mbulut.webp

Dr.

Menekşe Bulut



E-posta Telefon
- | 0000
Akademik Linkler Sosyal Linkler
  • D

    VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

    2015 - 2020
    Doktora

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/

    Tez Adı: Bazı bitki (yeşil çay, nane, kekik, uçkun) ve üzüm çekirdeği ekstraktlarının eklenmesinin yoğurdun çeşitli özellikleri ve oksidoredüksiyonu üzerine etkisi
  • Y

    ERCİYES ÜNİVERSİTESİ

    2010 - 2012
    Yüksek Lisans

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/

    Tez Adı: Hazır toz salep içeceği formülasyonunda farklı gam ve nişasta etkileşimlerinin reolojik yönden incelenmesi
  • L

    ERCİYES ÜNİVERSİTESİ

    2006 - 2010
    Lisans

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./

    Tez Adı:
Yıl: Makale Başlığı Kapsam Yazar(lar): Dergi Adı: Cilt: Sayı: Link:
2021 Improvement of Pasting and Textural Properties of Sunn‐damaged Wheat Flour Using Tea Waste Extracts Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT, BULUT MENEKŞE, ALWAZEER DURIED Journal of Food Processing and Preservation 45 http://dx.doi.org/10.1111/jfpp.15728
2020 Determination of Optimum Ethanolic Extraction Conditions and Phenolic Profiles of Thyme, Mint, Uckun, Grape Seeds, and Green Tea Waste Fiber Uluslararası BULUT MENEKŞE,AKPOLAT HACER,TUNÇTÜRK YUSUF,ALVAZEER DURIED,TÜRKHAN AYŞE Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi 6 3 https://dergipark.org.tr/tr/doi/10.24180/ijaws.783503
2020 Fortification of milk with plant extracts modifies the acidification and reducing capacities of yoghurt bacteria Uluslararası ALVAZEER DURIED,BULUT MENEKŞE,TUNÇTÜRK YUSUF International Journal of Dairy Technology 73 1 https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/1471-0307.12643
2021 Swab Analysis, its importance and applications in personnel hygiene and business sanitation monitoring Uluslararası BULUT MENEKŞE, ZOR MELEK Journal of Agriculture 4 1
2021 Diversity of yeasts and moulds in dairy products from Umbria, central Italy Uluslararası BULUT MENEKŞE Journal of Dairy Research 88 2
2021 Hydrogen-Rich Water Alleviates the Nickel-Induced Toxic Responses (Inflammatory Responses, Oxidative Stress, DNA Damage) and Ameliorates Cocoon Production in Earthworm Uluslararası KÖKTÜRK MİNE, YILDIRIM SERKAN, ESER GİZEM, BULUT MENEKŞE, ALWAZEER DURIED Biological Trace Element Research
2022 Hydrogen-rich water can reduce the formation of biogenic amines in butter Uluslararası BULUT MENEKŞE, ÇELEBİ SEZER YASEMİN, CEYLAN MEHMET MURAT, VEZİROĞLU DUREYT, KOYUNCU MUBİN Food Chemistry 384 https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814622005751
2022 Evaluation of the hydrogen‑rich water alleviation potential on mercury toxicity in earthworms using ATR‑FTIR and LC–ESI–MS/MS spectroscopy Uluslararası KÖKTÜRK MİNE, ATALAR MEHMET NURİ, ODUNKIRAN ARZU, BULUT MENEKŞE, ALWAZEER DURIED Environmental Science and Pollution Research 29 13 https://link.springer.com/article/10.1007/s11356-021-17230-x
2020 Fortification of milk with plant extracts modifies the acidification and reducing capacities of yoghurt bacteria Uluslararası ALVAZEER DURIED,BULUT MENEKŞE,TUNÇTÜRK YUSUF INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY 73 1 https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/1471-0307.12643
2022 Plant protein enrichment effect on the physical, chemical, microbiological and sensory characteristics of yoghurt Uluslararası BULUT MENEKŞE, ADAL KARAKAYA EDA, AKTAR KÜÇÜKASLAN TUĞBA JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
2021 Effect of fortification of set type yoghurt with different plant extracts on its physicochemical, rheological, textural and sensory properties during storage Uluslararası BULUT MENEKŞE, TUNÇTÜRK YUSUF, VEZİROĞLU DUREYT International Journal of Dairy Technology 74
2022 Therapeutic Effects of Boric Acid in a Septic Arthritis Model Induced by Escherichia coli in Rats Uluslararası YILDIZ KADRİ, MAKAV MUSTAFA, ADALI YASEMEN, BULUT MENEKŞE Biological Trace Element Research https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35034263/
2022 COLOR AND SELECTED SECONDARY METABOLITES OF CONVECTIVE AND MICROWAVE-DRIED SQUASH (CUCURBITA PEPO L.) SLICES Uluslararası BULUT MENEKŞE Latin American Applied Research
2022 The effects of hydrogen incorporation in modified atmosphere packaging on the formation of biogenic amines in cold stored rainbow trout and horse mackerel Uluslararası ÇELEBİ YASEMİN, BULUT MENEKŞE, BORAN GÖKHAN, ALWAZEER DURIED Journal of Food Composition and Analysis
Yıl: Bildiri Başlığı Kapsam: Yazar(lar): Etkinlik Adı: Link:
2022 INTENDED USE OF DIET FIBER IN DAIRY INDUSTRY Uluslararası ZOR MELEK, BULUT MENEKŞE, SİLGAN MERVE IV-INTERNATIONAL CONFERENCE OF FOOD, AGRICULTURE, AND VETERINARY SCIENCES
2018 A Novel Drying Technique: Electro hydrodynamic Drying (EHD), Working Principle and Food-BasedApplications Uluslararası ÇAVUŞ MUSTAFA,DEMİRCİ MEHMET,BULUT MENEKŞE,CEYLAN MEHMET MURAT 1ST INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE AND LIVESTOCK CONGRESS
2018 The Vegetarian Athlete Diet Uluslararası BULUT MENEKŞE,DİNÇ AHMET,ÇAVUŞ MUSTAFA,CEYLAN MEHMET MURAT UGAP
2018 3-MCPD and it’srelationship with some vegetable oils. Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT,BAŞTÜRK AYHAN,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE UGAP
2018 OLIVE OIL AND HEALTH Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE UGAP
2018 Natural Food Colorants: Extraction Methods and Enhancement of Stability for Food Applications Uluslararası ÇAVUŞ MUSTAFA,DEMİRCİ MEHMET,CEYLAN MEHMET MURAT,BULUT MENEKŞE 1ST INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE AND LIVESTOCK CONGRESS
2018 3-MCPD AND IT’S RELATIONSHIP WITH SOME VEGETABLE OILS. Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT,BAŞTÜRK AYHAN,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE UGAP
2018 Environmental Impact Assessment of Dairy Process in Turkey Uluslararası BULUT MENEKŞE,CEYLAN MEHMET MURAT,ÇAVUŞ MUSTAFA UGAP
2017 The Antioxidant Compounds of Some Plants-Spices and using on Food Industry Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT,BULUT MENEKŞE II.Uluslararası Iğdır Sempozyumu
2017 SOME CHEMICAL PROPERTIES OF RHEUM RIBES L. (UŞKUN)AND BENEFICAL EFFECTS ON HEALTH Uluslararası CEYLAN MEHMET MURAT,BULUT MENEKŞE I.International Congress on Medicınal and Aromatic Plants Natural and Healty Life http://www.tabkon.org/international-congress-medicinal-aromatic-plants-natural-healthy-life-book-abstracts/
2017 Geographical Marking and Registered Geographical Cheese in Turkey Uluslararası BULUT MENEKŞE II.Uluslararası Iğdır Sempozyumu
2017 Utilization Of Rheum Ribes L. (Uşkun) In The Food Industry Uluslararası BULUT MENEKŞE II.Uluslararası Iğdır Sempzoyumu
2017 Effects of Oxidoreduction Potential on The Quality of Dairy Products Uluslararası Alwazeer Duried,BULUT MENEKŞE II.Uluslararası Iğdır Sempozyumu
2017 Effects of Oxidoreduction Potential on the Quality of Dairy Products‎ Uluslararası ALWAZEER DURIED,BULUT MENEKŞE Iğdır II. Uluslararası Sempozyumu‎
2017 THE INGREDIENT OF ROYALJELLY Uluslararası BULUT MENEKŞE 4TH INTERNATIONAL CONFERENCE AND INDUSTRIAL EXHIBITION ON DAIRY SCIENCE PARK
2017 PRODUCTION AND PROCESSING OF MILK- ENVIROMENTAL IMPACTASSESSMENT (EIA) Uluslararası BULUT MENEKŞE 4TH INTERNATIONAL CONFERENCE AND INDUSTRIAL EXHIBITION ON DAIRY SCIENCE PARK
2017 Geographıc Mapping of Registered Cheese İn Turkey Uluslararası BULUT MENEKŞE 4TH INTERNATIONAL CONFERENCE AND INDUSTRIAL EXHIBITION ON DAIRY SCIENCE PARK
2014 Türk Dünyası Nevruz Tatlısı Semeni Helvası Ulusal BAŞTÜRK AYHAN,YURT BAYRAM,HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
2014 Ayranlı Köfte Ulusal YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN,HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
2014 Türk Dünyası Nevruz Tatlısı Semeni Helvası Ulusal BAŞTÜRK AYHAN,YURT BAYRAM,HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
2014 Türk Dünyası Nevruz Tatlısı Semeni Helvası Ulusal BAŞTÜRK AYHAN,YURT BAYRAM,HAKGÜDER TAZE BENGÜ,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
2014 Damla Sakızının Üretimi ve Sağlığa Faydaları Ulusal HAKGÜDER TAZE BENGİ,YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE,ÜNLÜTÜRK SEVCAN 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
2014 Ayranlı Köfte Ulusal YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN,HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
2014 Türk Dünyası Nevruz Tatlısı Semeni Helvası Ulusal BAŞTÜRK AYHAN,YURT BAYRAM,HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
2014 Damla Sakızının Üretimi ve Sağlığa Faydaları Ulusal HAKGÜDER TAZE BENGİ,YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE,ÜNLÜTÜRK SEVCAN 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
2014 Damla Sakızının Üretimi ve Sağlığa Faydaları Ulusal HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÜNLÜTÜRK SEVCAN,YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
2014 Ayranlı Köfte Ulusal YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN,HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
2014 Damla Sakızının Üretimi ve Sağlığa Faydaları Ulusal HAKGÜDER TAZE BENGİ,YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN,TOKER ÖMER SAİD,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE,ÜNLÜTÜRK SEVCAN 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
2014 Ayranlı Köfte Ulusal YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN,HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
2012 Rheological properties of the salep drink containing potato or modified potato starch Uluslararası BULUT MENEKŞE,DOĞAN MAHMUT,TOKER ÖMER SAİD ICR 2012, The XVIth International Congress on Rheology
Yıl Kitap Adı Bölüm: Katkı Düzeyi:
2022 GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM BİTKİSEL SÜTLERİN SAĞLIK ETKİLERİ Bölüm(ler)
2021 KURUTMA İŞLEMİNİN MEYVE VE SEBZELERİN BİYOAKTİF BİLEŞENLERİ ÜZERİNE ETKİSİ Tümü
2021 Microbial Development and Spoilage in Food Products Tümü
2022 ISPEC Natural and Technology Sciences Bitkisel Sütlerin Elde Edilme Kaynakları ve Üretim Yöntemleri Bölüm(ler)
2021 Sodium Intake and Health Outcomes Tümü
Yıl Tez Adı Yazar: Tür: Durum:
Akademik Yıl Ders Adı Eğitim Düzeyi:
2019-2020 Geleneksel Gıdalar Lisans
2017-2018 Temel İşlemler I Lisans
2016-2017 Genel Biyoloji Lisans
2016-2017 Genel Mikrobiyoloji Lisans
2016-2017 Tahıl İşleme Teknolojisi Lisans
2016-2017 Gıda Kalite Kontrol Lisans
2017-2018 Gıda Kalite Kontrol Lisans
2018-2019 Gıda Kalite Kontrol Lisans
2016-2017 Gıda Mühendisliğine Giriş Lisans
2017-2018 Gıda Mühendisliğine Giriş Lisans
2016-2017 Özel Gıdalar Teknolojisi Lisans
2016-2017 Beslenme İlkeleri Lisans
2017-2018 Beslenme İlkeleri Lisans
2018-2019 Beslenme İlkeleri Lisans
2016-2017 Duyusal Analiz Teknikleri Lisans
2017-2018 Duyusal Analiz Teknikleri Lisans
2018-2019 Duyusal Analiz Teknikleri Lisans
2015-2016 Genel Biyoloji Lisans
2015-2016 Yağ Teknolojisi Lisans
2015-2016 Gıda Kalite Kontrol Lisans
2015-2016 Özel Gıdalar Teknolojisi Lisans
2015-2016 Beslenme İlkeleri Lisans
2015-2016 Duyusal Analiz Teknikleri Lisans
2014-2015 Genel Biyoloji Önlisans
2014-2015 Gıda Mevzuatı Önlisans
2014-2015 Et İşleme Teknolojisi Lisans
2014-2015 Gıda Kalite Kontrol Lisans
2014-2015 Duyusal Analiz Teknikleri Lisans
Ders Adı 1. Hafta: 2. Hafta: 3. Hafta: 4. Hafta: 5. Hafta: 6. Hafta: 7. Hafta: 8. Hafta: 9. Hafta: 10. Hafta: 11. Hafta: 12. Hafta: 13. Hafta: 14. Hafta:
Proje Adı Görev: Tür:
Hazır toz salep içeceği formülasyonunda farklı gam ve nişasta etkileşimlerinin reolojik yönden incelenmesi Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Bazı Bitki (Yeşil Çay Nane Kekik Uçkun) ve Üzüm Çekirdeği Ekstraktlarının Eklenmesinin Yoğurdun Çeşitli Özellikleri ve Oksidoredüksiyonu Üzerine Etkisi Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Hidrojenle zenginleştirilmiş suyun postpartum süreçteki Gürcü keçilerinde immün parametrelere ve oğlaklardaki doğum ağırlığına etkisi (2022-TS-54) Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Hidrojenle zenginleştirilmiş suyun peripartum süreçteki Gürcü keçilerinde metabolik profile ve oğlaklarda yaşama gücü ile büyüme performansına etkisi (2022-TS-04) Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
HİDROJENLİ YIKAMA SUYU UYGULAMASININ (HSU) SOĞUK KOŞULLARDA MUHAFAZA EDİLEN TEREYAĞININ KALİTESİ VE OKSİDASYONU ÜZERİNE ETKİSİ Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
İndirgen Atmosfer Paketleme (İAP) Tekniğinin Soğuk Koşullarda Muhafaza Edilen İnci Kefalinin kalite ve Raf Ömrüne Etkisi Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Patent Adı Buluş Sahipleri: Kategori: Kapsam:
Yıl Ödül Adı Kurum: Tür: Açıklama:
Kurum Durum
Tarih Görev Birim: Bitiş Tarihi: