Premenstrüel Sendrom Yaşayan Öğrencilerde Hidrojenli Su Tüketmenin Premenstrüel Semptomlar Ve Yaşam Kalitesi Üzerine Etkisi: Randomize Kontrollü Bir Çalışma | Araştırmacı | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
Üniversite Sanayi İşbirliği Kapsamında Arge Proje Yürütücü ve Danışmanlık Hizmeti- Has Gıda Tar.Hay.Ür.Akr.Teks.Nak.Turz.San ve Tic.Lt Şti- Süt İşletmesi | Yürütücü | Diğer (Ulusal) |
Üniversite-Sanayi İşbirliği Kapsamında Arge Proje Yürütücüsü ve Danışmanlık Hizmeti- Aytepe Gıda San.Tic.Ltd.Şti-Süt İşletmesi | Yürütücü | Diğer (Ulusal) |
Iğdır Üniversitesi YENİGIDAM (Yenilikçi Gıda Teknolojileri Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi) ’ın Döner Sermaye Kapsamında Çalıştırılması Projesi | Proje Koordinatör Yrd. | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
Katma Değeri Yüksek Ürünlerin Kapalı Sistemde Kurutulması (Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünlerde Iğdır Üniversitesi İhtisaslaşma Projesi) | Araştırmacı | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
Üniversite Sanayi İşbirliği Kapsamında Arge Proje Yürütücü ve Danışmanlık Hizmeti-TRA2 Bölgesinde (Ağrı, Ardahan, Iğdır, Kars) Üretilen, Bölge Ekonomisine Katma Değeri Yüksek Olan Kaşar ve Gravyer Peynirindeki Sorunların Tespiti ve Çözümüne Yönelik Ar-Ge Çalışmaları | Yürütücü | Diğer (Ulusal) |
Hazır toz salep içeceği formülasyonunda farklı gam ve nişasta etkileşimlerinin reolojik yönden incelenmesi | Araştırmacı | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
Bazı Bitki (Yeşil Çay Nane Kekik Uçkun) ve Üzüm Çekirdeği Ekstraktlarının Eklenmesinin Yoğurdun Çeşitli Özellikleri ve Oksidoredüksiyonu Üzerine Etkisi | Araştırmacı | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
Hidrojenle zenginleştirilmiş suyun postpartum süreçteki Gürcü keçilerinde immün parametrelere ve oğlaklardaki doğum ağırlığına etkisi (2022-TS-54) | Araştırmacı | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
Hidrojenle zenginleştirilmiş suyun peripartum süreçteki Gürcü keçilerinde metabolik profile ve oğlaklarda yaşama gücü ile büyüme performansına etkisi (2022-TS-04) | Araştırmacı | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
HİDROJENLİ YIKAMA SUYU UYGULAMASININ (HSU) SOĞUK KOŞULLARDA MUHAFAZA EDİLEN TEREYAĞININ KALİTESİ VE OKSİDASYONU ÜZERİNE ETKİSİ | Araştırmacı | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
İndirgen Atmosfer Paketleme (İAP) Tekniğinin Soğuk Koşullarda Muhafaza Edilen İnci Kefalinin kalite ve Raf Ömrüne Etkisi | Araştırmacı | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
Hidrojenle zenginleştirilmiş suyun erken laktasyon sürecindeki Gürcü keçi sütleri/kolostrum üzerine fizikokimyasal ve biyoaktif (Antioksidadif, antihipertansif) potansiyelleri üzerine etkisinin araştırılması (FCD-2022-3056) | Araştırmacı | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
Günlük 10 ton Kapasiteleri Süt ve Süt Ürünleri İşleme Tesisi Projesi | Danışman | Kalkınma Bakanlığı |
Hidrojenle Zenginleştirilmiş Suyun Peripartum Süreçteki Gürcü Keçilerinde Metabolik Profile ve Oğlaklarda Yaşama Gücü ile Büyüme Performansına Etkisi (2022-TS-04) | Araştırmacı | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi |
22222
Patent Adı | Buluş Sahipleri: | Kategori: | Kapsam: |
---|
22222
Yıl | Ödül Adı | Kurum: | Tür: | Açıklama: |
---|---|---|---|---|
2009 | Üstün Onur Öğrencisi | Bilim - Sanat Ödülleri | 2008-2009 Eğitim Öğretim Yılı Bahar yarıyılında Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümünde Üstün Onur Öğrencisi olmaya hak kazandım. |
22222
Kurum | Durum |
---|
22222
Tarih | Görev | Birim: | Bitiş Tarihi: |
---|---|---|---|
2022 | Yönetim Kurulu Üyeliği | IĞDIR ÜNİVERSİTESİ | |
2022 | Komisyon Üyeliği | IĞDIR ÜNİVERSİTESİ | |
2020 | Eğitim Koordinatörü | IĞDIR ÜNİVERSİTESİ | 2021 |
2022 | Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü | IĞDIR ÜNİVERSİTESİ | |
2022 | Farabi Koordinatörü | IĞDIR ÜNİVERSİTESİ | |
2022 | Arş. Uyg. Merkezi Müdür Yardımcısı | IĞDIR ÜNİVERSİTESİ | |
2022 | Erasmus Koordinatörü | IĞDIR ÜNİVERSİTESİ |